Castellano   English
06-11-2018

L'ACCC organitza una jornada en homenatge a Jorge Wagensberg a CosmoCaixa

El museu acollirà l’esdeveniment dissabte 1 de desembre

El museògraf i divulgador científic Jorge Wagensberg va morir el passat 3 de març, notícia que la comunitat de comunicadors científics va rebre amb aflicció.

26-04-2018

David Kaiser ofereix una conferència per l'any Feynman a la UB i la UAB

Els actes tindran lloc el 9 de maig a la Sala d'Actes de les Facultats de Ciències i Biocències de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’11 de maig a les 12 h a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

Aquest any, per commemorar el centenari del naixement del premi Nobel de Física Richard Feynman, s’ha organitzat un programa d’activitats específic titulat Feynman Total coordinat per EspaiNANO, el grup de divulgació de nanotecnologia de l'ACCC.

13-04-2018

S'obre la convocatòria de beques per assistir a la trobada de guanyadors del Nobel 2018


  • S’obre una nova convocatòria de beques per assistir a la 68a edició de la trobada de guanyadors del Nobel en Lindau (Lindau Nobel Laureate Meeting), del 14 al 29 de juny del 2018.

  • El 15 d’abril és la data límit per presentar sol·licituds a aquesta beca.

Aquestes beques estan dirigides a periodistes científics i inclouen quatre nits d’allotjament i costos de transport fins a Lindau, els qual seran reembolsats per l’organització de la trobada.

16-03-2018

Us convidem a la Primera Trobada de Socis i Sòcies de l'ACCC: Comunicant la Ciència

El 14 de juny convoquem la I Trobada de Socis i Sòcies de l'ACCC al Centre Cívic Vil·la Urània, on els socis podran explicar els seus projectes i iniciatives a altres membres de l'Associació.

Sabíeu que l'ACCC té més de 270 socis i sòcies? I que hi ha socis que escriuen en mitjans de comunicació de prestigi o que lideren projectes de comunicació de referència? Per conèixer tot això i molt més us presentem la "I Trobada de Socis i Sòcies de l'ACCC: Comunicant la Ciència". 

11-03-2018

Montbau, Punt Científic: quan la ciència s'apropa al barri

El projecte Montbau, Punt Científic, proposa un seguit de conferències, tallers i diferents activitats al voltant del tema de la salut.

Durant l’any 2018, el grup de divulgació en nanotecnologies de l’ACCC, EspaiNANO i l’Associació de Veïns de Montbau (AVVM), amb la col·laboració de l’Hospital Vall d’Hebron, centres d’investigació, universitats i les principals entitats locals del barri transformaran el barri de Montbau, en un punt  de trobada científic. 

13-07-2017

Ja estan disponibles el programa i les inscripcions per al Campus Gutenberg 2017! 18-19 setembre, Barcelona

El programa i el formulari d' inscripció per al Campus Gutenberg 2017 de la Comunicació i la Cultura Científiques ja estan disponibles.

Aquest any celebrem la 7a edició amb una programació plena d'activitats per a cobrir tot tipus d'expectatives. Comptem amb l'assistència de grans professionals que compartiran amb nosaltres els seus coneixements i experiències en taules rodones, tallers, laboratoris d'idees, microxerrades i diverses activitats relacionades amb la divulgació científica.

31-05-2017

Participa a Joves científics/-ques

Ja es poden proposar tallers i xerrades divulgatives que es duran a terme al Novembre a Barcelona i Madrid.

La Biothèque en col·laboració amb Madrid Distrito Tetuán, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i l'Associació Catalana de Comunicació Científica organitza "Joves Científics/-ques". L'esdeveniment té l'objectiu de donar l'oportunitat als joves científics i científiques de fer una xerrada o un taller divulgatiu.

22-05-2017

Jornada "Com comunicar les ciències?"

Dimarts 6 de juny del 2017 a les 10 h al CosmoCaixa de Barcelona.

La Universitat Ramon Llull juntament amb l'obra social "La Caixa" i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), organitzen una jornada el dia 6 de juny on es presentaran i debatran les millors maneres de com comunicar les ciències en els diferents mitjans.

