Castellano   English
20-04-2017

Barcelona s'uneix a més de 500 ciutats a la Marxa per la Ciència

La Marxa per la Ciència, una protesta reivindicativa, tindrà lloc el dissabte 22 d'abril de les 12 del migdia fins a les 16 hores davant del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). 

Aquest moviment ha sorgit com a conseqüència de l'actual situació mundial en la qual cada vegada guanyen més força les polítiques anticientífiques, desembocant en una erosió de la imatge social de la ciència. El seu objectiu és destacar la importància de la ciència, defensar-la dels perills que l'amenacen i reformular la relació entre la ciència, la classe política i la societat.


En poc temps s'ha aconseguit mobilitzar gran part de la comunitat científica internacional i més de 500 ciutats han convocat manifestacions i actes el pròxim 22 d'abril. En el territori espanyol no s'hi ha sumat només Barcelona, sinó també Madrid, Sevilla, Girona i Granada.

La jornada a Barcelona inclourà debats, espectacles i activitats lúdiques i científiques; Cristina Ribas, presidenta de l'ACCC moderarà una de les taules rodones de la jornada. El moviment no convoca només els científics a participar-hi, sinó també polítics, educadors i a tots aquells compromesos interessats en la defensa de la ciència i la investigació.

La incitava ha estat impulsada per Scientists Dating Forum i compta amb el suport de nombroses personalitats rellevants en el món polític i científic com l'ex-Conseller d'Economia i actual president del BIST Andreu Mas-Colell, el director del IRB, Joan J. Guinovart o el mateix director del PRBB, Jordi Camí.

Tots els ciutadans poden recolzar aquesta iniciativa de diferents maneres, assistint a l'esdeveniment, fent-ne difusió o mitjançant donacions econòmiques a la seva campanya de crowfunding.

Per més informació podeu consultar el document informatiu i programa.