Castellano   English
31-05-2018

La WFSJ fa públics els guanyadors del programa Struggle With Politics


  • Núria Jar, sòcia de l'Associació Catalana de Comunicació Científica, és una de les guanyadores del programa Struggle With Politics, organitzat per la World Federation of Science Journalists (WFSJ)

  • La periodista seguirà de prop l'activitat política del genetista Arcadi Navarro

La política científica és una de les àrees de les quals s’informa menys en l’àmbit del periodisme científic. Struggle With Politics vol canviar-ho agrupant periodistes amb científics políticament actius. Des del juny de 2018 fins al maig de 2019, sis periodistes de sis països diferents seguiran sis científics embarcats en un viatge polític, informant dels èxits i fracassos de cada científic-activista a mesura que treballen per educar els legisladors i promoure la ciència en el discurs polític.


Núria Jar, periodista freelance

La política científica és una de les àrees de les quals s’informa menys en l’àmbit del periodisme científic. Struggle With Politics vol canviar-ho agrupant periodistes amb científics políticament actius. Des del juny de 2018 fins al maig de 2019, sis periodistes de sis països diferents seguiran sis científics embarcats en un viatge polític, informant dels èxits i fracassos de cada científic-activista a mesura que treballen per educar els legisladors i promoure la ciència en el discurs polític.


El projecte es du a terme en el marc de la World Conference of Science Journalists 2019. La convocatòria de propostes va tancar a mitjan maig. Avui anunciem orgullosament els guanyadors de la convocatòria.


Els periodistes seleccionats són:


Bruno Massare, Argentina: Massare seguirà a Roberto Salvarezza, investigador en nanotecnologia i un congressista que lluita contra les retallades pressupostàries que afecten el sector de la ciència i la tecnologia.


Dyna Rochmyaningsih, Indonèsia: Rochmyaningsih seguirà Berry Juliandi, un jove biòleg que s'oposa a les noves regulacions nacionals per als científics estrangers.


Vedrana Simičević, Croàcia: Simičević seguirà a Ivica Puljak, un físic que va fundar un partit polític i s'està preparant per a les eleccions del Parlament Europeu el 2019.


Lesley Evans Ogden, Canadà: Ogden seguirà a Wendy Palen, un ecologista que empeny els governs a tractar qüestions relatives a la protecció dels recursos d'aigua dolça i ajuda als joves científics a comprometre's políticament.


Hristio Boytchev, Alemanya: Boytchev seguirà a Nil Mutluer, un sociòleg turc que va perdre la seva professió a Istanbul per motius polítics i ara treballa a l'exili a Alemanya.


Núria Jar Benabarre, Espanya: Durant una tibant situació política a Catalunya, Benabarre seguirà el genetista Arcadi Navarro, que és secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.


Els periodistes participants explicaran la seva història en tres parts. La primera part es publicarà a www.wcsj2019.eu en el tercer trimestre d'aquest any.


Els dos periodistes que produeixin els millors dos projectes rebran una beca completa (viatge i estància) per assistir al WCSJ 2019 i participar en una sessió al voltant dels seus projectes. Struggle With Politics compta amb el suport de la Fundació H. Dudley Wright, a Ginebra, Suïssa.