L’ACCC participarà al VIII Congreso de Comunicación Social de la Ciencia

Del 29 de setembre a l’1 d’octubre de 2021 se celebrarà a Barcelona el VIII Congreso de Comunicación Social de la Ciencia (CCSC2021), amb el tema central “Comunicació i benestar planetari”. La convocatòria per presentar fins a dues propostes de comunicació per autor/a romandrà oberta fins al 10 de maig.

Participants al setè Congreso de Comunicación Social de la Ciencia. Font: pàgina Twitter del CCSC

El VIII Congreso de Comunicación Social de la Ciencia (CCSC2021) es celebrarà a Barcelona entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre. El coorganitzen la Asociación Española de Comunicación Científica (AECC), el Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra (CCS-UPF) i la Fundació “la Caixa”. El congrès també compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Des del 22 de març fins al 10 de maig romandrà obert el termini de presentació de comunicacions al CCSC2021. Es poden presentar propostes per a comunicar experiències i projectes de comunicació, així com resultats de recerca en aquest àmbit. S’acceptaran un màxim de 2 propostes per autor/a.

El tema central del CCSC2021 és “Comunicació i benestar planetari“. Amb això es vol analitzar el paper de la comunicació per a la millora del benestar de la humanitat, així com de la resta d’éssers vius i del planeta Terra. Durant l’últim segle, la humanitat ha fet un gran avenç en relació al benestar de la societat. Tanmateix, aquest progrés s’ha dut a terme a costa d’una explotació sense precedents dels recursos naturals i ha generat greus desigualtats en salut i riquesa.

La complexitat i varietat de problemes als què ens enfrontem requereixen d’accions transversals i transformadores que adoptin un enfocament multidisciplinari. El concepte de benestar planetari pot jugar un paper clau per a integrar reptes globals de naturalesa diversa i a l’hora generar nou coneixement que sigui capaç de respondre als reptes globals, presents i futurs. Per fer-ho, parteix d’una premissa molt clara: la salut del planeta i la salut de la humanitat estan íntimament lligades.

Com en anteriors edicions d’aquest esdeveniment, i més enllà de la temàtica específica d’aquest any, la finalitat general de Congreso de Comunicación Social de la Ciencia és proporcionar una plataforma per enfortir relacions entre les persones que ens dediquem a comunicar la ciència, reflexionar sobre com millorar la qualitat del que fem i establir veritables compromisos.

De moment no podem assegurar el format en què es desenvoluparà el congrés, però estem treballant en la direcció d’un escenari presencial amb una part en online. Si tenim sort, aquesta podria ser la primera trobada presencial entre comunicadors de la ciència del 2021. Això sí, la possibilitat de participar online estarà garantida.

Per a més informació i per enviar la teva proposta, visita el següent enllaç. Si tens qualsevol dubte, pots enviar-nos un correu a ccsc21@upf.edu 

Els socis i sòcies de l’ACCC disposaran d’un descompte especial per assistir al Congrés. Consulteu totes les tarifes al següent enllaç: https://www.aecomunicacioncientifica.org/inscripciones/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *