Castellano   English
10-05-2018

La Nit dels Museus torna per fer-nos gaudir de la cultura

A més d'exposicions, els museus ofereixen tallers, concerts i altres activitats.

El dissabte 19 de maig, els museus tornen a obrir les seves portes per acollir als visitants durant una nit màgica. De les 7 de la tarda a la 1 de la matinada, nombrosos museus ofereixen accés gratuït a les seves exposicions, tallers, concerts, visites guiades i altres activitats perquè el teu pla de dissabte s'ompli de cultura i oci. De la mateixa manera que en anys anteriors, des de l'Assoaciació Catalana de Comunicació Científica us convidem a passar aquesta nit envoltats d'espais on es respira ciència.

23-05-2016

"Aquí els nostres invents"

L'ACCC presenta una mostra sobre els invents recents catalans 

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha organitzat l'exposició Aquí, els nostres invents, per descobrir la recerca dels científics i científiques del nostre país. En la mostra, que es pot visitar fins el 31 de maig a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró,  es poden veure 16 invents d'universitats, centres de recerca i empreses de Catalunya 

22-05-2016

Pint of Science torna a Barcelona

El Festival Internacional Pint of Science torna a Barcelona amb la col·laboració de l'ACCC

Set bars acolliran, fins el 25 de maig, la 2a edició del Festival Pint of Science amb un seguit d'activitats que s'han organitzat per apropar la ciència al públic

25-02-2016

L'exposició "Menys rares", a València

Una mostra sobre la recerca en malalties rares

La Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València (Avinguda Blasco Ibáñez, 15, València) acull l'exposició Menys rares des del 25 de febrer. Impulsada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), el Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) i el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER), la mostra il·lustra la tasca investigadora que es duu a terme a l'Estat per poder posar remei a les malalties rares. L'exposició va ser inaugurada el 2014 a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona, després que el 2013 fos l'Any Internacional de les Malalties Rares.

18-02-2016

"Il·lustraciència 3", al Botànic de València

Exposició d'obres de la 3a edició del premi internacional d'il·lustració científica de l'ACCC

El Jardí Botànic de la Universitat de València (C/Quart 80 de València) acull des del 20 de febrer fins al 4 d'abril una mostra amb obres de la 3a edició del certamen de dibuix científic i naturalístic organitzat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) -i finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)-, Il·lustraciència.

16-02-2016

"Això que investigues, per a què serveix?", a Molins de Rei

Una mostra per explicar resultats de l'activitat de recerca a públic general

La mostra Això que investigues, per a què serveix? -impulsada per l'ACCC el 2011 amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i la Generalitat de Catalunya- torna a ser exposada en públic, concretament a l'Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei (Carrer Ntra. Sra. de Lourdes, 34). L'exposició pretén apropar la recerca que sol sortir menys als mitjans de comunicació, és a dir, la recerca no tan mediàtica, per fer-la més entenedora. S'ha basat en 15 línies de recerca, entre les quals trobem la paleoecologia de l'evolució humana, la geomàtica, la bioestadística en genètica, la recerca en xarxes complexes o la química computacional.

15-02-2016

"Il·lustraciència" arriba al MUNCYT d'Alcobendas

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) inaugura l'exposició d'il·lustracions científiques guanyadores del concurs "Il·lustraciència". La mostra es podrà visitar del 2 al 28 de febrer de 2016 a la seu d'Alcobendas del Museo Nacional de Ciencia y Tecnología (MUNCYT). El museu ha organitzat, a més, tallers d'il·lustració científica per a adults i nens. Durant l'acte d'inauguració, el guanyador de la segona edició, Román García Mora, ha realitzat una il·lustració.

(Font: fecyt.es). El director general de la FECYT, José Ignacio Fernández Vera, i l'alcalde d'Alcobendas, Ignacio García de Vinuesa, han inaugurat al MUNCYT d'Alcobendas l'exposició Il·lustraciència 3, que recull les il·lustracions guanyadores de la tercera edició del Premi Internacional d'Il·lustració Científica Il·lustraciència. A l'acte també ha assistit Miquel Baidal, coordinador d'aquest certamen.

