Castellano   English

ACCC TV

17-04-2014

Torna «Beer for science» a Barcelona

Persones interessades en la ciència es donen cita en un bar de la capital catalana

Establir sinergies professionals, desvirtualitzar contactes digitals, mostrar interès per la comunicació i la divulgació científiques o simplement ajuntar-se amb persones que tenen en comú la seva passió per la ciència. Aquests són els objectius de la trobada informal Beer for science que tindrà lloc el 29 d'abril -a les 19.30- al bar Absenta (Carrer de l'Hospital 75, Barcelona) del barri barceloní del Raval. La iniciativa, que va sorgir entre comunicadors científics a Madrid, es reprodueix des del 2012 en algun bar de la capital catalana sense periodicitat fixa.

17-04-2014

Fes florir la ciència per Sant Jordi

Recull de llibres dels membres de l'ACCC

Un any més s'acosta el dia en què els llibres i les roses són protagonistes i objecte d'obsequi a Catalunya. En aquest Sant Jordi de 2014, l'ACCC vol aprofitar per convidar de nou a l'intercanvi de ciència i flors amb un recull literari d'algunes de les obres publicades per socis de l'associació que ens ho han fet saber.

16-04-2014

«16 científiques catalanes», a Artesa de Segre

La mostra acollirà el 9 de maig la conferència "El perquè de l'exposició sobre dones científiques. ¿Es trenca el sostre de vidre?", a càrrec de la investigadora Conxita Solans

La mostra 16 científiques catalanes torna a exposar-se, aquest cop, a Artesa de Segre. Organitzada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), l'exposició s'obre al públic des del dilluns 5 de maig -a les 16:00 h.- a la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Carrer València, 1 Artesa de Segre 25730, Lleida) de la localitat lleidatana.

11-04-2014

Reunió del Grup d'emprenedoria

Nova trobada de freelancers de la comunicació científica impulsada per l'ACCC

Lidia Montes (ACCC). Amb un punt de partida que pretén divulgar i comunicar la ciència i oferir serveis professionals, es reunia el passat 8 d'abril una desena de persones que es dediquen a la comunicació científica de forma professional per compte propi convocats i convidats pel Grup Emprenedoria de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Va ser-hi present Raül Toran, vicepresident de l'ACCC.

08-04-2014

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats al març

La llista de correu de l'ACCC acostuma a ser un bon espai per resoldre dubtes al voltant de la comunicació científica. Una llistaire va preguntar quins són els centres de recerca de referència a Catalunya pel que fa a l'anàlisi del canvi climàtic. L'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, tot i no ser un centre especialitzat en la temàtica, va explicar per mitjà d'una de les responsables de comunicació, que té una línia relacionada per «esbrinar què ha passat quan ha esdevingut un canvi climàtic, per què, què s'ha posat en joc, com ha influenciat en l'entorn, el lligam entre canvis climàtics i canvis tecnològics, biològics, culturals, etc.». Un altre participant va aportar que «tant Bayer com BASF [...] fan investigacions de productes per contribuir a mitigar el canvi climàtic». També van saber gràcies a la llista que l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB té una línia d'estudi.

08-04-2014

La FECYT renova la Unitat de Cultura Científica de l'ACCC

Catalunya compta amb 11 unitats

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) seguirà comptant amb una Unitat de Cultura Científica i d'Innovació (UCC+i) durant un altre any més, segons ha confirmat la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

07-04-2014

Malalties rares, cada cop més conegudes

Crònica de la inauguració de la nova exposició de l'ACCC

Text: R. Toran. Vídeo: R. Permuy. La inauguració de l'exposició de recerca sobre malalties rares, Menys Rares, acollida a la Biblioteca Sagrada Família, va comptar amb dos investigadors de les malalties exposades: Virginia Nunes, investigadora de l'IDIBELL i de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) i del CIBERER (Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras), especialitzada en la malaltia de la Síndrome de Wolfram; i Jordi Surrallés, investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del CIBERER, especialitzat en Anèmia de Fanconi. A la presentació van estar presents Raül Toran, vicepresident de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC); Andrés Medrano, gestor de projectes del CIBERER i Sergi Beltran, investigador del Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG). Aquesta exposició està organitzada per l'ACCC, amb la col·laboració del CIBERER i el CNAG.

02-04-2014

Assemblea General de l'EUSJA

L’associació europea compta amb nova presidenta

M. Piqueras (ACCC). El 29 de març va tenir lloc a Viena l'Assemblea general de l'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA), de la qual l'ACCC és membre. S'hi van celebrar eleccions per a la renovació de tres càrrecs de la Junta, amb dos candidats per a cada càrrec i van resultar elegits: Satu Lipponen, de Finlàndia, com a presidenta; Viola Egikova, de Rússia, com a vicepresidenta, i Wolfgang Goede, d'Alemanya, com a secretari honorari. La nova Junta va renovar el nomenament de Menelaos Sotiru, de Grècia, com a membre cooptat. Continua com a tresorer honorari Pritt Ennet, d'Estònia, que havia estat elegit el 2013, i fins al 2015 no caldrà renovar aquest càrrec. La nova presidenta, Satu Lipponen, és també presidenta de l'Associació Finesa de Periodistes i Editors Científics i el 2013 va presidir el 8è Congrés Mundial de Periodisme Científic (WCSJ).

01-04-2014

The Lancet cerca un media relations assistant a Londres

Oferta laboral

La revista mèdica britànica The Lancet cerca media relations assistant per treballar a Londres. El termini per presentar-s'hi és el 17 d'abril. 

01-04-2014

La King Abdullah University of Science and Technology cerca editor científic

Oferta laboral

La King Abdullah University of Science and Technology cerca editor científic. A continuació detallem més informació tal qual ha estat publicada.

01-04-2014

L'American Astronomical Society cerca comunicador científic

Oferta laboral

L'American Astronomical Society cerca comunicador científic. El termini per postular-s'hi és el 30 d'abril. A continuació detallem més informació tal qual ha estat publicada.

31-03-2014

La University of Idaho cerca professor de comunicació científica

Oferta laboral

Les persones que en tinguin interès han de postular-s'hi abans del 24 d'abril. A continuació publiquem la informació tal qual ha estat publicada per la pròpia universitat dels EUA.

Segueix-nos a

    

Iniciativa

Recerca

Traducció

Mètode

Participa

Vídeos escoles

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Amb el suport

 

Futureco Bioscience
Gas Natural
Novartis
logo ciment català

 

CERCA

DEC

ACCC@Twitter

Blogs socis

FeedWind

Blog del SciCom