El soci de l’ACCC Francisco Algaba arriba a la semifinal de FameLab

El seu monòleg tracta sobre les alteracions que produeixen el sobrepèsi l’obesitat sobre les cèl·lules mare

Francisco Algaba, soci de l’ACCC i president de l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona (@divulgaTGN), és un dels 12 semifinalistes de FameLab España, el concurs de monòlegs científics organitzat per la Fundación Española por la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el British Council, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.

 

 

El monòleg pel qual ha estat escollit tracta sobre el tema de doctorat que està realitzant per la Universitat Rovira i Virgili, en el Grup d’Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili. Francisco investiga les alteracions que produeixen la diabetis i l’obesitat sobre la funció immunològica de les cèl·lules mare del teixit gras i la seva relació amb la inflamació associada a aquestes malalties..

 

Algaba-Chueca, que ha estat seleccionat entre els 77 participants que es van presentar a aquest reconegut concurs és l’únic representant de Catalunya que ha arribat a aquesta fase del certamen.

 

La semifinal en la que participarà se celebrarà el 6 d’abril al Centre Cultural CaixaFòrum de Sevilla. El jurat, expert en comunicació científica, valorarà el contingut i la claredat del monòleg, així com el carisma del monologuista, i escollirà els vuit finalistes per disputar la final a Madrid al mes de maig.

 

El nostre soci i seminfinalista declara el següent: Haver passat a la semifinal de FameLab i representar Catalunya en aquesta edició suposa un privilegi i una motivació per a mi en tots els aspectes. Poder difondre la meva feina i el dels meus companys en un esdeveniment d’aquestes magnituds i a més amb un format còmode, agradable i que tothom pugui entendre és una oportunitat que no es té tots els dies. Per això, penso donar el millor de mi i deixar el pavelló ben alt. Vull destacar també la importància que té la divulgació de la ciència i que tota la comunitat científica participem en ella perquè és una cosa molt important i absolutament imprescindible per al progrés i l’avanç de la societat. Com sempre m’agrada dir: “la ciència és massa bonica perquè només l’entenguin uns pocs”.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *