L’ACCC és un dels referents en la divulgació científica a Twitter

Xavier Lasauca cita el compte de l’associació al seu informe sobre Twitter i comunicació científica

Si hem de parlar del creixement exponencial a Twitter de comunicació científica de Catalunya, hem de tenir en compte el pes a la xarxa social del perfil de l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Aquesta és una de les referències que es poden llegir a un complet informe al bloc L’as quàntic titulat “Twitter es consolida en la recerca i la comunicació científiques“.

Segons l’autor “a casa nostra és on es produeix el creixement més important de nous comptes de Twitter”. Lasauca reconeix la labor de l’ACCC juntament amb altres comptes de Twitter com són RECERCAT (el butlletí electrònic de la recerca a Catalunya publicat des de la Secretaria d’Universitats i Recerca, que piula des de 2008),  l’Observatori de Comunicació Científica de la UPF, la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona (C4D), Recerca en acció, l’Observatori de la Difusió de la Ciència de la UAB, la Revista Mètode (Universitat de València), Fons x Recerca, el portal Notícies d’IN, Twitrecerca.cat, la secció de ciència del diari ARA, Eureka! (el compte del programa de ciència i tecnologia de COMRàdio), el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el programa de Sants3 Ràdio Pa ciència, la nostra. A més, Lasauca indica que “en l’àmbit de la divulgació científica cal reconèixer la tasca de comptes com ara Buscaciència, divu*Ciència i La Mandarina de Newton, que ens informen dia rere dia del que es cuina sobre aquesta temàtica sense perdre pistonada”.

 

L’ACCC compte amb més de 1000 seguidors al seu perfil de Twitter i està present en més de 100 llistes

 

Xavier Lasauca és físic teòric per la UAB i actualment treballa com a responsable de Gestió del Coneixement i Sistemes d’Informació en R+D a la Secretaria d’Universitats i Recerca (Departament d’Economia i Coneixement).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *