La Xarxa per a la Conservació de la Natura ofereix una vacant com a comunicador/a científica/a en el marc del programa Garantia Juvenil

La Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) obre una convocatòria per incorporar una persona menor de 30 anys durant 6 mesos a temps complet en contracte de pràctiques, en el marc de les subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.

És indispensable que la persona contractada compleixi els següents requisits:

 • Ser menor de 30 anys.
 • Inscrita com a beneficiària del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.
 • Inscrita com a demandants d’ocupació no ocupada (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.
 • En possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior, o altre títol oficialment reconegut com a equivalent, o un certificat de professionalitat.
 • Complir els requisits que exigeix la modalitat de contracte de treball en pràctiques.
 • No haver participat en la campanya del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya 2019.

Totes aquelles persones que no compleixin aquests requisits, no podran ser candidats per aquesta convocatòria. Aquesta convocatòria està subjecte a l’atorgament a la XCN de l’ajut corresponent, pendent de resolució, de la convocatòria per a la contractació de joves en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil.

Lloc de treball

El lloc de treball serà a Vic i/o Barcelona, amb opció de teletreball.

Funcions

 • Suport general a les tasques de l’equip de comunicació de l’entitat: creació de continguts per a les webs associatives, redacció de notícies i NdP, edició de butlletins, xarxes socials, recull de premsa, base de dades de mitjans, disseny de material gràfic…
 • Suport a la comunicació de les campanyes i esdeveniments propis de l’entitat: Portal del Voluntariat Ambiental, Setmana de la Natura, Ultra Clean Marathon, Jornades formatives, Jornades de Voluntariat…
 • Participació en la implementació del pla de comunicació de l’entitat.

Perfil

Busquem una persona amb formació universitària especialitzada en l’àmbit de la comunicació, el periodisme, les ciències ambientals, la biologia, que tingui interès en el periodisme ambiental i social, i familiaritzada amb el tercer sector.*

*Si no tens cap d’aquestes titulacions, però tens l’experiència relacionada amb la nostra oferta, escriu-nos.

Requisits

 • Persona identificada amb les finalitats de la XCN.
 • Bon nivell de redacció en català i castellà i domini del llenguatge inclusiu.
 • Experiència en comunicació d’organitzacions, gabinet de premsa, o mitjans.
 • Persona organitzada, amb capacitat per treballar de manera autònoma, i alhora capacitat de treball en xarxa.

Es valorarà

 • La participació en entitats ambientals i/o moviments socials (indicar clarament en el CV).
 • Coneixements informàtics relacionats amb el disseny gràfic (Indesign, Photoshop, Illustrator) i l’actualització de pàgines web (WordPress).
 • Capacitat de relació i empatia personal en el context de relació amb equip de treball i membres de la XCN.

Condicions laborals

El contracte de pràctiques serà per sis mesos, amb inici a mitjans de desembre de 2020 i finalització a mitjans de juny de 2021.

La Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) no es compromet a mantenir cap correspondència ni contacte amb les persones que presentin el seu currículum, però us confirmarem per correu electrònic quan l’haguem rebut. Els currículum que rebem seran tractats amb estricta confidencialitat. Envieu el vostre currículum a laboral@xcn.cat, adjuntant, si voleu, una carta de presentació.

DATA LÍMIT PER ENVIAR CV: 6 de desembre de 2020

La Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la conservació de la natura i el voluntariat ambiental al nostre país. La XCN creu en la necessitat i en l’oportunitat de capacitar la societat civil perquè pugui tenir un paper actiu i directe.

Per a més informació consulteu la web de la XCN: www.xcn.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *