Castellano   English

ACCC TV

31-07-2014

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats al juliol

Durant aquest mes de juliol, un dels temes comentats a la llista de correu de l'ACCC es referia a una notícia publicada a La Vanguardia que explicava que Àlex Rodríguez, jugador de beisbol i estrella dels Yankees de Nova York, va ser suspès tota la temporada per usar «asteriodes» -en lloc d'«esteroides», quan parlaven de dopatge- per botar més fort la pilota. Tenint en compte el to d'aquesta informació, un dels membres de la llista es preguntava si realment els «asteroides» serveixen per botar més fort la pilota, comentari al qual un altre dels participants de la llista va respondre de manera sarcàstica.

30-07-2014

Apunta't a l'excursió al Delta de l'Ebre

Oferta només per a socis

En el marc del Campus Gutenberg de Comunicació i Cultura Científica, el proper 14 de setembre un grup de membres de l'ACCC i de l'Asociación Española de Comunicación Científica (AECC), farà una visita al Delta de l'Ebre sortint des de Barcelona. En cas de ser soci d'una de les dues entitats, pots apuntar abans del 3 de setembre al següent enllaç.

29-07-2014

Cerquen redactor d'informació mèdica a Barcelona

Oferta laboral

Entre els requisits està parlar anglès nadiu i haver publicat almenys 3 articles. El termini per presentar-s'hi és el 31 de juliol.

21-07-2014

Oberta la convocatòria del concurs de cartells per a la 19a edició de la "Setmana de la Ciència"

El termini de presentació de propostes finalitza el proper 5 de setembre

La dinovena edició de la Setmana de la Ciència ja està programada per als dies compresos entre el 14 i el 23 de novembre, i un any més es torna a fer una crida des de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) a aquells interessats a aportar el seu granet de sorra a aquesta cita en el calendari mitjançant la participació en el concurs de cartells per a aquest esdeveniment.

21-07-2014

La ciència està servida

El proper 24 de juliol està programada una nova cita "Beer for Science"

Prèviament a les vacances d'estiu, l'Associació Catalana de Comunicació Científica convoca una nova quedada Beer for Science a Barcelona, trobada informal de comunicadors científics i de totes les persones interessades per la ciència en un bar. Posant una cervesa com a pretext per parlar de ciència i divulgació científica, el proper 24 de juliol ­-a les 19.00- tindrà lloc una nova cita de Beer for Science al pub La Xalupada (Carrer de la Diputació, 200).

18-07-2014

Obert el termini d'inscripció per assistir al Campus Gutenberg

L'ACCC coordinarà de nou els microdiàlegs del dia 15

Els dies 15 i 16 de setembre tindrà lloc la 4a Edició del Campus Gutenberg de Comunicació i Cultura Científica, unes jornades centrades en com fer arribar la ciència a la ciutadania mitjançant diferents activitats entre professionals de l'àmbit de la comunicació i la divulgació científica que es donaran cita al Campus de la Comunicació del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (Carrer de Roc Boronat, 138, Barcelona). Com en anteriors edicions, l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) coordinarà una sèrie de microdiàlegs: nou xerrades d'una hora de durada en grups reduïts de temàtica especialitzada.

17-07-2014

MATGAS cerca "publicist research assistant" per fer difusió d'un projecte europeu

Oferta laboral

MATGAS, centre d'excel·lència en CO2 i sostenibilitat creat per avançar en la recerca  i el desenvolupament de materials i gasos, busca un publicist research assistant per fer difusió d'un projecte de l'àrea de seguretat de l'hidrogen.

16-07-2014

L'ACCC disposa d'una entrada de premsa per a la 5a edició d'"Innovation Days"

Oferta només per als membres de l'associació

Universal Medica Group, una empresa especialitzada en la gestió de serveis per a la Indústria Farmacèutica i Biotecnològica a nivell internacional. organitza la 5a edició d'Innovation Days, del 6 al 7 d'octubre de 2014, a la Maison Internationale de la Cité Universitaire - Paris 14ème. L'ACCC disposa d'una entrada gratuïta -que no inclou ni depeses de viatge ni d'allotjament- per a un dels socis que treballin com a periodista (sigui freelancer o en un mitjà): les persones interessades han d'escriure a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 26 de setembre enviant una breu descripció curricular així com adjuntant el seu CV. L'ACCC seleccionarà a la persona que gaudirà de l'entrada entre els candidats en funció de la seva trajectòria professional. La resta de membres de l'associació -siguin periodistes o no- tenen la possibilitat de gaudir d'un 20% de descompte en els preus de l'esdeveniment que es poden consultar aquí: només han de manifestar el seu interès en assistir-hi escrivint a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 21 de juliol.

15-07-2014

El jurat d''Il·lustraciència' ha seleccionat els guanyadors d'aquesta segona edició

Les quaranta obres preseleccionades s'exposen a Google Open Gallery

Lidia Montes (ACCC). Il·lustraciència, el Premi Internacional d'Il·lustració Científica organitzat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), ha seleccionat els guardonats de la que és la segona edició d'aquest concurs. Entre un total de 300 obres presentades, el Premi Il·lustraciència ha anat a parar a mans de Román García Mora, de Ciempozuelos (Espanya), que va presentar l'obra Alalcomenaeus cambricus, mentre que el premi del públic, escollit per votació directa dels usuaris al web d'Il·lustraciència, ha estat per a Felipe Portilla Araya, de Villa Alemana (Xile), i la seva il·lustració Mollusca: Gastropoda.

08-07-2014

Barcelona esdevé la capital de la biotecnologia amb la celebració del Biotech Annual Congress 2014

  • Biotech Annual Congress (BAC 2014), un dels esdeveniments principals de l'Any de la Biotecnologia, es celebra del 9 a l'11 de juliol al Cosmocaixa de Barcelona.
  • Comptarà amb la presència de prestigiosos científics com Werner Arber, Premi Nobel de Medicina, Jean Weissenbach, Premi Príncep d'Astúries d'Investigació, i María Blasco, Directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques.
  • El sector de la biotecnologia ja representa el 6% del PIB a Catalunya.

El 9 de juliol s'inaugura al Cosmocaixa de Barcelona un dels esdeveniments més esperats de l'Any de la Biotecnologia, el Biotech Annual Congress (BAC 2014), organitzat per l'Associació de Biotecnòlegs de Catalunya i promogut per la Federació Espanyola de Biotecnòlegs. En aquest congrés participaran més de 350 joves investigadors i emprenedores, que debatran sobre l'estat d'un sector punter a Catalunya.

01-07-2014

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats al juny

La proposta Històries de Ciència a Gràcia, promoguda per La Mandarina de Newton en col·laboració amb el Centre d'Història de la Ciència de la UAB i la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica, va ser un dels temes comentats  en la llista de correu de l'ACCC durant el mes de juny. Aquest itinerari, realitzat el dissabte 7 de juny, s'endinsava en els dominis del barri barceloní de Gràcia amb una perspectiva diferent ja que la ruta abordava la història d'aquest districte relacionant-lo amb la història de la ciència i els científics que hi havien viscut. Una ruta científica que, segons van informar, es repetirà el dissabte 28 de juliol per a totes aquelles persones interessades que no van poder assistir-hi. Una participant de la llista va aprofitar l'ocasió per recordar el que va qualificar de «detall històric» relacionat amb aquesta temàtica i va apuntar que al costat de la parada de tramvia que hi havia als jardins on comença el carrer Major de Gràcia, existia una botiga de ràdios que tenia al seu aparador un paper que, en posar-hi la mà al damunt, feia sonar la ràdio. La botiga es deia Ràdio Watt, segons ha assenyalat un altre membre de la llista que també recorda aquesta anècdota.

01-07-2014

Els tres grups guardonats del concurs "X(p)rimenta 2014" van recollir el premi al millor vídeo científic

En aquesta quarta edició del concurs es van presentar 180 projectes

Lidia Montes (ACCC). El passat 26 de juny es va celebrar l'acte de lliurament de premis del concurs X(p)rimenta 2014 en què els tres millors vídeos científics fets a escoles van ser guardonats, escollits entre més de 180 projectes presentats. Al voltant de cent persones, comptant alumnes, professors i pares, es van donar cita a les 11 del matí a l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en la que ja és la quarta edició d'aquest concurs audiovisual organitzat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i patrocinat pel Grup SERHS.

Segueix-nos a

    

Iniciativa

Recerca

Traducció

Mètode

Participa

Innovation days

Vídeos escoles

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Amb el suport

 

Futureco Bioscience
Gas Natural
Novartis
logo ciment català

 

CERCA

DEC

ACCC@Twitter

Blogs socis

FeedWind

Blog del SciCom