Balanç positiu de l’European Union of Science Journalists’ Associations (EUSJA) a la seva assemblea anual

  • L’EUSJA destaca els bons resultats dels seus projectes
  • La nova junta es planteja donar més veu als països i les associacions regionals i temàtiques

El passat 24 de març va tenir lloc l’Assemblea General de l’EUSJA (European Union os Science Journalists’ Associations) a la Residència d’Estudiants de Madrid, a la qual la periodista Valentina Raffio (@raffiovalentina), vocal de relacions internacionals de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, va assistir en representació de la nostra entitat. Els temes principals d’aquesta assemblea van abastar la situació actual dels projectes, dels afers econòmics i de la constitució de l’EUSJA, així com l’establiment de les prioritats que guiaran els seus següents passos.

Durant el període 2016-2017, l’EUSJA ha aconseguit concloure amb gran èxit diversos projectes enfocats a la promoció del periodisme especialitzat en ciència. Tots ells han quedat reflectits al web de l’entitat, com és el cas de les conferències especialitzades i els viatges d’estudi (study trips). A més a més, des de l’entitat també s’ha intentat fomentar la participació i la discussió entorn a les principals qüestions sobre periodisme científic a través d’una sèrie d’articles encarregats a periodistes especialitzats i posteriorment publicats a la web per fomentar el debat. 

 

Des de secretaria tècnica, es destaca que els bons resultats de l’EUSJA haurien de gaudir d’una major difusió en el panorama europeu per tal de donar valor a l’entitat, d’atraure nous membres i mantenir els actuals. En aquesta línia, s’ha subratllat la participació de l’EUSJA en la cinquena edició de l’European Conference of Science Journalists que enguany tindrà lloc a Toulouse (França) el dia 8 de juliol. 

 

La junta de l’EUSJA es renova amb Jens Degett com a president, Marina Huzvarova com a vicepresidenta i Antonio Calvo Roy (de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica) com a secretari. Amb la nova junta, L’EUSJA aprova de manera provisional la seva nova constitució en la qual es planteja donar més veu als països i a les associacions regionals i temàtiques. Una de les principals novetats plantejades té a veure amb el dret a vot de les entitats, que es determinarà en base al número de membres als quals representa. 

 

En conclusió, la secretaria tècnica de l’EUSJA planteja que l’entitat hauria d’estar molt més present en les discussions actuals sobre periodisme científic per tal de no acabar “out of business”. En aquest sentit, es planteja que s’hauria de posar en valor la importància del periodisme científic en una societat democràtica. S’espera que la discussió continuï a l’European Conference of Science Journalists.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *