Castellano   English
19-09-2019

Il·lustració científica: de les pioneres a les natives digitals

Post de la sòcia: Henar Alonso-Marcos

La il·lustració científica uneix de forma visual un concepte científic de forma rigorosa i objectiva, de tal manera que allò representat es pugui comunicar amb exactitud i claredat. Així, la il·lustració esdevé un mitjà útil a través del qual expressar fins i tot els organismes i mecanismes més complexos, ja siguin partícules subatòmiques, cèl·lules microscòpiques, seccions geològiques, objectes inanimats, reconstruccions de formes extintes o procediments anatòmics i mèdics. 

18-09-2019

Torna la Setmana de la Ciència

L'objectiu és apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i promoure les vocacions científiques entre els més joves

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, organitza la 24a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre, arreu de Catalunya. La Setmana de la Ciència compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l'àmbit de la recerca i de la divulgació de la ciència i tecnologia. 

18-09-2019

Les Jornades D+i tornen al novembre a Saragossa

  • Les setenes Jornades de Divulgació Innovadora D+i trien aquest any per al seu programa la proximitat, la diversitat i el debat
  • L'escriptora Belén Gopegui, el Museu de la Ciència de Valladolid, l'humor de Big Van i l'espectacle Teatre Fòrum, es troben entre els seus continguts
  • Els socis de l'ACCC compten amb cinc beques per cobrir el cost de l'inscripció

Les Jornades de Divulgació Innovadora D+i se celebren aquest any els dies 29 i 30 de novembre, a Etopia Centre d'Art i Tecnologia (Saragossa). Aquest és el programa, centrat aquesta vegada en divulgació de proximitat, en la diversitat com a somni d'arribar a tots els públics i en el debat, en com activar l'opinió de la ciutadania. Les D + i fan també un gest de complicitat als 50 anys de la 'conquesta' lunar amb continguts específics. Ja està obert al web el termini d'inscripcions.

12-09-2019

Si et fas soci de l'ACCC l'últim quatrimestre de l'any, no pagues quota

 

  • L'ACCC fa 30 anys al 2020
  • Organitzem la trobada de socis a l'octubre
  • Busquem voluntaris per moderar les microxerrades de la Festa de la Ciència
  • Organitzem un curs d'estiu de comunicació i divulgació científica amb propostes dels nostres socis

 

 

El proper any l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) farà 30 anys. Per aquest motiu organitzarem esdeveniments i donarem suport a moltes iniciatives dels nostres associats. En les últimes juntes hem estat planificant diverses campanyes i activitats de cara a finals de 2019 i 2020 que et poden sortir molt a compte i ser del teu interès si et fas socio si ja ho ets.

12-09-2019

Una placa conmemorativa en honor a Dani Infante

El soci de l'ACCC va morir el 25 de juliol en la seva lluita contra el càncer

Dani Infante, soci de l’ACCC des del 2017, va morir el passat 25 de juliol a causa d’un sarcoma d’Ewing, una malaltia rara contra la que lluitava des de feia 3 anys. Des de l’ACCC, volem expressar les nostres condolències a la seva família, companys i amics.

03-09-2019

La UVic-UCC continua apostant per la lectura científica entre els joves

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya presenta una nova edició de dos dels seus projectes emblemàtics, dirigits a fomentar la lectura de caire científic entre el públic general, incloent alumnat universitari, preuniversitari i de cicles formatius. Es tracta de la 13ª edició de Tertúlies de Literatura Científica i la 8ª del Premi Llegim Ciència.

24-07-2019

Science Feedback cerca Managing Editor

El termini per enviar candidatures és el 16 d'agost

Science Feedback cerca un editor de ciències per treballar en l’escriptura i l’organització de ressenyes de reivindicacions i articles influents en col·laboració amb científics i acadèmics. Busquen un candidat pensatiu, metòdic i rigorós amb un profund compromís, amb objectivitat científica i uns estàndards ètics elevats, així com la capacitat de comprovar la informació científica en un ampli espectre de camps.

04-07-2019

L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili cerca Outreach Officer

El termini per presentar candidatures és el 7 de juliol

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) publica una convocatòria de personal per la contractació temporal d’un/a EU Outreach Officer per a formar part de l’equip de la Unitat de Projectes Internacionals (UPI). Dins del projecte “GO_HERO (Health European Research Offices): Unitat col·laborativa d’impuls a la internacionalització en l'àmbit biomèdic” (finançat pel programa PERIS), busquem un candidat/a que ens ajudi en la promoció de la recerca del IISPV a nivell internacional, en particular a la Comissió Europea però també a plataformes europees, associacions internacionals de pacients i de la indústria farmacèutica/biotecnològica, a més d’altres institucions de recerca similars.

03-07-2019

Periodisme científic per combatre les fake news i la desinformació

L’1 de juliol es va celebrar a l’edifici Balmes de la Barcelona School of Management – Universitat Pompeu Fabra (BSM-UPF) l’esdeveniment satèl·lit del Congrés Mundial de Periodistes Científics de Lausana sota el títol de Periodisme científic per combatre les fake news i la desinformacióL’acte va ser coorganitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la BSM-UPF.

01-07-2019

El concurs internacional de navegació per satèl·lit Galileo Masters arriba a Catalunya

 

  • Aquest concurs d'innovació premia anualment els millors serveis, productes i idees de negocis utilitzant la navegació per satèl·lit en la vida quotidiana
  • KimBCN, entitat col·laboradora de l'ACCC, hi particiap coorganitzant l'esdeveniment a Catalunya

 

El ESNC és un concurs obert a tota la ciutadania que globalment ofereix fins a 1 milió d'euros en premis i que cada any aplega més de 500 idees de negoci i Noves Tendències. Des de l'any 2004 s'han premiat més de 300 projectes i s'han participat més de 10.000 persones provinents de més de 40 països.

01-07-2019

Oberta la convocatòria del cicle Joves per la Ciència 2019

El termini per presentar candidatures és el 7 de juliol

El cicle d'activitats de La Biothèque cerca joves científics i científiques voluntaris per impartir xerrades i activitats en un cicle que se celebrarà al novembre.

18-06-2019

Splashdown Festival arriba a Barcelona

Post del soci: Miquel Sureda

A principis de Juliol Barcelona acollirà, per primera vegada, el festival científic més important de l’estat dedicat en exclusiva a l'exploració espacial.

Traducció

Cercador

 

logo ciment català

 

DEC

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

powered by Surfing Waves

Amb el suport