L’IDAEA-CSIC cerca personal en l’àrea de comunicació i divulgació

L’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA) és un institut de ciència ambiental dedicat a l’estudi de la petjada humana en la biosfera. Gran part del treball de recerca a l’institut està centrat en els dos grans reptes mediambientals del nostre temps: la neteja i disponibilitat de l’aigua i la qualitat de l’aire. Fundat el 2008 com a membre del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’Institut reuneix una àmplia experiència en ciència ambiental. Està organitzat en dos Departaments (Química Ambiental i Geociències), establert amb un fort registre de publicacions en revistes científiques de primer nivell, liderant projectes internacionals, pertanyent a comitès internacionals i adoptant una contribució d’alt perfil a la identificació i reparació de problemes mediambientals.

L’IDAEA ha demostrat els seus punts forts en l’anàlisi de contaminants orgànics i el seu impacte en els ecosistemes, l’estudi i gestió dels recursos hídrics, el desenvolupament d’algorismes de resolució multivariant en quimiometria, i en l’estudi de partícules inhalables i gasos tòxics. L’IDAEA ha obtingut el distintiu de Centre d’Excel·lència “Severo Ochoa” (2020-2023), distinció que indica el lideratge científic d’alta qualitat i l’impacte global del treball desenvolupat al centre.

A l’IDAEA-CSIC estan buscant una persona per al càrrec de comunicació i divulgació del centre per cobrir un permís de maternitat (des d’abril/maig fins al desembre de 2024). La principal tasca serà impulsar la recerca de l’IDAEA i liderar l’estratègia de comunicació del centre.

Funció

La persona candidata estarà encarregada de promoure la recerca de l’IDAEA utilitzant diversos canals: notes de premsa i mitjans de comunicació, xarxes socials, lloc web i altres plataformes. També coordinarà i organitzarà activitats de divulgació amb diversos grups d’interès i el públic en general. Com a resultat d’aquestes activitats, la visibilitat de l’Institut, les seves activitats i assoliments científics augmentarà tant a nivell local com nacional i internacional.


Tasques específiques:

 • Liderar la planificació i coordinació de totes les activitats de comunicació i divulgació de l’IDAEA programades per al 2024.
 • Coordinar i supervisar esdeveniments estratègics claus per a l’elaboració de polítiques de l’IDAEA.
 • Promoure i divulgar la recerca de l’IDAEA a través dels principals mitjans de comunicació, mitjançant l’elaboració de notes de premsa, articles de notícies, publicacions en blogs i newsletters sobre projectes de recerca i resultats.
 • Mantenir el rigor científic alhora que s’adapta el contingut a diverses audiències, i coordinar la relació i les entrevistes dels investigadors de l’IDAEA amb els periodistes interessats.
 • Fer aquests continguts atractius, comprensibles i d’alta qualitat adaptats a cada xarxa social (X, LinkedIn, Instagram i YouTube).
 • Produir material multimèdia bàsic (vídeos, infografies, publicacions).
 • Organitzar i gestionar fires de divulgació i activitats que apropiïn l’IDAEA a la societat (Festa de la Ciència, Nit de la Recerca, etc.).
 • Donar suport a les oficines de Gestió i Captació de Fons de Recerca, i d’Innovació i
 • Transferència en els seus objectius estratègics per a dirigir-se a grups d’interès en recerca bàsica i aplicada, indústria, agències de salut i legisladors.
 • Donar suport a la resta de l’equip en tasques del Departament de Comunicació (escriure notícies, notes de premsa, actualització de la web, estratègia de contingut, gestió de xarxes socials, cobertura d’esdeveniments, comunicació interna, etc.).

Es valorarà molt l’habilitat per a (i) entendre el contingut científic i traduir-lo en notícies de bonaqualitat, atractives i comprensibles, en publicacions per a blog i textos en xarxes socials; i (ii)desenvolupar continguts gràfics i visuals per a xarxes socials per destacar els resultatsd’investigació de l’IDAEA.

QUÈ BUSQUEN?

Qualificacions:

 • Grau en Ciències de la Comunicació i/o postgrau d’especialització en ciències relacionades amb els camps d’acció de l’IDAEA (Química, Ciències Ambientals, Biologia, Farmàcia, etc.)
 • Domini de l’anglès (títol de Cambridge FIRST, TOEFL, o equivalent) i castellà.
 • Valorem positivament tenir grans competències en català o interès en aprendre’l.
 • Màster en comunicació científica o postgrau és un plus.

Experiència professional:

 • Un mínim de tres anys d’experiència en un lloc de treball similar.
 • Experiència en departaments de comunicació d’instituts de recerca, coneixement o innovació, o en agències o mitjans de comunicació especialitzats en comunicació científica.

Competències:

 • Dinàmica, de tracte amable per a treballar amb professionals de diferents disciplines i entorns científics.
 • Proactiva, autònoma i de confiança.
 • Gran treball en equip i habilitats d’organització i gestió.

CONDICIONS LABORALS

 • Duració del contracte: Baixa de maternitat (des d’abril/maig fins a desembre 2024) amb possibilitat d’extensió
 • Jornada completa amb horari de 37,5 hores a la setmana.
 • Salari d’acord a qualificacions i experiència
 • Possibilitat de teletreballar 1 dia a la setmana
 • Horari intensiu des del 15 de juny fins al 15 de setembre.
 • Dia d’inici: el més aviat possible (idealment març/abril)

EL GRUP

El departament de Comunicació i Divulgació és responsable del lideratge general en l’estratègia de comunicació i divulgació de la producció de recerca de l’IDAEA. Les activitats del departament estan dirigides a la comunitat científica, mitjans de comunicació i públic general, incloent organitzacions educatives, empreses i administració pública.

Ofereixen un ambient divers i inclusiu on no es produirà cap discriminació contra la discapacitat, gènere, nacionalitat, religió o orientació sexual durant el procés.

COM APLICAR?

Aquelles persones interessades han d’enviar un mail amb el seu CV i carta de motivació a Alicia Arroyo (comunicacion.idaea@cid.csic.es), posant “Communication and Outreach Officer” a l’assumpte del correu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *