Obert el termini d’inscripció per assistir al Campus Gutenberg

L’ACCC coordinarà de nou els microdiàlegs del dia 15

Els dies 15 i 16 de setembre tindrà lloc la 4a Edició del Campus Gutenberg de Comunicació i Cultura Científica, unes jornades centrades en com fer arribar la ciència a la ciutadania mitjançant diferents activitats entre professionals de l’àmbit de la comunicació i la divulgació científica que es donaran cita al Campus de la Comunicació del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (Carrer de Roc Boronat, 138, Barcelona). Com en anteriors edicions, l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) coordinarà una sèrie de microdiàlegs: nou xerrades d’una hora de durada en grups reduïts de temàtica especialitzada.

 

El Campus Gutenberg és un espai en el qual es desenvoluparan diferents activitats que pretenen establir una reflexió sobre els canvis que s’estan produint al voltant de la comunicació científica i promoure el periodisme, la comunicació, la cultura i la divulgació de la ciència. La inscripció és gratuïta i està oberta a tots aquells interessats que vulguin assistir-hi, que es podran apuntar omplint el formulari d’inscripció online.

 

El programa d’aquestes jornades es crea a partir de les propostes espontànies enviades per professionals del sector. En aquesta quarta edició és possible escollir entre una àmplia varietat d’activitats que van des dels tallers als microdiàlegs o als debats.

 

Microdiàlegs

Els microdiàlegs, coordinats per l’ACCC, tindran lloc de forma simultània el dia 15 de setembre a les 12.15 del matí. Un total de nou sessions en què diferents professionals exposaran temes relacionats amb la cultura científica.

 

María Amor Barros -responsable de relacions institucionals i de comunicació de l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació del Centro Nacional de Investigación sobre la Evolución Humana (CENIEH)- abordarà el microdiàleg Comunicación social de la ciencia: estrategias y retos; Miquel Baidal -responsable d’Il·lustraciència, premi internacional d’il·lustració científica de l’ACCC- conduirà la sessió Ilustremos la ciencia: il·lustraciència un proyecto de ciencia ciudadana. Per la seva banda, Toni Hernández -professor associat de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)- centrarà el seu microdiàleg en La cultura científica i tecnològica a la LOMCE. D’altra banda, Fernando Comas -fundador i membre del comitè organitzador del Congreso Blogosfera Sanitaria-, Anna Sendra -responsable de comunicació del Grupo Algos, format per un conjunt de professionals vinculats, majoritàriament, a la Universitat Rovira i Virgili i interessats en l’estudi i tractament del dolor-, Margarida Mas -directora de l’agència Galènia Comunicación Médica– i Carmen Peñafiel -periodista i catedràtica del Departament de Periodisme de l’Euskal Herriko Unibertsitatea (EHU)- abordaran el tema La comunicación científica en salud: 4 propuestas. La ponència Cuidad Ciencia. Un nuevo lugar de encuentro entre Ciencia y Sociedad serà a càrrec de Carmen Guerrero i Violeta Vicente, de la vicepresidència adjunta de Cultura Científica del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Entre Miquel Duran -membre de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la Universitat de Girona (UdG)- i Fernando Blasco -matemàtic i professor a la Universidad Politécnica de Madrid- presentaran un microdiàleg sobre La relació entre la màgia, la ciència i l’educació; Pierre Fayard -catedràtic en Ciències de la Informació i de la Comunicació a l’Institut d’Administration des Enterprises (IAE) de la Universitat de Poitiers- parlarà sobre Inteligencia emocional y comunicación científica; la vuitena proposta, de mà de Miquel Calvet -responsable del departament de comunicació del Centro de Investigación Biomédica en Red (CIBER)- i Roi Villar -fundador d’ILoveScience, plataforma de micromecenatge per finançar projectes científics- se centrarà en Microfinanciación para la investigación y proyectos científicos; i el novè microdiàleg anirà a càrrec de Gonzalo Casino, periodista científic i editor, sota el títol El impacto periodístico de las revistas científicas.

 

Els microdiàlegs seran impartits en el mateix idioma utilitzat en el títol. L’aforament de les aules on tindran lloc és limitat i es completarà per estricte ordre d’assistència. L’organització es reserva el dret a la suspensió d’alguna de les sessions en cas que tinguin una escassa assistència.

 

És possible consultar la resta d’activitats previstes en el programa del Campus, descarregable en el següent enllaç.

 

El Campus Gutenberg de Comunicació i Cultura Científica està impulsat pel Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la Universitat Pompeu Fabra, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”, l’Observatori de Comunicació Científica de la UPF (OCC-UPF) i l’ACCC.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *