Castellano   English
27-03-2017

Beques per assistir a la 4a Conferència Europea de Periodistes Científics

La data límit per sol·licitar una beca per la 4th European Conference of Science Journalist és el proper divendres 31 de març.

La 4a edició de la European Conference of Science Journalists (ECSJ2017): Bringing science forward tindrà lloc del 26 al 30 de juny del 2017 a Copenhaguen. La trobada està organitzada per l'EUSJA (European Union of Science Journalists' Association) i la Danish Science Journalists, que per tal d'afavorir la representació de tots els països europeus, disposen d'entre 40 i 60 beques per a periodistes científics que desitgin assistir-hi.

08-03-2017

Esmorzar de Ciència al 7 Portes: "Dones i ciència: on són les científiques?"

El diumenge 26 de març se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 portes de Barcelona (passeig d’Isabel II, 14) amb els obstacles que es troben les dones que es dediquen a la ciència com a tema principal de debat.

Actualment, la quantitat de dones amb estudis superiors (batxillerat, graus, màsters i doctorats) en ciència i tecnologia es major que la d’homes en la majoria de les disciplines, i aquestes estudiants aconsegueixen en mitjana millors notes que els homes. En canvi, quan es puja per la piràmide social de la recerca (postdocs, investigadors, professors titulars o catedràtics), aquesta situació s’inverteix i porta a una absència significativa de científiques als llocs de responsabilitat de molts camps. Clarament estem encara lluny de la igualtat de dones i homes en aquests camps. Quins són doncs els obstacles a superar i les accions a emprendre per revertir aquesta situació i aconseguir que la ciència i la tecnologia siguin realment per a tothom?

06-03-2017

Beques per assistir a la 10a Conferència Mundial de Periodistes Científics a San Francisco

La 10a Conferència Mundial de Periodistes Científics tindrà lloc a San Francisco del 26 al 30 d'Octubre del 2017.

Actualment, en un món sotmés a canvi constant, és essencial un periodisme científic d’excel·lència. Per això, del 26 al 30 d'octubre del 2017, es reuniran més de 1200 professionals d'aquest camp a la 10a Conferència Mundial de Periodisme Científic (10th World Conference of Science Journalists) a San Francisco, un dels ambients més rics en ciència i tecnologia del planeta. El programa inclou diverses activitats com tallers, conferències o formacions.

22-02-2017

L'Academia Europaea - Barcelona Knowledge Hub organitza una conferència de Marie Farge pel dia de la dona.

Marie Farge impartirà una conferència on valorarà el model actual per aprovar la publicació d'articles científics, les seves mancances i possibles solucions.

L'Academia Europaea - Barcelona Knowledge Hub- per tal de celebrar el dia internacional de la dona, ha organitzat una conferència de Marie Farge sota el títol “Scientific knowledge as a commons: How to improve the peer review and dissemination of scientific results" el dia 2 de març.

16-02-2017

Esmorzar de Ciència al 7 Portes: "Ciència i periodisme: com divulgar la ciència sense banalitzar"

El diumenge dia 26 de febrer se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d'Isabel II, 14) amb el perodisme i la divulgació científica com a protagonistes.

Explicar la ciència al públic no especialista de manera amena i entenedora, és a dir divulgar, no és una tasca fàcil. S'han de transmetre conceptes complexos evitant usar un llenguatge especialitzat i formulacions matemàtiques, és a dir sense poder parlar el llenguatge natural de la ciència. Això fa que el perill de travessar la fina línia que separa la simplificació de la tergiversació sempre estigui present i introdueix una certa tensió a la feina del comunicador, afegida al problema de que els objectius del periodista i el científic a vegades poden semblar contraposats. En resum, és possible fer una bona feina de comunicació i divulgació de la ciència sense fer-la perdre la seva essència?

06-02-2017

Inscriu-te al «VI Congreso de Comunicación Social de la Ciencia» amb un descompte per ser membre de l'ACCC

L’AECC i la Universidad de Córdoba organitzen la «VI Edición del Congreso de Comunicación Social de la Ciencia»

 

L’Asociación Española de Comunicación Científica (AECC) i la Universidad de Córdoba organitzen una nova edició del «Congreso de Comunicación Social de la Ciencia» sota el lema «Cultura y Ciencia. Viejos retos, nuevos medios». El congrés tindrà lloc els dies 23, 24 y 25 de novembre del 2017 a la seu del Rectorat de la Universitat de Córdoba (Av. Medina Azahara, 5, Córdoba). Les inscripcions i el termini per la presentació de comunicacions ja estan oberts, i els socis de l’ACCC podran gaudir de descomptes especials. 

 

06-02-2017

Inscriu-te al «VI Congreso de Comunicación Social de la Ciencia» amb un descompte per ser membre de l'ACCC

L’AECC i la Universidad de Córdoba organitzen la «VI Edición del Congreso de Comunicación Social de la Ciencia»

 

L’Asociación Española de Comunicación Científica (AECC) i la Universidad de Córdoba organitzen una nova edició del «Congreso de Comunicación Social de la Ciencia» sota el lema «Cultura y Ciencia. Viejos retos, nuevos medios». El congrés tindrà lloc els dies 23, 24 y 25 de novembre del 2017 a la seu del Rectorat de la Universitat de Córdoba (Av. Medina Azahara, 5, Córdoba). Les inscripcions i el termini per la presentació de comunicacions ja estan oberts, i els socis de l’ACCC podran gaudir de descomptes especials. 

 

29-03-2016

Jornades de comunicació, traducció i interpretació

Cristina Ribas, presidenta de l'ACCC, hi participarà en una taula rodona sobre comunicació científica

L'Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC) organitza el I Congrés de l'APTIC: Jornades de comunicació, traducció i interpretació, que se celebrarà els dies 8 i 9 d'abril a la Residència d'Investigadors de Barcelona (C/Hospital, 64). La ciència, la traducció literària i la interpretació seran els eixos centrals d'un congrés que pretén ser una cita d'interès per als professionals de la traducció i la interpretació. Al llarg de dos dies es parlarà, debatrà i es formarà sobre qüestions d'interès per a la professió a partir de taules rodones, ponències i tallers que tractaran des de qüestions pràctiques i aspectes professionals relacionats amb la traducció i la interpretació fins a la comunicació científica. Unes jornades d'interès tant per a professionals en actiu com per a estudiants que vulguin iniciar-se en aquest món.

23-03-2016

Diàlegs Ambientals 2016: Medi ambient i política

A l'Institut d'Estudis Catalans

Del 6 al 27 d'abril, l'Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) organitzen, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), quatre sessions gratuïtes de diàlegs ambientals per fer visibles les múltiples relacions entre política i medi ambient, facilitar la presa de consciència sobre la diversitat d'actors i processos que influeixen en la manera de pensar sobre el medi ambient i proposar eines per poder incidir de forma crítica en els debats sobre qüestions ambiental.

25-02-2016

Visita a la dessalinitzadora del Llobregat

Coneixeu la instal·lació amb l'ACCC

El 22 de març, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, la Instal·lació de Tractament d'Aigua Marina (ITAM) del Llobregat organitza, amb el suport de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), una visita a les instal·lacions d'aquesta dessalinitzadora situades a l'avinguda de l'Estany de Port, 4 d'El Prat de Llobregat. La visita es durà a terme de 10 a 12 del matí. En cas de voler assistir-hi cal escriure un correu electrònic a secretaria-tecnica1990095591@757999684accc.cat abans del 21 de març indicant nom i cognoms i DNI. Per tal de facilitar la visita es posarà en contacte als socis que necessitin transport amb els que hi vagin en cotxe i comuniquin que tenen possibilitat de portar-hi algú.

17-02-2016

La semifinal de FameLab, de nou a Barcelona

L'ACCC disposa d'entrades per repartir entre els seus membres

FameLab, el concurs internacional de monòlegs científics que va néixer el 2005 a partir d'una idea original del Festival de Ciència de Cheltenham, viu una nova edició que portarà una de les semifinals estatals a Barcelona el 18 de març  -a les 22h30- al teatre Poliorama (Rambla dels Estudis, 115). Les entrades, que ja estan a la venda a un preu de 10 euros, es poden comprar aquí, però l'ACCC disposa de 20 invitacions per repartir entre els seus socis/es (una per a cadascun dels soci/a que les demanin): en cas de superar-se la xifres de persones interessades, es repartiria el cost de les entrades que es necessitin entre tots els socis/es participants. Per tal de mostrar interès per les invitacions cal escriure un correu a secretaria-tecnica1486059450@1938223784accc.cat abans del 14 de març.

16-02-2016

Esmorzar de ciència: "Seguretat en el món virtual"

L'ACCC disposa d'invitacions dobles per sortejar entre els seus membres

Nou Esmorzar de ciència al 7 Portes de Barcelona (Passeig d'Isabel II, 14). El diumenge 21 de febrer -a partir de les 9- el restaurant barceloní acollirà un esmorzar de forquilla amb la tertúlia Ciberdelicte, ciberseguretat. Seguretat en el món virtual d'Internet, amb Joan Gómez Urgellés, matemàtic i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Jordi Puiggalí, cap de seguretat i vicepresident senior per recerca i seguretat a SCYTL; i Xavier Gatius, director general del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya. Moderarà l'acte el periodista Eduard Berraondo. L'esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25€ i les reserves es poden realitzar a través d'aquest formulari, però els socis/es de l'ACCC tenen l'oportunitat de participar en el sorteig d'entrades dobles escrivint a secretaria-tecnica395410945@754798577accc.cat abans del 19 de febrer.

28-01-2016

Nature ofereix beques per a periodistes per assistir a l'ESOF 2016

Manchester acollirà la que és una de les trobades europees més destacades sobre recerca i innovació

Del 23 al 27 de juliol, la localitat anglesa de Manchester acollirà l'Euroscience Open Forum (ESOF) de 2016. L'ESOF és un dels esdeveniments científics biennals més importants d'Europa. En aquesta trobada, investigadors, joves investigadors, empresaris, emprenedors i innovadors, responsables polítics, líders de ciència i tecnologia i públic en general d'arreu del món es reuniran per parlar dels nous descobriments i trobades científiques i per debatre la direcció que està prenent la investigació en les ciències, les humanitats i les ciències socials.