Castellano   English

ACCC TV

02-07-2015

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats al juny

Un dels temes més comentats de tot l'any a la llista de correu de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ho ha estat al juny, amb més de 40 correus. Uns comentaris del premi Nobel de Biologia Tim Hunt que va fer a Seül, en un àpat organitzat per la Women's Science and Technology Association de Corea del Sud, en el marc del Congrés Mundial de Periodisme Científic, han estat titllats de masclistes per diferents participants de la llista. Amb les seves paraules, que es poden llegir reflectides en premsa com ara en aquest article a The Guardian, Hunt es mostrava a favor la separació de dones i homes al laboratori. Un membre de la llista va compartir un enllaç amb detalls dels fets explicats per Deborah Blum, periodista científica nord-americana i actual directora del programa Knight de periodisme científic a l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), qui era present a l'acte en què el Nobel va fer els comentaris polèmics. De totes maneres, hi ha hagut membres de la llista que van opinar que tot havia estat una exageració mediàtica, ja que el ressò de les paraules de Hunt va començar amb una piulada de Connie Saint Louis, periodista científica britànica i directora del màster de periodisme científic a la City University de Londres, amb el seu compte 993022959@1363511479connie_stlouis. El debat va anar més enllà de la desigualtat de gènere en el món científic i també es va parlar de l'efecte de les xarxes socials i de la necessitat de mantenir el rigor periodístic quan s'utilitzen com a fonts.

26-06-2015

Beques per assistir a una trobada europea sobre els 50 anys de la legislació farmacèutica comunitària

Els participants tindran totes les despeses cobertes per l'organització

La Direcció General de la Comissió Europea per a la Salut i Seguretat Alimentària (SANTE) i el European Journalism Centre organitzen una jornada sobre els 50 anys de la primera legislació europea en matèria farmacèutica. Sota el títol 50 years of EU Pharma legislation: Achievements and future Perspectives, l'esdeveniment, que tindrà lloc el 28 i el 29 de setembre a Brussel·les, vol servir per fer balanç dels èxits i explorar perspectives futures d'aquest tipus de legislació.

 

26-06-2015

La Comunitat de Treballs dels Pirineus cerca responsable de comunicació

Oferta laboral

Amb seu a Jaca per dissenyar, entre d'altres tasques, el pla de comunicació de l'Observatori Pirenaic del Canvi Climàtic. El termini per enviar sol·licituds és el 5 de juliol.

16-06-2015

Un il·lustrador colombià guanya la 3a edició d'"Il·lustraciència"

Han participat un total de 424 propostes, amb gran presència d'il·lustradors de diferents països

La tercera edició d'Il·lustraciència, premi internacional de la il·lustració científica organitzat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i patrocinada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad, ha tancat amb un total de 424 propostes. Dels treballs presentats, el jurat professional en va seleccionar 40 per a l'exposició itinerant que acolliran diverses ciutats espanyoles i hi formaran part del catàleg virtual. Les obres seleccionades es poden consultar en la galeria Google Open Gallery del projecte.

15-06-2015

L'Instituto de Astrofísica de Canarias cerca comunicador científic per a un projecte

Oferta laboral

El termini per presentar-hi sol·licituds és el 24 de juny.

15-06-2015

"Hackers" i periodistes desenvoluparan prototips d'aplicacions en el "hackathon" de medi ambient

S'hi lliuraran tres premis a les millors aplicacions

Un dia sencer desenvolupant aplicacions sobre medi ambient amb experts i mentors tancant la jornada premiant les millors. Es tracta del hackathon i del festivalapp, que organitzen Hacks/Hackers Barcelona i apps4citizens el 19 de juny a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm (Carrer del Rosselló, 515, 08025 Barcelona).

 

12-06-2015

Jornades "RRI Tools Barcelona" sobre recerca responsable

La vinent sessió serà el 17 de juny al museu CosmoCaixa de Bardelona

La Recerca i la Innovació Responsables (RRI, de les seves sigles en anglès) és una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat i que s'està incorporant de manera transversal des de diferents programes com ara l'Horizon 2020.

11-06-2015

Convocatòria oberta per al concurs de cartells de la "20a Setmana de la Ciència"

El termini finalitza el 3 de setembre i el premiat guanyarà 1.000 €

L'Any Internacional de la Llum ha estat font d'inspiració de moltes activitats, exposicions i tallers aquest 2015. Abans que s'acabi l'any, també haurà d'inspirar el cartell de la 20a Setmana de la Ciència.

10-06-2015

Presentació de l'Asociación de Comunicadores de Biotecnología a Barcelona

Convocatòria

El 30 de juny l'Asociación de Comunicadores de Biotecnología (AcB) es presentarà a Barcelona, a les 18.30 en el Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10). L'acte compta amb el suport de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), qui hi serà representada pel seu vicepresident, Raül Toran.

08-06-2015

Ja tenim els guanyadors del concurs "X(p)rimenta" 2015

L'acte de lliurament dels guardons serà el dilluns 22 de juny a la UPC de Castelldefels

(Font: recercaenaccio.cat) No ha estat fàcil, ja que enguany la qualitat dels vídeos ha estat molt remarcable. I n'hi havia molts, 140 vídeos en total. Però finalment el jurat del concurs de vídeos de ciència fets a escoles, X(p)rimenta, ha fet la seva tria de l'edició 2015 i ha guardonat 4 premis i 10 mencions que reconeixen els vídeos dels experiments més remarcables.

08-06-2015

Jornada europea sobre la millora de la qualitat de l'aire

Es presenta la Declaració de Barcelona per a la qualitat de l'aire, la reducció del soroll i la millora de la salut a les grans ciutats

Raül Toran (ACCC). El 5 de juny amb motiu del dia mundial del medi ambient va tenir lloc el Simposi europeu sobre qualitat de l'aire, soroll i els seus efectes sobre la salut a les aglomeracions urbanes, un esdeveniment organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), centre aliat ISGlobal.

05-06-2015

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats al maig

Un dels temes comentats a l'inici del mes ha estat la mort de Mariano Gago (16 de maig de 1948 - 17 d'abril de 2015) ministre de ciència, tecnologia i estudis superiors a Portugal del 1995 al 2011, i representant del seu país al consell de ministres per a la recerca i desenvolupament de la Unió Europea. Es van compartir un parell d'enllaços sobre Gago, el blog d'Euroscientist i també una petita biografia al mateix blog.

Segueix-nos a

    

Iniciativa

Recerca

Traducció

Agenda

Blog

Mètode

Participa

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Vídeos escoles

Amb el suport

 

Futureco Bioscience
Gas Natural
Novartis
logo ciment català

 

CERCA

DEC

ACCC@Twitter

Blogs socis

RSS Feed Widget