El BIST se suma a les entitats col·laboradores de l’ACCC

El Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) ha esdevingut entitat col·laboradora de l’ACCC per tal de desenvolupar sinergies en les que impulsar la comunicació científica de totes dues entitats a nivell local, estatal i europeu.

Barcelona Institute of Science and Technology (BIST)

El BIST és una institució líder en investigació multidisciplinar que engloba set centres de recerca d’excel·lència catalans. La seva missió és promoure la recerca d’excel·lència en un entorn multidisciplinar. En fomentar la col·laboració entre els membres de la seva diversa comunitat científica, el BIST té un paper destacat en l’avanç de les fronteres de la ciència, al temps que es converteix en una referència mundial per a la formació de destacats talents de la investigació. 

D’altra banda, l’ACCC compta amb una trajectòria de més de 30 anys en el camp de la comunicació, la divulgació i el periodisme científics amb l’objectiu d’incidir en els aspectes socials i polítics de la informació científica, tot vetllant perquè contribueixi al progrés social, i de facilitar la formació permanent dels seus associats i incentivar el debat i l’autocrítica entre ells. En aquest context, l’ACCC va rebre el Premi Nacional de Comunicació Científica 2019 per la seva tasca com a ens articulador de la comunicació i la divulgació científica a Catalunya.

Donada la tasca del BIST en formació de científics per maximitzar l’impacte de la ciència en la societat i la necessitat de la comunicació i la divulgació per aconseguir-ho, el BIST s’ha sumat a la resta d’entitats col·laboradores de l’ACCC: Ciment Català, Fundació AGBAR, Fundació BBVA, Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació i Fundació “la Caixa”.

Les entitats col·laboradores de l’ACCC són institucions i empreses que contribueixen al manteniment de l’Associació, donant-li suport corporatiu i econòmic, mitjançant aportacions econòmiques anuals que fixa la Junta Directiva. A canvi, aquestes entitats reben una sèrie d’avantatges, com rebre assessorament tècnic en tasques de comunicació científica i en la cerca de perfils de l’àmbit, constar com a col·laboradores en els nostres canals, materials de difusió i comunicació i projectes divulgatius. Tindran prioritat a l’hora d’organitzar esdeveniments o demanar projectes conjuntament amb l’associació o amb els nostres grups de treball, difondre els seus missatges a través dels nostres canals, com la llista de distribució, que inclou més de 550 professionals de l’àmbit, i podran assistir a l’Assemblea General amb veu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *