Castellano   English
01-03-2017

La cinquena edició de Illustraciencia ja és aquí

Un any més, Illustraciencia torna a seleccionar i premiar les millors il·lustracions científiques.

Des del 2009, el certamen internacional d’il·lustració  científica organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) selecciona, amb l’ajuda d’un jurat format per professionals de la il·lustració científica i de la comunicació, 40 il·lustracions en les quals els temes centrals són la ciència i la natura. El certament compta amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).


Illustraciencia premia i divulga el treball dels professionals de la il·lustració científica i apropa la ciència a la societat. Amb aquesta finalitat, s’organitza el certamen internacional que reuneix tots aquells il·lustradors científics que desitgin unir-se a la causa presentant els seus treballs, realitzats entre 2016 i 2017, i així crear una exposició col·lectiva. Paral·lelament, s’organitzen cursos, tallers i altres activitats que permeten també que la ciutadania en formi part.

 

El certamen ofereix dos premis econòmics:

  • 600 euros per l’autor/a de l’obra guanyadora del premi del jurat professional.
  • 200 euros per l’autor/a de l’obra escollida per votació popular.

 

Es pot presentar tothom que ho desitgi i sigui major de 18 anys. Queden exclosos de la convocatòria el guanyador del premi de l’edició anterior, els membres del comitè organitzador i els membres del jurat.

 

Les obres proposades es poden enviar a partir del 1/3/2017 fins el 5/5/2017. Les 40 obres seleccionades pel jurat es publicaran el 1/6/2017, dia en el qual també començaran les votacions del públic, que duraran fins el 30/6/2017. Finalment, s’anunciaran les dues obres guanyadores el dia 5/7/2017.

 

Tots els participants dels que se n’escollin les obres gaudiran d’una major visibilitat del seu treball, ja que aquestes seran publicades al blog i al web d’Illustraciencia i difoses a través de les xarxes socials. Les 40 obres seleccionades, incloent-ne les dues guanyadores, formaran part d’una exposició itinerant. En edicions anteriors, aquesta exposició ha arribat a museus com el Museo Nacional de Ciencia y Tecnología (MUNCYT), centres educatius i culturals i fins i tot a la Universitat de Chelyabinsk (Rússia). Juntament amb la seva obra els participants poden enviar fotografies, vídeos i escrits on es visualitzi i s’expliqui el procés de creació, aquest material serà publicat a l’apartat del blog “Work in Progress”.

 

A més a més, els participants passaran a formar part d’una comunitat en creixement d’il·lustradors científics i d’altres perfils interessats en els camps de ciència i art, la qual cosa permet la creació de sinergies i projectes comuns. Un exemple n’és el cicle d’activitats “Yo Ilustro la ciencia”, de la qual se n’informa, juntament amb altres activitats i publicacions, a l’Anuari de Illustraciencia 2016.


Illustraciencia espera amb ànsies els vostres dibuixos, així que afileu els llapis, prepareu els vostres pinzells i enceneu les vostres tauletes gràfiques i omplim la xarxa d’il·lustració i ciència.

 

Per més informació podeu consultar la seva pàgina web: http://illustraciencia.info


Salutacions i molta tinta!