Castellano   English

Premi Joan Oró - Edicions anteriors

 

2004. I Premi Joan Oro de Divulgació de la Recerca Científica

 

Bases de la convocatòria

 

Document de resolució

 

Articles premiats:
 "Aparellaments ultrafreds" , de Jordi Mur
 "Pau i el viatge de 13 milions d'anys" , de Isaac Casanovas
 "ELISA: Estudiant el fetge humà a la Terra i a l'espai" , Antoni Pérez Poch
 "Coses que passen en un núvol fosc" , de Belén López Martí.

 

2003. Premi ACCC de Divulgació de la Recerca Científica

 

Document sencer amb resolució i treballs premiats Resolució i treballs premiats

 

Barcelona, a 30 d'octubre de 2003, el Jurat resol per unanimitat:
 
 
Guanyadora amb un premi de 1.000 euros
 
Sandra Duran,"L'aigua de llast, una via d'entrada d'espècies invasores"
 
Tres accèssits premi de 350 euros
 
Ricardo A. Tellez,"Robots i evolució"
Magda Faijes,"Relacions molt humanes: proteïnes i carbohidrats"
Serni Ribó i Vedrilla,"l desenvolupament de MIRAS"

 
Jurat:

  • Gregori València, Vocal ACCC de Recerca, responsable del Premi ACCC a la divulgació de la recerca científica
  • Jaume Estruch, Secretari tècnic ACCC
  • Joaquim Elcacho, President ACCC
  • Martí Estruch, Oficina de comunicació del DURSI
  • Mercè Piqueras, vice-presidenta ACCC
  • Secretari: Pau Senra, Secretari ACCC

 

BASES

  Versió en pdf

 

1.- L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar incentius als joves investigadors perquè posin en pràctica les seves capacitats per comunicar el contingut i el valor de la seva tasca de recerca científica i facilitar la publicació als mitjans de comunicació dels treballs de divulgació que generin.


2.- El Premi ACCC a la divulgació de la recerca científica s’atorgarà al millor article sobre la tasca de recerca de l’autor, plantejat en clau d’assaig o de reportatge, amb total llibertat d’estil, però exposat amb la màxima veracitat i ajustat a la estricta realitat de l’experiència personal. El treball guanyador serà publicat a les pàgines d’alguns dels diaris editats en llengua catalana. Els autors dels articles o reportatges podran aportar il·lustracions o fotografies amb l’objectiu de millorar la comprensió i l’atractiu de les seves propostes.


3.- S’atorgarà un primer premi de 1000 euros al guanyador, i un màxim de tres accèssits optatius, dotats amb 350 euros cadascun. El premi no podrà quedar desert. Els guanyadors cediran a l’ACCC els drets, tant del text com de les il·lustracions, per a la publicació dels originals en els mitjans que es consideri oportú per a la seva difusió.


4.- Els originals podran tractar de qualsevol camp de la ciència o de l’enginyeria. Així mateix, s’admetrà la participació de joves científics o investigadors en formació de qualsevol nacionalitat o residència, amb la condició que la seva proposta sigui presentada en llengua catalana. El límit d’edat dels concursants serà de 35 anys. Els autors dels escrits que optin a aquests premis han de treballar o haver treballar durant els últims cinc anys en les recerques exposades.


5.- Els escrits presentats hauran de ser inèdits, es a dir, no publicats ni compromesos editorialment, i aniran acompanyats amb la documentació que l’autor consideri necessària per acreditar-ne l’autoria i garantir la veracitat del seu contingut. L’original haurà de contenir entre 5000 i 6000 caràcters (espais en blanc inclosos).


6.- El jurat tindrà en consideració a l’hora de valorar les propostes l’habilitat de l’autor per explicar el seu treball de forma divulgativa, l’atractiu periodístic de l’escrit i les il·lustracions o fotografies, l’interès del tema de recerca i la solidesa científica de l’exposició.


7.- El jurat estarà format per cinc membres més un secretari sense vot. Les deliberacions del jurat seran secretes i es seu veredicte, inapel·lable.

 

8.- El termini de presentació d’originals conclou el 10 d’octubre de 2003. L’ACCC i el DURSI donaran a conèixer els guanyadors d’aquesta convocatòria durant la Setmana de la Ciència del 2003.
Barcelona, 15 de juny de 2003


Secretaria del Premi
 Associació Catalana de Comunicació Científica
 Rambla de Catalunya 10, 1r
 08007 Barcelona
 Tel: 93 412 11 11
 accc2100546436@1402681017fcr.es