Torna la Setmana de la Ciència

L’objectiu és apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i promoure les vocacions científiques entre els més joves

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, organitza la 24a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre, arreu de Catalunya. La Setmana de la Ciència compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la divulgació de la ciència i tecnologia. 

COM PARTICIPAR-HI

 

Per inscriure-hi la vostra entitat i donar d’alta les activitats que vulgueu programar durant la Setmana de la Ciència, consulteu www.setmanaciencia.cat on trobareu el formulari per registrar-vos com a usuaris de l’aplicació. Un cop heu posat les vostres dades d’usuari, rebreu un missatge electrònic per tal de validar la vostra alta i inscriure la vostra entitat i les activitats que vulgueu programar-hi.

 

Si ja us vau registrar anteriorment, només caldrà introduir-hi el vostre nom d’usuari i contrasenya per iniciar la sessió.

 

La Setmana de la Ciència està adreçada a tots el públics i l’assistència i participació a les activitats és gratuïta. L’objectiu de la Setmana de la Ciència és apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i promoure les vocacions científiques entre els més joves.

 

Si heu perdut o oblidat el vostre nom d’usuari o la contrasenya, premeu el botó Problemes per accedir-hi per tal de poder iniciar la sessió. 

 

ACTIVITATS

 

Els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef, enguany es commemora el centenari del seu naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort. 

 

Cada entitat participant podrà inscriure l’activitat proposada a l’aplicació telemàtica de la Setmana de la Ciència. Les activitats proposades estan classificades per tipus d’activitats: 

 

Jornades de portes obertes i visites guiades 

• Cursos i tallers 

• Exposicions 

• Taules rodones i conferències

 

Itineraris didàctics i excursions 

• Cinema 

• Presentacions 

· Premis 

• Altres

 

Entenem, però, que per a algunes entitats sigui complicat enfocar la seva activitat al voltant d’aquestes temàtiques. Per això, totes les activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia, en un sentit ampli, tenen cabuda dins el programa de la Setmana de la Ciència. 

 

QUÈ US OFERIM?

 

 • Coordinar el programa d’activitats de la Setmana de la Ciència.
 • Difusió de la Setmana de la Ciència mitjançant elements promocionals.
 • Fomentar la participació ciutadana mitjançant les xarxes socials. 
 • Promoure la participació mitjançant iniciatives com ara el concurs de fotografies per Instagram i el passaport científic. 
 • Desenvolupar i promocionar una pàgina web amb el programa complet d’activitats. 
 • Material promocional (fullets i cartells identificatius de la Setmana de la Ciència). 

 

PASSAPORT CIENTÍFIC 

 

Amb l’objectiu de fomentar la participació a les activitats de l’SC19, posarem de nou en marxa la campanya “Passaport científic”. Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure la participació del públic en les activitats programades. Acreditant la participació a dues activitats de l’SC19, les persones assistents podran participar en un sorteig de diferents obsequis (pendents de concretar). 

 

Com us hi podeu adherir? 

 

En el moment d’inscriure la vostra activitat o activitats al programa de l’SC19, haureu de dir si voleu participar en aquesta iniciativa. Si hi voleu participar, us apareixerà un enllaç on trobareu un document amb un codi, que es genera automàticament, el qual haureu d’imprimir i col·locar en un lloc ben visible en el moment que feu l’activitat. Els participants a les activitats hauran d’anotar el codi corresponent i introduir-lo en una aplicació que trobarà a la web de la Setmana de la Ciència, per tal de poder entrar en el sorteig. 

 

QUÈ US DEMANEM? 

 • Inscriure les vostres activitats abans del 25 d’octubre. 
 • Oferir únicament activitats gratuïtes. 
 • Programar activitats originals, tot prioritzant les demostracions científiques i tallers per damunt de les conferències. Quan s’hagin exhaurit les places d’una activitat, s’ha d’informar sobre això a l’aplicació amb prou temps. – Informar si una activitat programa es modifica o cancel·la. 
 • Afavorir la bona senyalització del lloc on es facin les activitats mitjançant la cartelleria de la Setmana de la Ciència que us podeu descarregar a www.setmanaciencia.cat. 
 • Incloure el logotip de la Setmana de la Ciència i la imatge identificativa de l’edició d’enguany (disponible a la pàgina web) en tots els suports que editeu amb motiu de la Setmana de la Ciència. 
 • Utilitzar les xarxes socials per a promocionar de forma conjunta la Setmana de la Ciència. 

INFORMACIÓ 

 

Qualsevol petició d’informació relacionada amb la Setmana de la Ciència o qualsevol dubte amb l’aplicació en línia de registre d’activitats serà atesa per responsables de l’organització en l’adreça electrònica o telèfon indicats. 

 

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació setci@fundaciorecerca.cat 93 268 77 00 www.setmanaciencia.cat 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *