Oberta l’edició d’«X(p)rimenta 2013»

Un concurs de vídeos sobre ciència elaborats per professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació han engegat una nova edició d’X(p)rimenta. El concurs s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Els participants hauran de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim). Cada escola, i cada grup escolar, pot participar amb diversos vídeos.

 

Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (primària, secundària, i batxillerat/cicles formatius) . Els premis consisteixen en:

  • Professorat: vals per a una estada de cap de setmana a un dels Vilars Rurals (Arnes, Cardona o Sant Hilari Sacalm) per a dues persones i un màxim de dos acompanyants menors d’edat.
  • Alumnat: entrades per a visitar el centre Cosmocaixa de Barcelona i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa.
  • Escola: S’estableixen dos premis en metàl·lic de 200 euros cadascun per adquirir material escolar:
  1. L’escola que, sense haver guanyat cap dels premis convocats, hagi promogut la màxima participació  dels seus alumnes en les diferents etapes educatives.
  2. L’escola que hagi presentat el vídeo que, a criteri del jurat, presenti una gran originalitat, una idea o concepte de gran dificultat (dins del nivell educatiu). 

A banda d’aquests premis, s’atorgaran un seguit de Mencions a d’altres vídeos meritoris.

Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions podran ser ubicats al portal www.recercaenaccio.catper tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada.

 

Els premis i les mencions s’entregaran en un acte que tindrà lloc al Campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya i anirà acompanyat de diverses demostracions tecnològiques per part dels investigadors del Campus.

 

Com participar-hi? 

1- Llegiu-ne les bases.

2- Complimenteu aquest formulari d’inscripció i trameteu-lo al següent e-mail abans del dia 30 d’abril del 2013: xprimenta@fundaciorecerca.cat.

3- Cal que entregueu el vídeo abans del dia 30 d’abril de 2013, tal i com s’explica a les bases.

 

Organitzadors

X(p)rimenta 2013 és una iniciativa organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. El concurs compta amb el patrocini dels Vilars Rurals (Grup SERHS). El certamen rep el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, CosmoCaixa Barcelona, l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), la Fundació La Caixa, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i Physics.

 

Visiteu el projecte X(p)rimenta la ciència més jove per veure els vídeos distingits la passada convocatòria.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *