Castellano   English
12-11-2017

DISPUTATIO DE BARCELONA 2017

És una ativitat anual del Barcelona Knowledge Hub de l'Academia Europaea i tindrà lloc el 23 de novembre.

L'ACCC estarà representada a l'esdeveniment per Jaume Estruch, soci i membre de la junta de l'ACCC.


Enguany, el Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea (AE-BKH) celebrarà per cinquè any consecutiu una Disputatio de Barcelona moderna. La Disputatio tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) el proper dijous 23 de novembre, a la Sala Prat de la Riba, de 19 a 20.30 h.

 

La Disputatio of Barcelona 2017 debatrà sobre “SUPERCOMPUTERS: An instrument for science, technology and the progress of society”, on es discutiran diferents perspectives del tema. Els dos disputantes seran Mateo Valero, director del Super Computing Center of Barcelona (BSC), qui presentarà els aspectes de la “ciència i tecnologia,” i Alison Kennedy, directora del STFC Hartree Centre (Daresbury, Warrington, UK), qui presentarà els aspectes del “progrés de la societat.” El debat estarà coordinat per Enric Banda (BSC) i Fabrizio Gagliardi (BSC). El debat acabarà amb un Col·loqui amb els assistents, on el públic adreçarà als dos disputantes qüestions relatives al tema debatut. Després de la sessió hi haurà cava i refrescos en el Claustre de l’IEC. La sessió es desenvoluparà en anglès.

 

Cartell Disputatio of Barcelona 2017

 

El dia anterior, el 22 de novembre, de 19.00 a 20.30 h, hi haurà un Concert a l’IEC (Sala Prat de la Riba), què serà interpretat per la soprano Marta Mathéu, i el pianista i compositor Albert Guinovart. Guinovart tocarà un piano Érard de finals del s. XIX, cedit pel Museu de la Música de Barcelona. El concert, sota el títol “La dimensió europea de Felip Pedrell,” presentarà cançons de Felip Pedrell, Manuel de Falla, Joaquín Turina, Enric Granados i Albert Guinovart. Després del concert hi haurà cava i refrescos en el Claustre de l’IEC.

 

Per a més informació: 

Barcelona Knowledge Hub

Academia Europaea

Disputatio of Barcelona 2017