Castellano   English
04-04-2017

Els temes més destacats del mes de març

Durant el mes de març s'han enviat 231 correus a la llista de l'ACCC amb un ventall de temes molt ampli, que inclou des de presentacions de nous membres a debats, passant per consultes o correus informatius.

El tema que ha despertat més interès entre els membres de la llista ha sigut un article d'opinió en el qual es critica a Mercedes Milá per enfrontar-se al científic José Miguel Mulet per negar l'existència d'un enzim prodigiós. A partir d'aquest article s'han obert diverses línies de debat, entre elles la validesa científica d'alguns estudis i la tergiversació periodística que pot sorgir d'enfocar un mateix tema des de diferents angles o de la simplificació de la informació.


A més a més, aprofitant que el dia 8 de març és el Dia de la Dona, alguns membres han volgut compartir històries de dones científiques que han fet importants contribucions a la ciència i que han passat pràcticament desapercebudes, com per exemple, Mary Anning -paleontòloga, qui va identificar el primer esquelet d'ictiosaure-, Emmy Noether -considerada una de les dones més importants en la història de les matemàtiques- o Jeanne Villepreux-Powerbiòloga marina autodidacta i la primera persona a crear aquaris per observar i experimentar amb els organismes aquàtics-.

 

Una altra conversa destacable s'ha iniciat arran d'un vídeo d'un telenotícies de TV3 en el qual s'explica un mètode diferent del convencional per ensenyar matemàtiques als alumnes de l'escola primària. Diversos membres han expressat la seva opinió al respecte, basades tant en els seus coneixements com en experiències personals.

 

També s'han compartit altres articles d'interès general, per exemple, sobre les raons per divulgar la ciència per part dels professors universitaris o sobre el fet que el govern elaborarà un pla per fomentar les vocacions tecnològiques al sistema educatiu català. En cas de voler estar al dia dels temes més discutits entre els comunicadors científics de Catalunya subscriu-te a la llista seguint les següents instruccions.