Castellano   English
20-03-2019

Aquests són alguns dels millors estudis en Comunicació Científica segons els socis de l'ACCC

Els nostres membres ens parlen dels que consideren els millors màsters i postgraus de comunicació científica a nivell global des de la seva experiència

Els membres de l’ACCC conformen una xarxa de contactes de la qual se’n poden beneficiar tot col·laborant. Una de les nostres sòcies, interessada en conèixer l’oferta d’estudis de comunicació científica, va preguntar a la resta de membres quins màsters i postgraus li podien recomanar a nivell global. A partir d’aquí, des de l’ACCC trobem molt positiu i útil transmetre la informació que ens han donat, basada en les seves experències i contactes directes.


 

Catalunya

 

Aquí a Catalunya, els més coneguts són els següents:

 

Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona School of Management


Postgrau de Comunicació Científica de la Universitat de Vic – Eduscopi

 

En tots dos casos, els socis de l’ACCC disposen d’un descompte del 10% en la matrícula.


Itàlia


Master in Comunicazione della Scienza "Franco Prattico".

"A Itàlia n’hi ha diversos màsters, el més antic dels quals està a Trieste, i és aquest"


Regne Unit


A Regne Unit, ens recomanen tres:


Imperial College de Londres 

“Té un màster molt bo que porta molts anys. Jo vaig fer el de l'Imperial i el recomano molt. És dur i molt exigent, i requereix una dedicació gairebé exclusiva (sobretot, si no ets nadiu, per la qual cosa dediques força més temps a fer les tasques que t'encomanen que els teus companys), però val molt la pena. Hi ha l'opció de fer-lo a temps parcial, en dos anys. I per cert, inclou dues modalitats: una estàndard, en què obtens una visió global de la comunicació científica (tot i que has de triar alguns mòduls optatius, per la qual cosa una mica sí que t'especialitzes) i l'altra més centrada en ràdio, televisió i documental. El màster de l'Imperial és el més antic (l'any passat va celebrar el seu 25è aniversari) i s'acostuma a considerar el més prestigiós.”


Universitat de Manchester 


Universitat d'Edinburg

 

Nova Zelanda


Universitat d'Otago

“D'aquest n’he sentit a parlar molt bé. Les meves referències són companys del màster de l'Imperial, que s'havien plantejat fer aquest com a alternativa, o sigui que suposo que deu ser dels millors!”