Castellano   English
26-09-2019

Descobreix una nova forma de contactar amb fonts

Post del soci: Lorenzo Marini

La innovació tecnològica ha permès grans avenços que s’han pogut incorporar al món del periodisme i de la comunicació científica però fins ara no hi ha hagut una plataforma dedicada exclusivament als professionals de la comunicació. YouCheck és una plataforma que té com a objectiu posar en contacte a periodistes i comunicadors amb fonts expertes. D’aquesta forma, ajuda a millorar la qualitat dels articles i contribueix en la lluita contra la desinformació.


 

En un camp com el de la ciència en el que premia la rigorositat, és important que la informació que es difongui sigui de qualitat, que el missatge estigui ben explicat i que pugui ser comprès correctament.

 

És per això que YouCheck facilita en gran mesura aquesta feina. Els periodistes poden realitzar una pregunta o petició fàcilment a la plataforma, la qual compta amb una extensa base de dades amb experts de diferents sectors.

 

Els membres de l’ACCC que treballeu com a periodistes us podreu registrar com a usuaris verificats de manera que els experts i les organitzacions seran més propenses a contestar les vostres preguntes. Si vols donar-te d'alta només has de fer clic en aquest enllaç: https://app.youcheck.co/signup/journalist?t=yc-accc  "

 

Al vostre perfil d’usuari com a periodistes apareixerà la icona de la ACCC, fet que indica que es tracta d’un perfil verificat. Això us servirà per no haver de passar pel filtre editorial de YouCheck quan vulgueu realitzar una pregunta i augmentarà la confiança de les fonts a l’hora de contestar-vos.

 

A través de la plataforma els periodistes us podreu estalviar temps en la cerca de fonts i ampliar la vostra agenda. Els experts procedeixen del món acadèmic i privat.

 

A l’octubre la plataforma llençarà una nova versió amb més opcions d’interacció. Amb aquesta nova versió, els periodistes podreu rebre propostes de temes, descobrir històries, aconseguir ampliar encara més la vostra agenda de fonts i donar a conèixer el vostre portfoli d’articles.

 

YouCheck és i serà una plataforma gratuïta per a periodistes.