Castellano   English

ACCC TV

02-10-2015

Resum de la llista de distribució

Els temes més comentats a l'agost i setembre

Un dels temes més comentats entre finals de juliol i principis d'agost ha estat la llei de patents europea, arran de la comunicació que s'havia publicat al BOE la nova llei de patents de l'Estat espanyol. Els comentaris han estat relacionats amb el fet que, segons indicava un llistaire, «Espanya va quedar fora de la Patent Europea (per altra banda, força polèmica).». Sobre «los efectos de la no entrada de España en los mecanismos de cooperación reforzada y el régimen lingüístico de esta patente, os recomiendo este artículo de un especialista en Derecho mercantil», va apuntar una altra participant.

30-09-2015

Inauguració de l'exposició de la segona edició del premi «Il·lustraFuturs»

La mostra de les obres guanyadores i seleccionades del premi impulsat per l'ACCC i l'Obra Social "la Caixa" es podrà visitar des del 4 d'octubre a Cosmocaixa

Com seran les ciutats i l'entorn en un futur proper? I la tecnologia i la societat? Aquestes van ser les preguntes que han tractat de respondre a través d'il·lustracions els participants del Premi Internacional d'Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur. La segona edició d'Il·lustraFuturs, iniciativa organitzada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), a través d'Il·lustraciència, amb l'Obra Social "la Caixa", que va finalitzar amb 105 obres presentades a concurs, lliurarà els seus guardons i inaugurarà una exposició amb una selecció d'il·lustracions el vinent 4 d'octubre a les 11 del matí al museu CosmoCaixa de Barcelona (Carrer d'Isaac Newton, 26). En cas de voler assistir-hi, cal escriure a illustrafuturs2138085396@852856776gmail.com.

28-09-2015

Nou esmorzar de ciència al 7 Portes

L'ACCC disposa de 8 entrades per sortejar entre els seus membres

Tornen els esmorzars de forquilla amb tertúlia científica al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d'Isabel II, 14). Sota el títol Analitzant la violència. El costat fosc del comportament humà, José Manuel Tortosa, cap de la secció d'Histopatologia Forense de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya, i Antonio Andrés Pueyo, del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona (UB), serà els protagonistes d'una sessió que se celebrarà el 4 d'octubre a partir de les 9 del matí. Moderarà la taula el periodista Eduard Berraondo.

25-09-2015

Totes les forces polítiques aposten per impulsar la millora de la qualitat de l'aire

Els partits representats al Parlament es mostren favorables al manifest impulsat per la Plataforma per la Qualitat de l'Aire

R. Permui (ACCC). Compromís generalitzat per augmentar les mesures que ajudin a millorar la qualitat de l'aire a Catalunya. Aquesta és la impressió resultant del debat celebrat el passat 21 de setembre al Col·legi de Periodistes de Catalunya entre les set forces polítiques representades al Parlament que concorren a les properes eleccions del dia 27. L'acte va ser organitzat per la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, de la qual forma part l'Associació Catalana de Comunicació Científica, que va estar representada per la seva presidenta Cristina Ribas, qui va moderar la trobada.

18-09-2015

Taller gratuït per a periodistes científics sobre nanotecnologia

Que tindrà lloc a Brussel·les

Sota el títol Beneficis i riscos de la nanotecnologia, l'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA), entitat de la qual forma part l'ACCC, organitza un taller gratuït adreçat a periodistes científics que tindrà lloc el 8 d'octubre a la Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts a Brussel·les.

18-09-2015

Concurs europeu per a estudiants de vídeos sobre el futur de la nanotecnologia

Una activitat en què participa l'EUSJA

L'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA), entitat de la qual forma part l'ACCC, informa sobre la convocatòria d'un concurs de vídeos per a estudiants d'entre 11 i 18 anys sobre nanotecnologia.

17-09-2015

Obrin pas a la ciència

Professionals de la comunicació científica es van donar cita en una nova edició del Campus Gutenberg

R. Permuy (ACCC). "Quan en un informatiu no s'explica una notícia científica rellevant, hem de queixar-nos". Aquesta va ser una de les afirmacions de Cristina Ribas, presidenta de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), al moderar un dels debats d'aquesta nova edició del Campus Gutenberg de Comunicació i Cultura Científica. L'esdeveniment, organitzat pel Centre d'Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra (CCS-UPF), amb el suport d'entitats com l'ACCC, va donar cabuda a més de 300 professionals de tot l'Estat que tenen en comú trencar-se el cap per fer arribar millor i a més gent la ciència.

16-09-2015

L'ACCC participa al Park(ing) Day Barcelona

L'esdeveniment se celebra des del 2005 i ja hi ha més de 200 ciutats de tot el món que hi participen

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que, mitjançant la transformació temporal de places d'aparcament, reivindica una ciutat més verda i humana, que aposti per una mobilitat sostenible i per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica. Un any més, l'esdeveniment mundial Park(ing) Day s'organitza a la ciutat de Barcelona, coordinat per l'Espai Ambiental, amb l'objectiu d'explicar i fer reflexionar a la ciutadania sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l'espai públic.

15-09-2015

Debat electoral: "Catalunya per la qualitat de l'aire"

Amb representants de les principals forces que es presenten a les eleccions del 27 de setembre

La Plataforma per la Qualitat de l'Aire, entitat de la que forma part l'ACCC, organitza un acte per debatre les mesures necessàries per posar fi a la contaminació de l'aire amb les candidatures al Parlament de Catalunya a les eleccions del 27 de setembre. L'acte, que tindrà lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10 de Barcelona) el vinent dilluns 21 de setembre -a partir de les 18.30-, serà presentat per Tomàs Molina, cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, i moderat per Cristina Ribas, presidenta de l'ACCC.

10-09-2015

«Il·lustraFuturs», il·lustracions per imaginar la Terra del futur

El premi impulsat per l'ACCC i l'Obra Social "la Caixa" publica les obres guanyadores

És possible conèixer com seran les ciutats, l'entorn, la natura, la societat i la tecnologia a la fi d'aquest segle? Aquesta era la pregunta que han tractat de respondre a través d'il·lustracions els participants del Premi Internacional d'Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur. La segona edició d'Il·lustraFuturs, iniciativa organitzada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) -a través d'Il·lustraciència- i l'Obra Social "la Caixa", ha finalitzat amb 105 obres presentades a concurs que s'han difós per les xarxes socials i que es poden consultar al perfil de Pinterest o al blog de la iniciativa.

02-09-2015

Beques per assistir al congrés "Falling Walls 2015" a Berlín

Adreçades a periodistes

L'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA) disposa de 10 beques per a periodistes -de les seves entitats membres, com ara l'ACCC- que dessitgin assitir al congrés Falling Walls 2015, que se celebra a Berlín el 8 i 9 de novembre. El programa és molt variat i s'hi presenta la situació de la recerca més puntera en molts àmbits de la ciència. El termini per fer arribar una sol·licitud és el 25 de setembre.

01-09-2015

Beques per a periodistes per visitar l'Extreme Light Infrastructure a Praga

Una nova infraestructura de recerca europea

L'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA) disposa de 15 beques per a periodistes científics membres d'alguna de les seves associacions -entre les quals l'ACCC- per assistir del 18 al 20 d'octubre a la inauguració de l'edifici multifuncional Extreme Light Infrastructure (ELI) i visitar les obres de construcció d'aquesta nova infraestructura científica a Praga. El termini per presentar-hi sol·licituds és el 3 de setembre.

Segueix-nos a

    

Iniciativa

Recerca

Traducció

Agenda

Blog

Mètode

Participa

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Vídeos escoles

Amb el suport

 

Futureco Bioscience
Gas Natural
Novartis
logo ciment català

 

CERCA

DEC

ACCC@Twitter

Blogs socis

RSS Feed Widget