Castellano   English
18-01-2019

La II Jornada de l'Observatori PerCientEx presenta quatre converses sobre periodisme científic d'Excel·lència

L'acte tindrà lloc el proper 21 de febrer de 18:00 a 20:00 en CosmoCaixa (sala Àgora) i s’hi podrà assistir de manera gratuita amb prèvia inscripció.

La plasticitat del cervell, el preu dels anticonceptius, les migracions humanes induïdes pel canvi climàtic i els reptes de les dones programadores són els temes dels reportatges que es presentaran en la segona edició de les jornades de l'Observatori PerCientEx (Periodisme Científic d'Excel·lència ), una iniciativa que compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Dr. Antoni Esteve. 


Durant aquesta nova jornada de reflexió i debat es duran a terme quatre converses entre destacats periodistes especialitzats en ciència, tecnologia, salut i medi ambient i altres tants analistes experts en el sector. Els diàlegs abordaran quatre treballs excepcionals de periodisme científic, que van ser distingits al llarg de 2018 amb premis, beques o altres reconeixements d'excel·lència. Així mateix, també es presentarà l'actualització de la base de dades de PerCientEx, amb més de 40 treballs periodístics destacats de l'any 2018.

La iniciativa es presentarà com una jornada oberta al públic general i especialment adreçada a periodistes, divulgadors, estudiants i altres curiosos que mostrin interès en el periodisme de qualitat o en cada un dels temes tractats.

 

Què és el 'Observatori PerCientEx'?

 

L’ 'ObservatoriPerCientEx' de periodisme científic, projecte en col·laboració amb Obra Social "la Caixa" i la Fundació Dr. Antoni Esteve i impulsat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), pretén recopilar exemples de periodisme de qualitat en periodisme imprès i digital en l'àmbit iberoamericà. La iniciativa segueix la línia del Projecte PerCientEx: Excel·lència i Innovació en el Periodisme Científic a Espanya,també impulsat per l'ACCC amb la col·laboració d'Obra Social "la Caixa", que tenia com a objectiu detectar i difondre exemples de bones pràctiques de periodisme de ciència, tecnologia, salut i medi ambient publicades a la premsa digital a Espanya.

 

Programa de la Jornada

 

II Jornada 'Observatori PerCientEx' sobre Ciència i Periodisme

Dijous 21 de febrer de 18 a 20 en CosmoCaixa (sala Àgora)


Presentació

Jordi Portabella, director de l'Àrea de Divulgació Científica i CosmoCaixa

Raül Toran, president de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC)

Michele Catanzaro, periodista científic i director de l'observatori PerCientEx

 

Presentació del projecte PerCientEx

Valentina Raffio, periodista científica i coordinadora de PerCientEx

 

Presentació dels treballs destacats

Converses entre periodistes científics sobre alguns dels treballs seleccionats per a aquesta edició de PerCientEx

  • Conversa entre Javier Cruz Mena i Antonio MartínezRon,guanyador premi García Campoy 2018 en la categoria de premsa digital pel reportatge 'Plasticitata la carta per salva cervells' (vozpopuli.com)
  • Conversa entre Gonzalo Casino i EvaBelmonte,treball col·lectiu realitzat amb 1 Journalism Grants pel reportatge 'Anticonceptius' (eldiario.es)
  • Conversa entre Cristina Ribas i MonicaPelliccia,periodista encarregada d'un 'IWMF Reporting Grants for Women' s Stories 'pel reportatge 'les rutes de les migrants climàtiques'(elpais.com)
  • conversa entre Eva Domínguez i Javier Sauras i MicheleBertelli,periodistes nominats al millor reportatge en categoria innovació en els premis Gabo pel reportatge 'Coding like a girl'(elconfidencial.com)

 

 

Conclusió

Debat obert al públic. També hi haurà un torn de preguntes després de cada conversa.

 

Inscripció

 

Activitat gratuïta oberta al públic amb prèvia inscripció en aquest enllaç abans del dia 21 de febrer.

 

Més informació

 

Per a més informació contacti amb comunicacion1294529134@1607872075accc.cat o amb PerCientEx a través de les xarxes socials (Facebook o Twitter).

 

Projecte amb la col·laboració d'Obra Social La Caixa, Fundació Dr. Antoni Esteve i l'Associació Catalana de Comunicació Científica.