Oberta una nova edició del concurs “X(p)rimenta!”

Busquem alumnes i professors que vulguin fer experiments interessants i que els filmin en vídeo: els millors audiovuals s’incorporaran al portal “Recerca en Acció” i rebran un premi

X(p)rimenta 2016 és una iniciativa de la l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el patrocini del Grup SERHS, adreçada a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic o tecnològic interessant. Els audiovisuals han de ser de durada curta (3 minuts) i cada grup escolar pot participar amb diversos vídeos. Vegeu-ne les bases per a copsar-ne els detalls. El termini per participar-hi és el 10 de maig.

(foto: recercaenaccio.cat)

 

Un any més, X(p)rimenta vol prioritzar la qualitat dels vídeos presentats per les escoles, tant pel que fa al contingut dels experiments com, especialment, als aspectes formals de realització dels vídeos. Per això, l’organització encoratja les escoles a presentar filmacions amb un bon nivell de qualitat d’imatges, de so i d’edició. Vegeu en aquest sentit les següents Recomanacions per a millorar la qualitat dels vídeos.

 

Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (Primària, Secundària, i Batxillerat-Cicles formatius):
– Professorat: vals per a una estada de cap de setmana al Vilar Rural de Cardona per a dues persones.
– Alumnat: entrades per a visitar el Parc Sant Hilari Aventura, el centre Cosmocaixa de Barcelona i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ubicat a Terrassa.

 

A banda d’aquests premis, s’atorgaran un seguit de mencions a d’altres vídeos meritoris. Els alumnes guardonats amb mencions gaudiran d’entrades al Cosmocaixa i al mNACTEC. Els vídeos guardonats amb premis i mencions podran seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal. Els premis s’entregaran en un acte que tindrà lloc el mes de juny al Campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

 

Com participar-hi?
Llegiu-ne les bases, on trobareu els detalls. En síntesi, en primer lloc cal que feu el vídeo i el pengeu a YouTube en format ‘ocult’, i a continuació cal que formalitzeu la inscripció en aquest formulari. El termini és el 10 de maig de 2016. Per a dubtes i consultes us podeu adreçar a xprimenta@fundaciorecerca.cat.

 

Organitzadors
X(p)rimenta 2016 és una iniciativa de l’ACCC i la FCRI, amb el patrocini del Grup SERHS i la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social ‘la Caixa’, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (UPC), l’Escola Valenciana i Physics!.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *