Salut pública amb humor

Post de la sòcia: Cristina Junyent

Enguany he pogut tornar a Gastein a principis d’octubre, per participar en l’European Health Forum Gastein, gràcies a una beca de l’EUSJA a través de l’ACCC. Allà vaig poder veure persones vinculades a la salut pública pertanyents a quatre perfils: tècnics de governs i administracions, del món de l’empresa i la indústria, de la societat civil i de l’acadèmia; provenien de l’àmbit de la Unió Europea, com de la regió europea de la OMS.

Resultado de imagen de European Health Forum Gastein 2019

Font de la imatge: https://www.ehfg.org/about-us/ehfg/

 

En aquesta edició el lema de la trobada va ser: «Una dosi saludable de disrupció. Un canvi transformador per a la salut i el benestar social.» L’objectiu era valorar fins on es poden sacsejar els sistemes sanitaris per a que satisfacin les noves exigències que els canvis socials els exigeixen.

 

Es va discutir sobre les mesures que els sistemes de salut haurien de prendre davant l’emergència climàtica (i quina és l’empremta de carboni del sector de la salut); com aprofitar la possibilitat que ofereix aplicar la digitalització i l’ús del big data en salut; la necessitat de vetllar perquè siguin ètiques les pràctiques del sector farmacèutic i publicitari, i perquè ningú no resti fora del sistema de salut.

 

Com cada any, a les activitats hi havia un altre participant silenciós que en prenia nota. Es tracta de l’il·lustrador neerlandès Floris Oudshoorn, que afegia la seva dosi d’humor, de la que us en voldria fer partícips: aquí en trobareu una selecció, on trobareu força bé per on van anar les discussions.

 

EHFG 2018: http://www.accc.cat/index/gastein2018?sz=1920,1080,948,929

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *