Castellano   English

ACCC TV

15-02-2018

Ciència i periodisme: innovació en temps de crisi i post veritat

Periodistes científics de referència debatran sobre innovació en temps de post veritat en la 1a Jornada de l'Observatori PerCientEx, el dijous 22 de Febrer al CosmoCaixa Barcelona.

Fabiola Torres, cofundadora d'Ojo Público (Perú) i membre del International Consortium of Investigative Journalism, conversarà amb periodistes científics guardonats de l'àmbit iberoamericà.

 

 

29-01-2018

Vols aconseguir un còmic sobre Feynman?

Post del soci, per Anna May Masnou

Els d’EspaiNANO ens hem animat. Ja heu vist com l’estem liant amb l’any Feynman. Portem dues sessions del cicle “Visions de ciència” a les Biblioteques de Barcelona, i hem fet ple a les dues, fins i tot amb gent dreta al final de la sala!

29-01-2018

KIMconference 2018 - Aliances d'innovació: una nova ruta al mercat

Ja està en marxa la KIMconference 2018, que tindrà lloc el 7 de febrer a Barcelona

La Fundació KIMbcn és una nova entitat col·laboradora de l'ACCC

28-01-2018

Conversa entre dos genis: Quan Joan Capri va trobar-se amb Richard Feynman

Crònica de Jordi Notó sobre els actes d'homenatge a Feynman

L'any de centenari del naixement del físic i premi Nobel Richard Feynman ha començat amb diverses activitats a les quals he pogut assistir i que m'han agradat per un doble motiu, pel d'interessant que tenien les xerrades d’en Claudi Mans i d'en Xavier Giménez i que ara em permeten dir sense complexos que no entenc la física quàntica.

28-01-2018

L'ACCC renova la seva junta

El passat dijous 18 de gener l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) va celebrar la seva XXV Assemblea General al Centre Cívic Vil·la Urània, inaugurat recentment, ja que l’ACCC forma part de la Federació d’entitats gestores del centre. 

Seguint l’agenda estatutària, es van celebrar eleccions per a la renovació de la junta directiva. Els nous membres de la junta són Raül Toran a la presidència, Rubén Permuy a la vicepresidència, Elsa Velasco com a secretària general i vocalia de la llista de l'ACCC i Mònica Vilalta com a tresorera.

14-01-2018

FeynmanTotal: El 2018 homenatjarà a Feynman pel 100 aniversari del seu naixement

El físic, professor i visionari americà nascut l’11 de Maig de 1918, Richard Philip Feynman, s’ha convertit en un dels físics nord-americans més importants de la història i segueix inspirant a cada nova generació que el descobreix.

Durant el 2018 descobrirem les diverses facetes del científic i visionari nord-americà amb una gran quantitat de jornades, cicles temàtics, xerrades, tallers, exposicions i activitats al llarg del territori.  

23-12-2017

Tercera edició de la (Geo)Science Communication School

El curs tindrà lloc a Castiglione del Lago (Itàlia) al maig de 2018

Properament, hi haurà beques disponibles que cobriran una part de la inscripció. 

23-12-2017

La ciència en campanya. Eleccions al Parlament de Catalunya

Crònica del debat electoral de polítiques científiques

El Consell Català de Comunicació de la Ciència (C4), en col·laboració amb l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), va organitzar un debat electoral sobre les propostes de polítiques científiques de diferents partits. 

03-12-2017

Temes més destacats del novembre a la llista de l'ACCC

Els correus que s'han rebut a la llista de l'ACCC durant el mes de novembre inclouen una gran varietat de temes

Durant el mes de novembre s’han rebut més de 200 correus a la llista de l’ACCC sobre temes diversos, d’entre els quals en destaquen principalment els següents.

28-11-2017

Falling Walls

Post del soci, per Cristina Junyent

Cristina Junyent, Barcelona, 2017. La Falling Walls Conference a Berlín és una trobada que commemora la caiguda del mur de Berlín, fet que fa vint-i-vuit anys va canviar la història de la ciutat i més enllà. Coincidint amb la data, des de 2009 reconeguts científics d’arreu del món exposen la recerca que respon a la pregunta: «quins han de ser els propers murs en caure?». 

17-11-2017

Tribut a Richard Feynman: el Nobel que va canviar la història de la Física

El proper dimarts, 28 de novembre a les 19 h de vespre, tindrà lloc una jornada a l'Ateneu Barcelonès en homenatge al Premi Nobel Richard Feynman, on es presentaran els actes del seu centenari de l'any 2018.

EspaiNANO, el Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia de l'ACCC, presentarà les activitats que organitzarà al 2018 com a tribut a Richard Feynman.

17-11-2017

Com s'ho fan els mags per aconseguir enganyar el nostre cervell?

Crònica de la xerrada “La màgia del cervell” al cicle Joves Científics

La majoria de vegades que veiem un truc de màgia no aconseguim esbrinar el que hi ha al darrere, com s’ho fa el mag per poder enganyar el nostre cervell. El passat divendres 10 de novembre vam tenir l’oportunitat d’endinsar-nos en la relació entre la màgia i la neurociència de la mà de la investigadora Mireia Tarrés-Gatius de l’Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) / IDIBAPS i l’il·lusionista Joan Bartolomé Guillén.

Traducció

Cercador

 

logo ciment català

 

Gas Natural

DEC

Novartis

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

RSS Feed Widget

Amb el suport