Castellano   English
23-09-2019

150 activitats de divulgació formaran part del programa de la Nit Europea de la Recerca a Barcelona

Per segon any consecutiu, Barcelona s'uneix a aquesta iniciativa adreçada a apropar la ciència a la societat i, al seu torn, a trencar estereotips existents

Barcelona, ​​25 de setembre del 2019.- Aquest divendres, 27 de setembre, 300 ciutats celebraran la Nit Europea de la Recerca i Barcelona serà una d'elles. A la Ciutat Comtal, l'esdeveniment comptarà amb un extens programa de 150 activitats i estarà liderat per la Universitat de Barcelona (UB) i l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), un centre impulsat per "la Caixa".


 

La iniciativa, emmarcada en el programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea, té com a missió apropar la recerca i el personal investigador a tota la societat, així com contribuir a trencar estereotips existents, promoure la recerca entre el col·lectiu de joves i fomentar noves vocacions científiques. Al llarg de tot l'esdeveniment, la ciutadania tindrà l'oportunitat de gaudir, entre altres activitats, de microxerrades, tallers, espectacles i jocs de la mà de científiques i científics.

 

Aquest any, la Nit Europea de la Recerca a Barcelona s'estén i ofereix activitats des del dijous 26 de setembre al matí fins el dissabte 28 de setembre. També augmenta el nombre d'entitats participants: a més del CosmoCaixa, el Centre Cívic Vil·la Urània i la Biblioteca Sagrada Família, a l'edició 2019 es sumen nous espais, com al CaixaForum de Barcelona, ​​l'Edifici Històric de la UB, el Liceu Francès, la Delegació del CSIC a Catalunya, el Centre Cívic Urgell, FabCafé, el Parc Científic de Barcelona (PCB) i el Centre de la Platja. Una altra novetat és la participació dels municipis de l'Hospitalet de Llobregat i Viladecans en el node de Barcelona.


Ciència per a tots els gustos


La varietat del programa no resideix únicament en la tipologia de les activitats, sinó també en les seves temàtiques. Així, destaquen les microxerrades a l'Edifici Històric de la UB, que abastaran des de l'àmbit de les neurociències fins al de contaminació i salut, passant per malalties rares i càncer; el torneig del joc de cartes Micro-Combat, dissenyat per ISGlobal, que se celebrarà a la Biblioteca de la Sagrada Família, i les visites guiades al Parc Científic de Barcelona.


Un any més, al CosmoCaixa aportarà el plat fort de la nit. Més de vint microxerrades de caire molt divers, un cicle de tallers amb la nanociència com a eix vertebrador o la lectura teatralitzada d'una obra sobre dones amb un paper clau en la història de la ciència són alguns exemples de l'ampli ventall d'activitats que oferirà aquesta entitat .

 

La Nit de la Recerca a Barcelona forma part de la EUNightCat, una iniciativa liderada per la Universitat de Barcelona, ​​la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Oberta de Catalunya i ISGlobal, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Comunicació Científica, i dirigida a mostrar la recerca que es realitza en els diferents centres científics catalans.

 

El programa complet amb totes les activitats de BArcelona està disponible al següent enllaç: http://www.buscaciencia.cat/esdeveniments/nit-de-la-recerca-2019/

 


 

Prensa ISGlobal

 

Carol Pozo

carolina.pozo48768550@2118760551isglobal.org

93 214 73 33 / 696 91 28 41


Marta Solano

marta.solano48768550@2118760551isglobal.org

93 214 73 33 / 661 45 16 00