Mor el físic i museògraf Jorge Wagensberg

El director del Museu Hermitage de Barcelona i antic director del CosmoCaixa ha mort als 69 d’edat.

El Dr. Wagensberg ha estat soci de l’Associació Catalana de Comunicació Científica des del 1995.

 

El museògraf i divulgador científic Jorge Wagensberg ha mort dissabte, 3 de març, a primera hora de la tarda en el seu domicili a Barcelona als 69 anys d’edat, segons la informació proporcionada pel Museu Hermitage de Barcelona, del qual n’era el director.

 

El Dr. Wagensberg ha estat soci de l’Associcació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) des del 1995 Des de l’Associació, sentim profundament la seva pèrdua i volem presentar les nostres condolències als seus familiars i amics.

 

En Jorge Wagensberg, nascut a l’any 1948, és físic i doctorat per la Universitat de Barcelona, on va exercir com a professor des del 1981 fins al 2016. També va ser deixeble del Dr. Ilya Prigogine, premi Nobel en Química de l’any 1977, referent per a en Wagensberg en el seu estudi sobre estructures dissipatives.

 

La seva gran inquietud per la divulgació científica el va portar a ocupar el càrrec de director, al 1991, de l’antic Museu de Ciència de Barcelona, el qual va renovar completament fins a convertr-lo en l’actual CosmoCaixa.

 

Al 2013 va prendre les regnes del Museu Hermitage de Barcelona com a director, on també va intervenir tot aportant innovadores propostes per fusionar art i ciència i deixar enrere els compartiments estancs entre diferents camps de la cultura. En aquesta línia, el Dr. Wagensberg és també reconegut per la seva feina com a escriptor i filòsof de la ciència.

 

Ens acomiadem d’un gran científic que va treballar per portar la cultura més enllà de l’àmbit acadèmic. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *