Castellano   English

ACCC TV

15-09-2017

EspaiNano cel·lebrarà el centenari del naixement del físic Richard Feynman

Post del soci, per Jordi Díaz.

● Els actes de commemoració començaran el mes de maig del 2018 amb diversos ctes en paral.lel i participaren diverses personalitats del mon  de la cultura, la investigació ii la ciutadania

● Es contemplen una sèrie d’activitats, que abasten les més variades disciplines i expressions artístiques, des de la ciència, la tecnologia, el teatre, la música, la creació audiovisual, passant per l'artesania, arts visuals, la fotografia i literatura, entre d’altres.

20-07-2017

Beques per assistir a la Setmana de la Ciència i la Falling Walls Conference a Berlín

L'EUSJA ofereix 10 beques per a periodistes científics per assistir el 7 i 8 de novembre a la Berlin Science Week i el dia 9 a la Falling Walls Conference.

Els periodistes elegits gaudiran, el dia 7 a la tarda, d'una ruta per Berlín que acabarà a la cerimònia d'entrega de premis "Berlin Science Award". El dia 8 podran assistir a qualsevol esdeveniment públic de la Setmana de la Ciència de Berlín, incloent-hi la Falling Walls Conference, a la qual també podran assistir el dia 9 de novembre.

18-07-2017

Invitacions per periodistes per assistir al congrés de la European Pain Federation (EFIC) "Pain in Europe".

L'EUSJA disposa de 10 invitacions per a periodistes científics per assistir al congrés de la European Pain Federation (EFIC)que tindrà lloc a Copenhaguen del 6 al 9 de setembre.

El congrés tractarà sobre una gran varietat de temes relacionats amb el dolor, i comptarà amb alguns dels experts mundials més importants: Tim Deer, Stephen Ward, Ruth Defrin, Mary Ann Fitzcharles, Henrik Kehlet i Dan Carr, i Serge Perrot. El programa ja està disponible.

17-07-2017

Beques de l'EUSJA per la European Health Forum Gastein (EHFG) Conference.

La conferència tindrà lloc a Bad Gastein (Àustria) del 4 al 6 d'octubre del 2017. 

La European Health Forum Gastein (EHFG) Conference és un esdeveniment que se celebra anualment des del 1998, amb l'objectiu d'ajuntar polítics, representants dels grups d'interès, experts en el sectors de la sanitat, etc. Per tal d'afavorir la cooperació entre diferents sectors, i lluitar contra el populisme i la post veritat, aquest any es discutirà l'estratègia per tirar endavant conjuntament en les diferents àrees: les polítiques sobre la salud, models de sanitat, accés a la medicina i a la innovació i Big Data. El programa ja està disponible.

13-07-2017

Ja estan disponibles el programa i les inscripcions per al Campus Gutenberg 2017! 18-19 setembre, Barcelona

El programa i el formulari d' inscripció per al Campus Gutenberg 2017 de la Comunicació i la Cultura Científiques ja estan disponibles.

Aquest any celebrem la 7a edició amb una programació plena d'activitats per a cobrir tot tipus d'expectatives. Comptem amb l'assistència de grans professionals que compartiran amb nosaltres els seus coneixements i experiències en taules rodones, tallers, laboratoris d'idees, microxerrades i diverses activitats relacionades amb la divulgació científica.

05-07-2017

La cinquena edició d'Illustraciencia ja té guanyador

Després d'un llarg procés de deliberació del jurat, per fi tenim el veredicte definitiu sobre el guanyador d'aquesta cinquena edició de Illustraciencia, premi internacional d'il·lustració científica, organitzat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

En aquesta edició s'han presentat il·lustradors de més de 32 països, amb gran presència d'il·lustradors espanyols, portuguesos, colombians i mexicans, entre altres. “Illustraciencia s'ha transformat en una plataforma internacional per donar difusió als professionals de la il·lustració científica que acosten la ciència i la natura a la societat. El nostre objectiu és continuar transmetent la importància de la il·lustració científica i premiar els professionals que es dediquen a aquesta disciplina", explica Miquel Baidal, coordinador de la iniciativa.

04-07-2017

Temes més destacats del mes de juny

Durant el mes de juny s’han enviat gairebé 150 correus electrònics a la llista de de l’ACCC.

Entre els més de cent correus enviats aquest més de juny han destacat especialment els agraïments als creadors del programa radiofònic  de divulgació científica “Pa ciència, la nostra”, Daniel Arbós i Màrius Belles, que va gravar els seu últim programa.   Molts membres de la llista han lamentat la noticia i han volgut agrair-los les bones estones que han passat escoltant el programa i també desitjar-los sort en les seves pròximes aventures que, com ells mateixos han confirmat, continuaran estan molt lligat amb la divulgació científica.

20-06-2017

Cerquem moderadors entre els nostres socis per col·laborar amb Pessics de Ciència

Des de Pessics de Ciència (Centre Cívic Sant Josep), en col·laboració amb l'ACCC, es vol posar en marxa un espai mensual d’actualitat i noticies, tipus cafè científic.

L’ACCC s'encarregarà de cercar entre els seus socis a moderadors (amb experiència en temes divulgatius) per conduir les sessions. El moderador/-a s'haurà d'informar sobre les principals novetats del món de la ciència i la tècnica del mes anterior i les haurà d'explicar. La col·laboració serà retribuïda.

01-06-2017

Temes més destacats del mes de maig

El mes de maig, tot i ser un dels mesos més actius, amb 223 correus, no va tenir un protagonista destacat, sinó que en les converses s'hi poden trobar una gran varietat de consultes, recomanacions, presentacions i debats.

La consulta que més respostes va obtenir va ser sobre si la revista Atzavara és actualment l'única revista de divulgació científica en català. Alguns membres van aportar que algunes institucions també publiquen butlletins especialitzats en català, i que revistes no especialitzades en ciència sovint publiquen articles de divulgació. Alguns exemples mencionats són la secció "Coses del cos" de la revista Tatano o l'Abellerol de l'Institut català d'Ornitologia.

01-06-2017

Temas más destacados del mes de mayo

El mes de mayo, a pesar de ser uno de los meses más activos, con 223 correos, no tuvo un protagonista destacado, sino que en las conversaciones se pueden encontrar una gran variedad de consultas, recomendaciones, presentaciones y debates.

La consulta que más respuestas obtuvo fue sobre si la revista Atzavara es actualmente la única revista de divulgación científica en catalán. Algunos miembros aportaron que algunas instituciones también publican boletines especializados en catalán, y que revistas no especializadas en ciencia a menudo publican artículos de divulgación. Algunos ejemplos mencionados son la sección "Cosas del Cos" de la revista Tatano o el Abellerol del Instituto Catalán de Ornitología.

31-05-2017

Participa a Joves científics/-ques

Ja es poden proposar tallers i xerrades divulgatives que es duran a terme al Novembre a Barcelona i Madrid.

La Biothèque en col·laboració amb Madrid Distrito Tetuán, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i l'Associació Catalana de Comunicació Científica organitza "Joves Científics/-ques". L'esdeveniment té l'objectiu de donar l'oportunitat als joves científics i científiques de fer una xerrada o un taller divulgatiu.

30-05-2017

Ja tenim els guanyadors d'X(p)rimenta 2017

L’acte de lliurament dels guardons serà el dimarts 20 de juny al campus de la UPC de Castelldefels.

Mai és una tria senzilla, i aquest any tampoc ho ha estat. Però finalment el Jurat ha fet la seva elecció i ha decidit concedir 3 Premis i 9 Mencions per a guardonar els 12 millors vídeos presentats a la convocatòria X(p)rimenta 2017, a la que s’hi havien presentat 110 vídeos.

Traducció

Cercador

 

logo ciment català

 

Futureco Bioscience
Gas Natural

DEC

Novartis

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

RSS Feed Widget

Amb el suport