27-10-2015

La il·lustració científica protagonista al Museo Nacional de Ciencia y Tecnología

La seu de la Corunya acull les obres de la tercera edició del premi «Il·lustraciència»

Des d'avui i fins al 13 de desembre els visitants de la seu corunyesa del Museo Nacional de Ciencia y Tecnología (MUNCYT) -situat a la Plaza del Museo Nacional, 1- podran gaudir del talent dels artistes que des de diferents parts del món van enviar obres a concurs de la tercera edició d'Il·lustraciència. L'organització del certamen -una iniciativa de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) que compta amb el patrocini de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)- ha seleccionat 40 obres de les 424 presentades d'il·lustradors de més de 30 països, les quals versen sobre botànica, anatomia i fauna, entre d'altres temàtiques.

27-07-2015

El Museo Nacional de Ciencias Naturales acull la segona edició d'"Il·lustraciència"

Una mostra amb les obres seleccionades de la segona convocatòria del premi internacional d'il·lustració científica de l'ACCC

El Museo Nacional de Ciencias Naturales (MNCN-CSIC) a Madrid (C/José Gutiérrez Abascal, 2) va inaugurar el passat 23 de juliol una mostra amb les obres seleccionades de la segona convocatòria del premi internacional d'il·lustració científica Il·lustraciència. Els dibuixos de l'exposició, que podrà visitar-se fins a finals d'octubre, mostren des de l'anatomia d'un gat a l'estructura d'un espermatozoide passant per làmines botàniques excepcionalment detallades.

15-04-2015

L'exposició de la segona edició d'«Il·lustraciència» a Salamanca

Una selecció d'il·lustracions del premi internacional de l'ACCC es mostraran a la degana de les universitats espanyoles

Fins al 17 de maig es podrà visitar a la Sala de Exposiciones del Patio de Escuelas Menores de la Universidad de Salamanca (USAL) (Plaza Mayor, 37002 Salamanca) l'exposició de la segona edició d'Il·lustraciència, produïda per l'Espacio de Cultura Científica de la mateixa universitat.

06-03-2015

El Parc Científic de Barcelona acull l'exposició «Menys rares»

Durant març les Torres R+D+I del Parc allotgen la mostra sobre la recerca en malalties rares

Fins al 31 de març els passadissos del Parc Científic de Barcelona (PCB) -situat al carrer Baldiri Reixac, 4-8 de Barcelona- alberguen els panells de l'exposició Menys rares. Impulsada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), el Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) i el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER), la mostra il·lustra la tasca investigadora que es duu a terme a l'Estat per poder posar remei a les malalties rares. L'exposició va ser inaugurada el passat any a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona, després que el 2013 fos l'Any Internacional de les Malalties Rares, i al febrer d'enguany ha estat exposada a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

28-01-2015

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron acull l'exposició «Menys rares»

L'exposició organitzada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER) i el Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) sobre recerca en malalties minoritàries, Menys rares, estarà exposada del 2 al 19 de febrer al vestíbul de l'àrea maternoinfantil de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona (Passeig de la Vall d'Hebron, 119-129).

05-01-2015

L'exposició "Viatge al cristall" arriba a la Biblioteca Sagrada Família

Del 8 de gener fins al 2 de febrer

L'exposició itinerant Viatge al cristall endinsarà als visitants en una expedició cap al descobriment de la matèria, un viatge a través del temps cap als començaments de la cristal·lografia. A través de 16 panells, Viatge al cristall, inaugurada el passat novembre a la Universitat de Barcelona (UB) en commemoració a l'Any Internacional de la Cristal·lografia, declarat per a 2014 per l'Assemblea General de les Nacions Unides, busca difondre el coneixement d'aquesta ciència entre el públic no especialista. La mostra, que es podrà visitar a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona (C/Provença 480) fins al 2 de febrer, explica quina és la seva utilitat i la influència en la vida quotidiana sense oblidar el magnetisme que els cristalls han despertat sobre la humanitat des del seu descobriment inicial fa milers d'anys. Amb motiu de l'exposició el 8 de gener, a les 19.00, es farà una breu xerrada sota el títol Un món de cristallsa la sala d'actes de la Biblioteca a càrrec de Miquel Àngel Cuevas, professor emèrit de Cristal·lografia i Mineralogia de la facultat de Geologia de la UB.