Castellano   English
15-01-2017

Esmorzar de Ciència al 7 Portes: Recursos alimentaris: estem preparats per alimentar el món?

El diumenge dia 29 de gener se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig Sant Isabel II, 14) amb el debat de l'alimentació i amb Ramon Folch i Josep Maria Casacuberta com a protagonistes 

La oferta alimentària d'un supermercat actual és aclaparadora i hauria deixat bocabadat a qualsevol dels nostres avantpassats.  Però d'on surt tota aquesta diversitat? Hem guanyat o hem perdut qualitat respecte la producció artesanal? És possible acabar amb la gana al món? Podrem seguir alimentant a tota la població mundial? Tindrem els recursos hídrics i energètics suficients per produir els aliments necessaris? De tot això el parlaran dues autoritats en la gestió dels recursos naturals per posar-los al servei de l'ésser humà, el doctor el biologia Ramon Folch i l'investigador del Centre de Recerca Agrigenòmica, Josep Maria Casacuberta.

 No només es tracta de preguntar-se d'on surten les verdures i les fruites que omplen els comerços fora de temporada, sinó que també s'hi tractarà el tema de la qualitat en la producció i el gran debat sobre si és possible posar fi a la fam al món.

 

El futur depèn, per exemple, de la gestió que es faci dels recursos hídrics de què disposa el planeta i com aquests es posen al servei de la producció d'aliments. Aquest serà un altre dels temes durant l'esmorzar i col·loqui en l'organització, del qual col·labora l'Obra Social de La Caixa, l'associació Alumni de la UB, l'Associació Catalana de Comunicació Científica i la Big Van.

 

El debat serà moderat pel periodista Edurad Berraondo i serà enregistrat pel Punt Avui Televisió.

 

Ramon Folch presideix l'Estudi Ramon Folch & Associats (ERF) que va fundar el 1994 per pensar estratègies de sostenibilitat i territori. Ha estat president del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya, secretari general del Consell Assessor Internacional del Fòrum Llatinoamericà de Ciències Ambientals i professor de la seva Càtedra Unesco/Flacam per al Desenvolupament Sostenible i vicepresident del Consell d'Hàbitat Urbà de Barcelona.

 

L'investigador i científic del CSIF Josep Maria Casacuberta és tota una autoritat pel que fa a l'alimentació i col·labora, des de l'any 2005, amb l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA). Des de l'any passat, és vicepresident del panell d'Organismes Genèticament Modificats (OGM). Casacuberta és investigador del CRAG, un centre dedicat a la recerca capdavantera en les bases moleculars de caràcters genètics d'interès en plantes i en animals de granja així com en les aplicacions de les aproximacions moleculars per al desenvolupament d'espècies importants per a l'agricultura i per a la producció d'aliments.