Castellano   English

ACCC TV

02-12-2016

Esmorzar de Ciència al 7 Portes: "Ens calen els mapes al segle XXI?"

El diumenge dia 18 de desembre se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d'Isabel II, 14) amb la cartografia com a protagonista

Ja gairebé no utilitzem mapes de paper sinó aplicacions digitals en telèfons mòbils i tauletes. Determinem la nostra posició a partir de satèl·lits i nosaltres mateixos hem passat a formar part del mapa com a proveïdors d’informació. Però, la cartografia, de fet, és molt més important que mai: moltes activitats econòmiques, des de la logística fins a l’aviació, depenen de la disponibilitat de dades cartogràfiques fiables i de la geolocalització. En aquest esmorzar  es parlarà de les eines i els recursos de la cartografia moderna i del paper que tenen en la nostra vida diària. 

27-11-2016

X Premi Joan Oró a la divulgació científica

El dia 5 de desembre finalitza el termini per presentar treballs al X Premi Joan Oró de divulgació científica en dues categories

Si et dediques a la investigació i vols donar visibilitat a la teva recerca aprofita la possibilitat que t'ofereix l’Associació Catalana de Comunicació Científica amb aquest premi que enguany arriba a la desena edició. Així, l'ACCC ha convocat el X Premi Joan Oró, patrocinat per AGBAR. El guardó consta de dos premis de 1.500€; el Joan Oró ACCC per a qualsevol temàtica científica i el Joan Oró AGBAR, destinat a la innovació en la gestió de l’aigua. 

16-11-2016

La proposta del Parlament Europeu sobre la contaminació atmosfèrica: necessària, però, insuficient

Crònica de Raül Toran sobre la Jornada “Qualitat de l'Aire: reducció d'emissions contaminants a Europa”

El passat 11 de novembre va tenir lloc la Jornada “Qualitat de l'Aire: reducció d'emissions contaminants a Europa”, organitzada per l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona, en col·laboració del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Aquest esdeveniment va comptar amb la presència d’experts en contaminació atmosfèrica i salut entre els quals va destacar la l’eurodiputada Julie Girling, ponent de la modificació de la directiva sobre la reducció de les emissions nacionals de determinants contaminants atmosfèrics. El dia anterior l’eurodiputada havia participat en una trobada de premsa que va organitzar l'Oficina del Parlament Europeu i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

10-11-2016

L'ACCC presenta els resultats de Percientex

Dissabte 26 de Novembre, al CosmoCaixa de Barcelona, es presentaran els resultats del projecte "Excelencia e Inovación en el Periodismo  Científico en España" (PerCientEx) per detectar bones pràctiques en periodisme científic

El projecte de recerca Percientex, impulsat per l’ACCC en col·laboració amb l'Obra Social "la Caixa" i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), ha permès elaborar, per primera vegada, una base de dades d’exemples de bones pràctiques en periodisme científic, tecnològic de salut i medi ambient a la premsa digital espanyola. 

05-11-2016

Contaminació atmosfèrica a la UE:reducció de les emissions nacionals

Trobada de premsa dijous 10 de novembre a les 17:30h amb l'eurodiputada Julie Girling

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), en col·laboració amb l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), organitzen el dijous 10 de novembre, a les 17h30, a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), una trobada de premsa amb l’eurodiputada britànica Julie Girling, ponent de la modificació de la directiva sobre la reducció de les emissions nacionals de determinants contaminants atmosfèrics que serà votada a Estrasburg el 23 de novembre. Cal confirmar l'assistència

03-11-2016

El Post del Soci: Reedició dels Principia d'Isaac Newton

Campanya a Kickstarter per finançar el projecte de la reedició del llibre de Newton

El llibre Principis matemàtics de la filosofia natural, també conegut com a Principia, escrit per Isaac Newton i publicat el 5 de juliol de 1687, és una de les obres científiques més importants de la història

25-10-2016

Esmorzar de Ciència al 7 Portes: "L'evolució humana, passat, present i futur"

El diumenge dia 6 de novembre se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d'Isabel II, 14) amb un cartell de luxe: Eudald Carbonell i Tomàs Marquès 

Els protagonistes de la tertúlia, l’arqueòleg Eudald Carbonell, catedràtic de pre-història de la Rovira i Virgili i Tomàs Marquès, líder del grup de recerca de Genòmica Comparativa, de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE) repassaran la història evolutiva de la nostra espècie i les darreres descobertes sobre la mateixa.

20-10-2016

El Post del Soci :" Arriba la segona edició del cicle Jo il•lustro la ciència"

Museus, galeries d’art, centres culturals i professionals de la il·lustració participen a la segona edició del cicle “Jo il·lustro la ciència” mostrant el treball que realitzen els il·lustradors científics a la societat. 

Per segon any consecutiu, Il·lustraciència, Premi Internacional de Il·lustració Científica, organitza el cicle d’activitats “Jo il·lustro la ciència” que tindrà lloc durant els mesos d’octubre i novembre, coincidint amb la Setmana de la Ciència a diferents i diverses poblacions espanyoles. 

18-10-2016

L'ACCC expressa el seu suport a Ángela Bernardo

L’ACCC i l’AECC condemnen enèrgicament els atacs masclistes que la periodista ha rebut a les xarxes socials. Les entitats creuen que el linxament està invalidant Twitter i Facebook com a canals per a la comunicació i els demana que actuïn contra la impunitat.

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) expressa el seu suport a Ángela Bernardo i condemna l’atac que ha rebut a través de Twitter i de les xarxes amb missatges masclistes, insults i desqualificacions. La periodista científica va enviar un tuitdivendres, que va tenir molta difusió, on destacava el fet que cap dona hagi estat premiada enguany amb un premi Nobel, la qual cosa va desembocar en  una cadena de missatges masclistes i insultants.

07-09-2016

Esmorzar al 7 Portes: "Ciència i esport: trencant els límits"

Tornen els esmorzars de forquilla amb tertúlia científica al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d'Isabel II, 14). Serà el diumenge 18 de setembre i amb el títol "Ciència i esport, trencant els límits".

Els protagonistes de la tertúlia seran Emma Roca, esportista d’ultradistància, llicenciada en Bioquímica i membre del Grup de Rescat dels Bombers de la Generalitat, i Xavier Iglesias catedràtic, director de l’Institut Nacional d’Educació Física de Barcelona i investigador del Grup de Recerca en Ciències de l’Esport.

 

 

04-09-2016

Dibuixar espais verds per conscienciar de la importància del verd urbà sobre la nostra salut

Durant tot el mes de setembre es podrà veure una mostra del treball realitzat pels participants de la primera edició del cicle “Ciutat Verda” 

La primera exposició del cicle d’activitats Ciutat Verda, que es podrà veure durant el mes de setembre a la sala expositiva Àlex Garcia de la Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte, mostra el treball realitzat a les trobades de dibuixants urbans durant la primera edició de Ciutat Verda. Miquel Baidal, coordinador del cicle, comenta que “aquesta acció ha tingut l’objectiu de donar visibilitat als espais verds de la ciutat i els seus efectes sobre la nostra salut. 

24-07-2016

Beques per assistir al Congrés Falling Walls 2016, a Berlín

Beques per a periodistes per assistir a la Falling Walls Conference, que tindrà lloc a Berlín els dies  8 i 9 de novembre

La Falling Walls Foundation ofereix beques per a tots aquells periodistes que vulguin assistir a la Conferència sobre innovació científica i social, la Falling Walls Conference, que tindrà lloc a Berlín. En total, són 10 beques l’objectiu de les quals és que periodistes i bloggers, amb una experiència mínima de tres anys, puguin informar del seu coneixement en l’àmbit de les ciències.

Traducció

Cercador

Amb el suport

 

CERCA
logo ciment català

 

Futureco Bioscience
Gas Natural

DEC

Novartis

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

RSS Feed Widget