Lliurament del VIII Premi Joan Oró i acte d’inici d’any amb Sònia Fernández-Vidal

L’escriptora i física participarà a l’acte de lliurament del premi de l’ACCC

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del

El Premi Joan Oró
El Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica té per objectiu incentivar en el jovent investigador la capacitat per comunicar el contingut i el valor de la seva recerca científica i facilitar la publicació del seu treball de divulgació en els mitjans de comunicació.

 

 

Cartell del VIII Premi Joan Oró

 

El certamen té, des de la sisena edició, dues modalitats: escrita i multimèdia. En la modalitat escrita, es concedeix a l’article que millor descrigui la tasca de recerca de l’autor o autora. En la modalitat multimèdia, el premi s’atorga a una obra de divulgació de la recerca científica mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com ara un web, un bloc, un clip de vídeo accessible a través d’Internet, l’ús de xarxes socials o qualsevol altre instrument similar. En total, s’han presentat a la VIII edició 33 treballs: 25 articles i 8 obres multimèdia.

 

En cada modalitat, s’atorga un primer premi de 1.000 euros al guanyador, i un màxim de tres accèssits, dotats amb 350 euros cadascun.

 

Més informació a les bases del premi.

 

Ciència i literatura amb Sònia Fernàndez-Vidal
L’autora de La porta dels tres panys. Una aventura quàntica i de Quantic Love impartirà la conferència que conclourà el lliurament dels premis. La física i novel·lista explicarà la seva experiència des del món de la literatura que l’ha portat a escriure sobre física quàntica a les seves obres.

 

 

Portada de l’últim llibre de Sònia Fernández-Vidal

 

Sònia Fernández-Vidal (Barcelona, 1978) es va llicenciar en Física per la Universitat Autònoma de Barcelona i va fer la seva tesi doctoral en el camp de la informació i de l’òptica quàntica L’any 2003 va treballar al Centre Europeu d’Investigació Nuclear (CERN) en el projecte del nou accelerador de partícules Large Hadron Collider (LHC). El 2005 va viatjar a Los Alamos (EUA) per col·laborar amb la divisió teòrica del Laboratori Nacional de Los Alamos (LANL) en un projecte sobre decoherència i informació quàntica. L’any 2006 va treballar a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) en un projecte europeu titulat «Computació quàntica escalable amb llum i àtoms» (SCALA). Fins al 2009, ha treballat com a investigadora a la Universitat Autònoma de Barcelona en el projecte espanyol sobre òptica i informació quàntica. Ha combinat la investigació amb la docència universitària i en centres per a adults. Els darrers dos anys ha fet nombroses xerrades d’introducció a la física quàntica a públics no científics amb l’objectiu d’obrir les consciències de la gent a realitats diferents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *