ACTE D’INICI D’ANY DE L’ACCC

Lliurament del III Premi Joan Oró a la Divulgació de la Recerca Científica i conferència d’inici d’any

Dia: 20 de febrer de 2007
Hora: 12.00 hores
Lloc: Centre internacional de Premsa, Rambla Catalunya, 10 1er. Barcelona

 

CONFERÈNCIA: Què ens pot dir el cervell, de les emocions?

Ignacio Morgado, Catedràtic del Departament de Psicobiologia i de
Metodologia de les Ciències de la Salut de la UAB. Acaba de publicar el llibre “Emocions i intel·ligència social”.

 

Les emocions i els sentiment són respostes biològiques adaptatives que influeixen de manera crítica en els processos mentals i la intel·ligència. Dirigeixen l’atenció i afecten a les percepcions, la comunicació, la memòria, la presa de decisions, la planificació del futur, la creativitat o al sistema de valors i la moral dels individus. La intel·ligència social i emocional pot contribuir a l’equilibri emoció-raó,

necessari per foragitar l’estrès i garantir el benestar quotidià de les persones.

 

Durant l’acte es farà el lliurament del III Premi Joan Oró a la Divulgació de la Recerca Científica que convoca l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb la col·laboració del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DEUI). L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar els joves investigadors perquè donin a conèixer el contingut i el valor de la seva recerca científica al conjunt de la societat. Més informació al web de l’ACCC: www.accc.cat

 

En aquesta tercera edició del premi han estat presentat 22 treballs d’estudiants i científics (9 dones i 13 homes) de diverses universitats, centres de recerca i empreses de l’àmbit de la llengua catalana. La convocatòria inclou un primer premi dotat amb 1.000 euros i tres accèssits de 350 euros cadascun.

 

Programa de l’Acte ACCC d’inici d’any 2007

Lliurament del III Premi Joan Oró i conferència inaugural.

Dimarts 20 de febrer de 2007

 

  • 12:00 Benvinguda de la presidenta de l’ACCC
  • 12:05 Lliurament del III Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica, amb la col·laboració i el patrocini del DEUI. Presenta:
  • Mercè Piqueras, presidenta de l’ACCC Lliura els premis: Francesc Xavier Hernández Cardona, Director General de Recerca del Departament d’Universitats, Innovació i Empresa de la Generalitat de Catalunya.
  • 12:15 Conferència inici d’any Presenta: Lluís Reales, secretari ACCC
  • 12:20 Conferència: Què en sap el cervell, de les emocions? Ignacio Morgado, Catedràtic del Departament de Psicobiologia i de Metodologia de les Ciències de la Salut de la UAB
  • 13:30 Debat
  • 14:00 Cloenda de l’acte.

Convoca: Associació Catalana de Comunicació Científica L’acte tindrà lloc a: Sala d’actes. Centre Internacional de Premsa de Barcelona Rambla de Catalunya 10, 1r pis. Barcelona. 20 de febrer de 2006. De 12.00 a 14:00

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *