Castellano   English

ACCC TV

14-01-2018

FeynmanTotal: El 2018 homenatjarà a Feynman pel 100 aniversari del seu naixement

El físic, professor i visionari americà nascut l’11 de Maig de 1918, Richard Philip Feynman, s’ha convertit en un dels físics nord-americans més importants de la història i segueix inspirant a cada nova generació que el descobreix.

Durant el 2018 descobrirem les diverses facetes del científic i visionari nord-americà amb una gran quantitat de jornades, cicles temàtics, xerrades, tallers, exposicions i activitats al llarg del territori.  

23-12-2017

Tercera edició de la (Geo)Science Communication School

El curs tindrà lloc a Castiglione del Lago (Itàlia) al maig de 2018

Properament, hi haurà beques disponibles que cobriran una part de la inscripció. 

23-12-2017

La ciència en campanya. Eleccions al Parlament de Catalunya

Crònica del debat electoral de polítiques científiques

El Consell Català de Comunicació de la Ciència (C4), en col·laboració amb l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), va organitzar un debat electoral sobre les propostes de polítiques científiques de diferents partits. 

03-12-2017

Temes més destacats del novembre a la llista de l'ACCC

Els correus que s'han rebut a la llista de l'ACCC durant el mes de novembre inclouen una gran varietat de temes

Durant el mes de novembre s’han rebut més de 200 correus a la llista de l’ACCC sobre temes diversos, d’entre els quals en destaquen principalment els següents.

28-11-2017

Falling Walls

Post del soci, per Cristina Junyent

Cristina Junyent, Barcelona, 2017. La Falling Walls Conference a Berlín és una trobada que commemora la caiguda del mur de Berlín, fet que fa vint-i-vuit anys va canviar la història de la ciutat i més enllà. Coincidint amb la data, des de 2009 reconeguts científics d’arreu del món exposen la recerca que respon a la pregunta: «quins han de ser els propers murs en caure?». 

17-11-2017

Tribut a Richard Feynman: el Nobel que va canviar la història de la Física

El proper dimarts, 28 de novembre a les 19 h de vespre, tindrà lloc una jornada a l'Ateneu Barcelonès en homenatge al Premi Nobel Richard Feynman, on es presentaran els actes del seu centenari de l'any 2018.

EspaiNANO, el Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia de l'ACCC, presentarà les activitats que organitzarà al 2018 com a tribut a Richard Feynman.

17-11-2017

Com s'ho fan els mags per aconseguir enganyar el nostre cervell?

Crònica de la xerrada “La màgia del cervell” al cicle Joves Científics

La majoria de vegades que veiem un truc de màgia no aconseguim esbrinar el que hi ha al darrere, com s’ho fa el mag per poder enganyar el nostre cervell. El passat divendres 10 de novembre vam tenir l’oportunitat d’endinsar-nos en la relació entre la màgia i la neurociència de la mà de la investigadora Mireia Tarrés-Gatius de l’Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) / IDIBAPS i l’il·lusionista Joan Bartolomé Guillén.

12-11-2017

DISPUTATIO DE BARCELONA 2017

És una ativitat anual del Barcelona Knowledge Hub de l'Academia Europaea i tindrà lloc el 23 de novembre.

L'ACCC estarà representada a l'esdeveniment per Jaume Estruch, soci i membre de la junta de l'ACCC.

09-11-2017

IRB Barcelona seeks a Head of Advancement and External Relations

The successful candidate will be responsible for designing, developing and executing an overall advancement strategy to enhance and support IRB Barcelona’s international reputation as a world-class centre of excellence in biomedical research, advanced training, innovation and public engagement. 

More information here

02-11-2017

Temes més destacats de l'octubre a la llista de l'ACCC

Els correus que s'han rebut a la llista de l'ACCC durant el mes d’octubre inclouen una gran varietat de temes

Durant el mes d’octubre s’han enviat gairebé 200 correus a la llista de l’ACCC sobre una gran varietat de temes, d’entre els quals en destaquen principalment tres.

01-11-2017

Joves Científics 2017: xerrades científiques al PRBB

Els divendres 10 i 17 de novembre quatre joves investigadors impartiran les xerrades al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB)

Joves Científics 2017 és un esdeveniment de divulgació científica per a tots els públics i que vol posar en valor la feina de joves promeses.

Quatre investigadors de diferents disciplines donaran a conèixer el seu treball i els avenços que es produeixen en el seu camp científic.

24-10-2017

Il·lustraciència 5, la mostra que reuneix art, ciència i naturalesa

La dissecció: camí al coneixement

El camp de la il·lustració científica és tan rigorós en la seva exquisida obstinació per depurar la realitat fins a límits infreqüents en altres esferes de la ciència, que, per a alguns científics es converteix en una forma de vida. L'objectiu és molt clar. S’ha de transmetre un missatge amb una informació específica i detallada d'un ésser o organisme natural.

 

Traducció

Cercador

 

logo ciment català

 

Futureco Bioscience
Gas Natural

DEC

Novartis

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

RSS Feed Widget

Amb el suport