Castellano   English

ACCC TV

26-03-2015

Pressió a les administracions públiques per a una millora en la gestió del medi ambient

La Plataforma per la Qualitat de l'Aire va presentar dimarts un full de ruta per abaixar els nivells de contaminació a Catalunya i millorar així el benestar de la ciutadania

Núria Closas (ACCC). Hi ha 7 milions de morts prematures l'any al món a causa de la contaminació mediambiental. L'any 2013, el 99,7% de la població catalana va estar exposada a uns nivells de contaminació que superen les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut. A Catalunya, anar amb transport privat sovint és més econòmic que utilitzar el transport públic.

25-03-2015

Lliurament dels premis "Il·lustraFuturs" a CosmoCaixa

El concurs d'il·lustrar com serà el món l'any 2100

Raül Toran (ACCC). El passat 21 de març va tenir lloc a CosmoCaixa el lliurament de premis de la primera edició d'Il·lustrafuturs, premi internacional d'il·lustracions sobre grans tendències del futur. Aquest acte va ser organitzat per les entitats responsables del premi: l'Àrea de Ciència i Medi Ambient de l'Obra Social "la Caixa" i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

20-03-2015

Neix la 'Plataforma per la Qualitat de l'Aire' per reclamar un aire més net

El manifest de la plataforma proposa un programa de govern amb 24 punts que tenen com a objectiu la reducció de la contaminació atmosfèrica

La Plataforma per la Qualitat de l'Aire neix de la iniciativa de diverses organitzacions d'àmbits diferents: veïnals, socials, ecologistes, científiques, d'afectats i ONG; amb la voluntat de provocar accions que portin a la millora de la qualitat de l'aire que respirem. El seu manifest fundacional planteja 24 propostes, dividides en quatre blocs, amb la finalitat de que es converteixi en un programa de govern dirigit a reduir la contaminació atmosfèrica. El vinent 24 de març es durà a terme una roda de premsa per presentar la iniciativa. A continuació detallem més informació.

12-03-2015

L'European Synchrotron Radiation Facility cerca responsable de comunicació

Oferta laboral

Un dels sincrontrons més importants d'Europa cerca responsable de comunicació per treballar a Grenoble (França). El termini per presentar-hi sol·licituds és el 15 de març. A continuació en detallem més informació tal qual ha estat publicada.

06-03-2015

El Parc Científic de Barcelona acull l'exposició «Menys rares»

Durant març les Torres R+D+I del Parc allotgen la mostra sobre la recerca en malalties rares

Fins al 31 de març els passadissos del Parc Científic de Barcelona (PCB) -situat al carrer Baldiri Reixac, 4-8 de Barcelona- alberguen els panells de l'exposició Menys rares. Impulsada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), el Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) i el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER), la mostra il·lustra la tasca investigadora que es duu a terme a l'Estat per poder posar remei a les malalties rares. L'exposició va ser inaugurada el passat any a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona, després que el 2013 fos l'Any Internacional de les Malalties Rares, i al febrer d'enguany ha estat exposada a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

04-03-2015

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats al febrer

«Hi havia una vegada un científic que...». Què us semblaria si en lloc del príncep i la princesa, els contes expliquessin descobriments científics amb personatges també científics? Aquesta és la proposta del concurs Fem contes de Ciència organitzada pel CosmoCaixa, que ha tingut molt bona rebuda entre els llistaires que han compartit el següent article del blog del museu barceloní escrit per Miquel Barceló, de la Facultat d'Informàtica de la Universitat Politècnica de Catalunya, qui explica per què cal fer contes de ciència.     

26-02-2015

"Il·lustraciència" anuncia la 3a edició del premi d'il·lustració científica

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología y el Ministerio de Economía y Competitividad participan en la nueva edición del premio

Et dediques a la il·lustració científica? Si és així, presenta un dels teus treballs a la 3a edició del certamen Il·lustraciència. L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb el patrocini de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO), convoca la nova edició Il·lustraciència, concurs internacional d'il·lustració científica que vol premiar i donar visibilitat a les millors propostes en aquest àmbit.

23-02-2015

Taller d'il·lustració botànica a l'Aula Ambiental de la Sagrada Família, Barcelona

L'Aula Ambiental de la Sagrada Família, on es poden veure les obres de la 2a edició d'Il·lustraciència, va acollir un taller sobre il·lustració científica

Raül Toran (ACCC). Aquest equipament del Districte de l'Eixample va acollir un taller pràctic d'introducció a la il·lustració botànica destinat al públic general, amants del dibuix, que desitgin aprofundir en el seu coneixement teòric i pràctic. El taller, cofinanciat per l'Ajuntament de Barcelona, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministeri d'Economia i Competitivitat, va proporcionar nocions bàsiques sobre el dibuix naturalista i com endinsar-se en el fascinant món de l'observació i la representació de la natura.

 

19-02-2015

El concurs internacional de monòlegs científics arriba de nou a Barcelona

Gaudeix del descompte per veure la semifinal de Famelab

Es pot apropar la ciència al gran públic a través dels monòlegs? Això pretén el concurs internacional de monòlegs científics FameLab, la semifinal del qual tindrà lloc a Barcelona com va succeir l'any passat. El teatre Poliorama (Rambla dels Estudis, 115) acollirà l'actuació dels 12 semifinalistes estatals el vinent 20 de març a partir de les 22.45. Les entrades han sortit ja a la venda a un preu de 10 euros però l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), que dóna suport a la iniciativa, ofereix als seus membres la possibilitat de gaudir d'un descompte que serà determinat en funció de les persones interessades. Cada soci/a de l'ACCC pot gaudir del descompte en una entrada. En cas de tenir-ne interès, cal escriure a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 13 de març.

13-02-2015

L'Institut Català de Ciències del Clima cerca comunicador científic

Oferta laboral

A continuació detallem les característiques de l'oferta tal qual han estat publicada pel propi centre.

13-02-2015

"Il·lustraFuturs", il·lustracions futuristes per imaginar la Terra l'any 2100

L'organització del concurs fa públic les obres guanyadores

Com seran les ciutats, la societat, la tecnologia i el medi ambient al voltant de l'any 2100? Aquesta és la reflexió que els participants del Premi Internacional d'Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur havien de respondre a través de l'art del dibuix. La primera edició d'Il·lustraFuturs, una iniciativa organitzada per l'ACCC, a través d'Il·lustraciència, i l'Obra Social "la Caixa" ha finalitzat amb 103 obres presentades a concurs que estan sent difoses per les xarxes socials i que es poden visualitzar al perfil de Pinterest de la iniciativa.

09-02-2015

Oberta una nova edició d'X(p)rimenta

Un concurs adreçat a alumnes i professors que vulguin fer experiments científics interessants i que els filmin en vídeo

X(p)rimenta, el concurs de vídeos fets a escoles, arriba a una nova edició. Adreçat a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l'objectiu d'il·lustrar algun principi científic o tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts) i cada grup escolar pot participar amb diversos vídeos (vegeu les bases per a copsar-ne els detalls).

Segueix-nos a

    

Iniciativa

Recerca

Traducció

Agenda

Blog

Mètode

Participa

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Vídeos escoles

Amb el suport

 

Futureco Bioscience
Gas Natural
Novartis
logo ciment català

 

CERCA

DEC

ACCC@Twitter

Blogs socis

');
RSS Feed Widget