Castellano   English

ACCC TV

20-10-2016

El Post del Soci :" Arriba la segona edició del cicle Jo il•lustro la ciència"

Museus, galeries d’art, centres culturals i professionals de la il·lustració participen a la segona edició del cicle “Jo il·lustro la ciència” mostrant el treball que realitzen els il·lustradors científics a la societat. 

Per segon any consecutiu, Il·lustraciència, Premi Internacional de Il·lustració Científica, organitza el cicle d’activitats “Jo il·lustro la ciència” que tindrà lloc durant els mesos d’octubre i novembre, coincidint amb la Setmana de la Ciència a diferents i diverses poblacions espanyoles. 

18-10-2016

L'ACCC expressa el seu suport a Ángela Bernardo

L’ACCC i l’AECC condemnen enèrgicament els atacs masclistes que la periodista ha rebut a les xarxes socials. Les entitats creuen que el linxament està invalidant Twitter i Facebook com a canals per a la comunicació i els demana que actuïn contra la impunitat.

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) expressa el seu suport a Ángela Bernardo i condemna l’atac que ha rebut a través de Twitter i de les xarxes amb missatges masclistes, insults i desqualificacions. La periodista científica va enviar un tuitdivendres, que va tenir molta difusió, on destacava el fet que cap dona hagi estat premiada enguany amb un premi Nobel, la qual cosa va desembocar en  una cadena de missatges masclistes i insultants.

09-10-2016

X Premi Joan Oró a la divulgació científica

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) convoca el X Premi Joan Oró de divulgació científica en dues categories. El termini per a la presentació de treballs finalitza el 20 de novembre de 2016

Si et dediques a la investigació i vols donar visibilitat a la teva recerca aprofita la possibilitat que t'ofereix l’Associació Catalana de Comunicació Científica amb aquest premi que enguany arriba a la desena edició. Així, l'ACCC convoca aquest mes el X Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica, patrocinat per AGBAR. Els interessats a participar-hi hauran d'escriure un article o elaborar un producte multimèdia -un vídeo, un blog, un web, etc.-, sobre la seva recerca. El guardó consta de dos premis de 1.500€; el Joan Oró ACCC per a qualsevol temàtica científica i el Joan Oró AGBAR, destinat a la recerca o la innovació en la gestió de l’aigua. El termini per a presentar una obra a concurs finalitza el proper 20 de novembre de 2016

07-09-2016

Esmorzar al 7 Portes: "Ciència i esport: trencant els límits"

Tornen els esmorzars de forquilla amb tertúlia científica al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d'Isabel II, 14). Serà el diumenge 18 de setembre i amb el títol "Ciència i esport, trencant els límits".

Els protagonistes de la tertúlia seran Emma Roca, esportista d’ultradistància, llicenciada en Bioquímica i membre del Grup de Rescat dels Bombers de la Generalitat, i Xavier Iglesias catedràtic, director de l’Institut Nacional d’Educació Física de Barcelona i investigador del Grup de Recerca en Ciències de l’Esport.

 

 

04-09-2016

Dibuixar espais verds per conscienciar de la importància del verd urbà sobre la nostra salut

Durant tot el mes de setembre es podrà veure una mostra del treball realitzat pels participants de la primera edició del cicle “Ciutat Verda” 

La primera exposició del cicle d’activitats Ciutat Verda, que es podrà veure durant el mes de setembre a la sala expositiva Àlex Garcia de la Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte, mostra el treball realitzat a les trobades de dibuixants urbans durant la primera edició de Ciutat Verda. Miquel Baidal, coordinador del cicle, comenta que “aquesta acció ha tingut l’objectiu de donar visibilitat als espais verds de la ciutat i els seus efectes sobre la nostra salut. 

