Castellano   English
10-02-2017

Oberta una nova edició d'X(p)rimenta

El termini de lliurament d’aquest concurs de vídeo científic es clou el dia 10 de maig de 2017.

X(p)rimenta és un concurs que s’adreça a professors i alumnes de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius, que consisteix en filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic o tecnològic.

28-01-2017

Els resultats de PerCientEx en vídeo

Els primers resultats del projecte d’investigació “Excelencia e Innovación en el Periodismo Científico en España” (PerCientEx) es van presentar el mes de novembre de 2016  en el CosmoCaixa de Barcelona amb l'objectiu de detectar bones pràctiques de periodisme científic a la premsa digital a l’estat Espanyol

El projecte PerCientEx, impulsat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) ha permès elaborar, per primera vegada a l’estat espanyol, una base de dades d’exemples de bones pràctiques en periodisme científic, tecnològic, salut i medi ambient.

05-11-2016

Contaminació atmosfèrica a la UE:reducció de les emissions nacionals

Trobada de premsa dijous 10 de novembre a les 17:30h amb l'eurodiputada Julie Girling

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), en col·laboració amb l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), organitzen el dijous 10 de novembre, a les 17h30, a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), una trobada de premsa amb l’eurodiputada britànica Julie Girling, ponent de la modificació de la directiva sobre la reducció de les emissions nacionals de determinants contaminants atmosfèrics que serà votada a Estrasburg el 23 de novembre. Cal confirmar l'assistència

25-10-2016

Esmorzar de Ciència al 7 Portes: "L'evolució humana, passat, present i futur"

El diumenge dia 6 de novembre se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d'Isabel II, 14) amb un cartell de luxe: Eudald Carbonell i Tomàs Marquès 

Els protagonistes de la tertúlia, l’arqueòleg Eudald Carbonell, catedràtic de pre-història de la Rovira i Virgili i Tomàs Marquès, líder del grup de recerca de Genòmica Comparativa, de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE) repassaran la història evolutiva de la nostra espècie i les darreres descobertes sobre la mateixa.

18-10-2016

L'ACCC expressa el seu suport a Ángela Bernardo

L’ACCC i l’AECC condemnen enèrgicament els atacs masclistes que la periodista ha rebut a les xarxes socials. Les entitats creuen que el linxament està invalidant Twitter i Facebook com a canals per a la comunicació i els demana que actuïn contra la impunitat.

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) expressa el seu suport a Ángela Bernardo i condemna l’atac que ha rebut a través de Twitter i de les xarxes amb missatges masclistes, insults i desqualificacions. La periodista científica va enviar un tuitdivendres, que va tenir molta difusió, on destacava el fet que cap dona hagi estat premiada enguany amb un premi Nobel, la qual cosa va desembocar en  una cadena de missatges masclistes i insultants.

04-09-2016

Dibuixar espais verds per conscienciar de la importància del verd urbà sobre la nostra salut

Durant tot el mes de setembre es podrà veure una mostra del treball realitzat pels participants de la primera edició del cicle “Ciutat Verda” 

La primera exposició del cicle d’activitats Ciutat Verda, que es podrà veure durant el mes de setembre a la sala expositiva Àlex Garcia de la Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte, mostra el treball realitzat a les trobades de dibuixants urbans durant la primera edició de Ciutat Verda. Miquel Baidal, coordinador del cicle, comenta que “aquesta acció ha tingut l’objectiu de donar visibilitat als espais verds de la ciutat i els seus efectes sobre la nostra salut. 

24-07-2016

Beques per assistir al Congrés Falling Walls 2016, a Berlín

Beques per a periodistes per assistir a la Falling Walls Conference, que tindrà lloc a Berlín els dies  8 i 9 de novembre

La Falling Walls Foundation ofereix beques per a tots aquells periodistes que vulguin assistir a la Conferència sobre innovació científica i social, la Falling Walls Conference, que tindrà lloc a Berlín. En total, són 10 beques l’objectiu de les quals és que periodistes i bloggers, amb una experiència mínima de tres anys, puguin informar del seu coneixement en l’àmbit de les ciències.

08-07-2016

El Post de Javi Polinario: "Divulga ciència a través de les xarxes socials, no et quedis enrere"

Cada dia hi ha menys dubtes de la importància d'utilitzar les xarxes socials i els blogs per comunicar ciència. S'han convertit en un canal més a través del qual es divulguen continguts científics. 

08-06-2016

La presència d'espais verds a la ciutat disminueix la mortalitat

Els ecosistemes proporcionen quatre serveis diferents: aprovisionament (menjar i matèries primeres, per exemple), regulació (del clima local i qualitat de l’aire, o control biològic per exemple), habitat/suport (per diverses espècies i manteniment de la diversitat genètica) i cultural (turisme i entreteniment i salut física i mental, per exemple)

 

Es pot dir que la salut d’una persona depèn de la seva genètica, del seu estil de vida (què menja, si fa activitat física o no...), la comunitat en la que viu (les xarxes socials que estableix) i l’entorn construït i el medi natural (la presència de parcs urbans, parcs naturals, zones enjardinades, arbrat al carrer, etc.), entre d’altres. 

 

19-02-2016

L'Asociación Española de Comunicación Científica prepara una nova edició de "Ciencia en redes"

Els socis/es de l'ACCC poden participar-hi amb descompte

Un esdeveniment de formació 2.0 en temàtica científica i tecnològica per a investigadors i professionals de la comunicació i el periodisme. Així es defineix Ciencia en redes, una cita organitzada per l'Asociación Española de Comunicación Científica (AECC) que tindrà lloc el 28 d'abril a La Casa Encendida de Madrid (Ronda de Valencia, 2). La inscripció té un preu de 40 euros, però els socis i sòcies de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), com en edicions anteriors, gaudiran de 10 euros de descompte.

20-01-2016

L'Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) s'uneix a l'ACCC

És el primer membre oftalmològic de l'ACCC, integrada per altres 11 entitats col·laboradores i més de 200 membres, entre comunicadors científics, periodistes especialitzats, divulgadors, editors i professionals de les ciències i de la salut

(font: IMO) L'Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) estrena l'any com a nou membre de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), la qual agrupa més de 200 professionals dedicats a la divulgació de la ciència, la tecnologia, la salut i el medi ambient.