Castellano   English
05-12-2018

Un homenatge necessari a Jorge Wagensberg

Posa crònica feta per: Cristina Ribas, Cristina Serradell, Míriam Rivera, Valentina Raffio, Elsa Velasco i Raül Toran

El passat 1 de desembre es va celebrar a CosmoCaixa un homenatge a Jorge Wagensberg, museògraf i divulgador científic, que va morir el passat 3 de març. Aquesta jornada, organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), va comptar amb la col·laboració de CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Naturgy, l'Escola ElisavaTusquets Editores S.A. i SokoTech.

26-10-2018

European Health Gastein Forum 2018: salut i desenvolupament sostenible

Post de la sòcia: Cristina Junyent

L'European Unit of Science Journalists Associactions (EUSJA) va concedir una de les seves beques per assistir al Fòrum Europeu de Salut de Gastein que es va celebrar del 3 al 5 d'octubre a Bad Hofgastein, Àustria, a la sòcia Cristina Junyent, la qual ens ha informat de l'esdeveniment a través d'aquesta crònica.

10-10-2018

Es crea el nou grup de medi ambient i oceanografia de l'ACCC

El grup de treball de l’ACCC s’enfocarà en temàtiques mediambientals i oceanogràfiques

 

El passat 4 d’octubre va tenir lloc al centre cívic Vil·la Urània la primera reunió del grup de comunicació i divulgació de medi ambient i oceanografia de l’ACCC. El nou grup pretén fomentar la comunicació en els àmbits oceanogràfics i mediambientals i desenvoluparà activitats divulgatives i de comunicació científica en aquestes temàtiques. També podrà presentar projectes i donar suport a iniciatives en aquests àmbits.

25-09-2018

Buscaciència passa a ser un projecte coordinat per l'ACCC

Els socis de l'ACCC podran difondre els seus esdeveniments en l'agenda d'activitats de divulgació científica Buscaciència

L'Associació Catalana de Comunicació Científica coordinarà d'ara endavant l'agenda Buscaciència, una idea original del soci de l'ACCC Octavi Planells, qui ha gestionat aquest projecte des dels seus inicis.

27-06-2018

Neixen nous projectes i col·laboracions a la I Trobada de socis i sòcies ACCC


  • El 14 de juny es va celebrar la I trobada de socis i sòcies ACCC: comunicant la ciència

  • Els participants van presentar els seus projectes personals a la resta de socis i les seves idees i suggerències per incrementar les sinèrgies entre els associats i desenvolupar projectes conjunts

Amb l’objectiu de donar visibilitat als membres, fomentar el networking i construir noves col·laboracions, l’Associació Catalana de Comunicació Científica va celebrar la seva primera trobada de socis i sòcies a les instal·lacions del Centre Cívic Vil·la Urània. La jornada es va dividir en tres seccions principals: la presentació dels projectes dels associats, la dinàmica participativa i la sessió de networking.

20-06-2018

Núria Jar i Pere Estupinyà, reconeguts en el premi de periodisme científic Concha García Campoy 2018

Els socis de l'Associació Catalana de Comunicació Científica, Núria Jar i Pere Estupinyà, han rebut un premi i un accèssit, respectivament, per part del jurat de la quarta edició del Premi de Periodisme Científic Concha García Campoy

Els Premis de Periodisme Científic Concha García Campoy, creats per l'Acadèmia de Televisió, reconeixen l'excel·lència de trajectòries professionals o treballs periodístics que traslladin a la societat amb rigor, ètica i compromís històries relacionades amb la investigació, la divulgació científica o la salut.

27-02-2018

Espai Nano col·laborarà amb la Societat Catalana de Física dins dels actes d'homenatge a Feynman

El 15 de març tindrà lloc la xerrada "Feynman: un paradigma de curiositat i creativitat"

El seminari forma part del cicle “Física Oberta” i tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans

15-02-2018

Ciència i periodisme: innovació en temps de crisi i post veritat

Periodistes científics de referència debatran sobre innovació en temps de post veritat en la 1a Jornada de l'Observatori PerCientEx, el dijous 22 de Febrer al CosmoCaixa Barcelona.

Fabiola Torres, cofundadora d'Ojo Público (Perú) i membre del International Consortium of Investigative Journalism, conversarà amb periodistes científics guardonats de l'àmbit iberoamericà.

 

 

28-01-2018

L'ACCC renova la seva junta

El passat dijous 18 de gener l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) va celebrar la seva XXV Assemblea General al Centre Cívic Vil·la Urània, inaugurat recentment, ja que l’ACCC forma part de la Federació d’entitats gestores del centre. 

Seguint l’agenda estatutària, es van celebrar eleccions per a la renovació de la junta directiva. Els nous membres de la junta són Raül Toran a la presidència, Rubén Permuy a la vicepresidència, Elsa Velasco com a secretària general i vocalia de la llista de l'ACCC i Mònica Vilalta com a tresorera.

14-01-2018

FeynmanTotal: El 2018 homenatjarà a Feynman pel 100 aniversari del seu naixement

El físic, professor i visionari americà nascut l’11 de Maig de 1918, Richard Philip Feynman, s’ha convertit en un dels físics nord-americans més importants de la història i segueix inspirant a cada nova generació que el descobreix.

Durant el 2018 descobrirem les diverses facetes del científic i visionari nord-americà amb una gran quantitat de jornades, cicles temàtics, xerrades, tallers, exposicions i activitats al llarg del territori.  

03-12-2017

Temes més destacats del novembre a la llista de l'ACCC

Els correus que s'han rebut a la llista de l'ACCC durant el mes de novembre inclouen una gran varietat de temes

Durant el mes de novembre s’han rebut més de 200 correus a la llista de l’ACCC sobre temes diversos, d’entre els quals en destaquen principalment els següents.

02-11-2017

Temes més destacats de l'octubre a la llista de l'ACCC

Els correus que s'han rebut a la llista de l'ACCC durant el mes d’octubre inclouen una gran varietat de temes

Durant el mes d’octubre s’han enviat gairebé 200 correus a la llista de l’ACCC sobre una gran varietat de temes, d’entre els quals en destaquen principalment tres.

26-10-2017

L'Associació Catalana de Comunicació Científica s'adhereix al comunicat del Col·legi de Periodistes

El Col·legi de Periodistes de Catalunya condemna enèrgicament la intervenció de TV3 i Catalunya Ràdio i ho qualifica d'atac sense precedents a la llibertat d'expressió i informació

21 octubre, 2017

El Col·legi de Periodistes de Catalunya, una corporació de dret públic que aplega més de 4.000 professionals, condemna de manera contundent les intencions anunciades pel govern espanyol, amb el suport d'altres partits de l'oposició, de prendre el control directe de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN a l'empara de l'article 155 de la Constitució.

El Col·legi de Periodistes considera que intervenir els mitjans públics titularitat del govern de la Generalitat és un atac directe sense precedents a la democràcia i la llibertat d'expressió, un dret fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans i qüestiona de manera intolerable i inadmissible la professionalitat de TV3 i Catalunya Ràdio. A més, la intervenció de TV3 i Catalunya Ràdio és també una vulneració del dret a la informació, un pilar bàsic per a la democràcia, ja que aquests mitjans són punts de referència informativa inequívocs per a la societat catalana. Com el Col·legi de Periodistes ja va alertar fa unes setmanes, cap situació, per excepcional que sigui, ha de comportar un pas enrere a la llibertat d’expressió o d'informació.