24-07-2016

Beques per assistir al Congrés Falling Walls 2016, a Berlín

Beques per a periodistes per assistir a la Falling Walls Conference, que tindrà lloc a Berlín els dies  8 i 9 de novembre

La Falling Walls Foundation ofereix beques per a tots aquells periodistes que vulguin assistir a la Conferència sobre innovació científica i social, la Falling Walls Conference, que tindrà lloc a Berlín. En total, són 10 beques l’objectiu de les quals és que periodistes i bloggers, amb una experiència mínima de tres anys, puguin informar del seu coneixement en l’àmbit de les ciències.

08-07-2016

El Post de Javi Polinario: "Divulga ciència a través de les xarxes socials, no et quedis enrere"

Cada dia hi ha menys dubtes de la importància d'utilitzar les xarxes socials i els blogs per comunicar ciència. S'han convertit en un canal més a través del qual es divulguen continguts científics. 

04-07-2016

El Post del Soci

A partir d’aquest mes de juliol publicarem a la WEB de l’ACCC una nova secció amb el títol Post del soci. 

Es tracta d'un text que el soci de l’ACCC elaborarà expressament sobre un tema que pugui ser d’interès per a la resta de socis de l’ACCC i per altres comunicadors i divulgadors científics. 

23-06-2016

X(p)rimenta 2016 premia els tres millors vídeos sobre ciències dels escolars catalans

Un total de 187 vídeos de Primària, Secundària i Batxillerat han participat en aquesta sisena edició. En l'acte de lliurament i per part de l'ACCC hi van assistir Raül Toran, vicepresident, Mònica Vilalta, tresorera, i Octavi Planells, com a responsable d'activitats

Els millors 3 vídeos sobre ciències realitzats per escolars catalans, seleccionats entre 187 treballs de centres de Primària, Secundària i Batxillerat, van rebre ahir a Castelldefels els premis de la sisena edició del concurs audiovisual sobre experiments científics X(p)rimenta, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i amb el patrocini del Grup SERHS. 
23-06-2016

Michele Catanzaro, premi al millor periodista científic d'Europa

El membre de l’Associació de Comunicació Científica (ACCC), Michele Catanzaro, ha estat guardonat amb el Premi al millor periodista científic d’Europa que concedeix l’Associació Britànica de Periodistes de Ciència (ABSW) 

El jurat que concedeix els premis per a Anglaterra i Irlanda des de l’any 2015, ha reconegut el treball de Michele Catanzaro (Roma 1979) pels seus articles periodístics a diversos mitjans entre els quals El Periódico de Catalunya.

15-06-2016

"Els sistemes urbans generen múltiples serveis ecosistèmics pel benestar humà"

El passat 10 de juny va tenir lloc a la Casa Elizalde la darrera sessió del cicle “Ciutat Verda” amb la xerrada “Coneix els serveis ambientals del verd urbà” de Francesc Baró,de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB).

La xerrada va ser moderada per Alfons López de l’Aula Ambiental de Sagrada Família. “Què son els serveis ambientals o ecosistèmics? Per a què serveixen? Són els beneficis que les persones obtenim dels ecosistemes. També es poden definir com les contribucions directes o indirectes dels ecosistemes pel benestar humà”, explicà l'investigador de l'ICTA. 

08-06-2016

La presència d'espais verds a la ciutat disminueix la mortalitat

Els ecosistemes proporcionen quatre serveis diferents: aprovisionament (menjar i matèries primeres, per exemple), regulació (del clima local i qualitat de l’aire, o control biològic per exemple), habitat/suport (per diverses espècies i manteniment de la diversitat genètica) i cultural (turisme i entreteniment i salut física i mental, per exemple)

 

Es pot dir que la salut d’una persona depèn de la seva genètica, del seu estil de vida (què menja, si fa activitat física o no...), la comunitat en la que viu (les xarxes socials que estableix) i l’entorn construït i el medi natural (la presència de parcs urbans, parcs naturals, zones enjardinades, arbrat al carrer, etc.), entre d’altres. 

 

Traducció

Cercador

Amb el suport

 

CERCA
logo ciment català

 

Futureco Bioscience
Gas Natural

DEC

Novartis

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

RSS Feed Widget