10-05-2017

Pint of Science 2017: Molta més ciència, molts més bars

- La ciència torna a passar pels bars de Barcelona a la tercera edició de Pint of Science, que se celebra els dies 15, 16 i 17 de maig. 

- Aquest 2017 a Barcelona participen 7 bars i hi ha més de 40 xerrades programades. 

- Aquest any, el festival arriba a Andalusia, Castella la Manxa, Extremadura i Balears.

Del 15 al 17 de maig de 2017, la ciència tornarà a omplir els bars a la tercera edició de Pint of Science, esdeveniment que reuneix a investigadors i a ciutadans als bars per parlar de ciència i uns dels festivals de divulgació científica amb major poder de convocatòria d’Espanya. Aquest any se celebrarà en més de 100 bars de 42 ciutats -21 més que el 2016-, participen més de 370 científics i hi ha prop de 400 xerrades programades.

09-05-2017

Esmorzar de Ciència al 7 Portes: "Dòping genètic: hem de posar límits a la modificació genètica?"

El diumenge 28 de maig tindrà lloc el proper esmorzar de Ciència al Restaurant 7 Portes (passeig d'Isabel II, 14) amb el dòping genètic com a tema central del debat.

Des que la humanitat va descobrir que les malalties genètiques estan escrites en el nostre ADN s'han dedicat innombrables esforços a aconseguir una "teràpia genètica" capaç de corregir els nostres gens danyats. Amb l'arribada de les noves tècniques de modificació genètica (CRISPR/Cas9), molt més eficaces i específiques que les que hi havia fins ara, aquesta teràpia sembla no ser tan llunyana. Aconseguirem arribar a curar malalties genètiques com el càncer, la diabetis o les distròfies musculars? Sabrem posar límits a la modificació genètica? Es podrien apropiar noves start-ups d'aquesta tecnologia? Són els gens patentables? Podria aparèixer un nou mercat de dopatge genètic?

25-04-2017

Beques per cobrir el 5è Laureate Forum a Heidelberg

Els matemàtics i informàtics més importants del món es reuneixen a la cinquena edició del Heidelberg Laureate Forum.

Els guanyadors dels premis internacionals més reconeguts en el món de les matemàtiques i la informàtica (Premi Abel, Premi Turing, Premi en Informàtica, Medalla Fields i Premi Nevanlinna) es reuniran amb més de 200 joves investigadors del 24 al 29 de setembre al Heidelberg Laureate Forum. El tema central d'aquesta edició de la trobada serà la computació quàntica.

27-03-2017

Beques per assistir a la 4a Conferència Europea de Periodistes Científics

La data límit per sol·licitar una beca per la 4th European Conference of Science Journalist és el proper divendres 31 de març.

La 4a edició de la European Conference of Science Journalists (ECSJ2017): Bringing science forward tindrà lloc del 26 al 30 de juny del 2017 a Copenhaguen. La trobada està organitzada per l'EUSJA (European Union of Science Journalists' Association) i la Danish Science Journalists, que per tal d'afavorir la representació de tots els països europeus, disposen d'entre 40 i 60 beques per a periodistes científics que desitgin assistir-hi.

08-03-2017

Esmorzar de Ciència al 7 Portes: "Dones i ciència: on són les científiques?"

El diumenge 26 de març se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 portes de Barcelona (passeig d’Isabel II, 14) amb els obstacles que es troben les dones que es dediquen a la ciència com a tema principal de debat.

Actualment, la quantitat de dones amb estudis superiors (batxillerat, graus, màsters i doctorats) en ciència i tecnologia es major que la d’homes en la majoria de les disciplines, i aquestes estudiants aconsegueixen en mitjana millors notes que els homes. En canvi, quan es puja per la piràmide social de la recerca (postdocs, investigadors, professors titulars o catedràtics), aquesta situació s’inverteix i porta a una absència significativa de científiques als llocs de responsabilitat de molts camps. Clarament estem encara lluny de la igualtat de dones i homes en aquests camps. Quins són doncs els obstacles a superar i les accions a emprendre per revertir aquesta situació i aconseguir que la ciència i la tecnologia siguin realment per a tothom?