Castellano   English

ACCC TV

20-11-2014

El flux metabòlic dels aliments a Barcelona

L'ACCC participa en una jornada sobre el proveïment de recursos a la capital catalana

Dijous 11 de desembre se celebrarà una nova jornada de Santa Llúcia a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) -Carrer del Carme, 47, Barcelona- per endinsar-se en la ciutat vista com un ecosistema que requereix una gran aportació externa de recursos. Sota el títol Aliments per a la ciutat, l'esdeveniment se centrarà en temes com el flux metabòlic dels aliments a Barcelona, d'on procedeixen, mitjançant quins transports arriben o quin és el seu cost energètic i econòmic.

18-11-2014

"Il·lustraFuturs", dibuixant el futur

Il·lustraFuturs, Premi Internacional d'Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur, és una iniciativa que pretén apropar les tendències del futur i de com seran les ciutats, la societat, la tecnologia i el medi ambient voltant de l'any 2100. Aquesta convocatòria està organitzada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), a través de la iniciativa Il·lustraciència, i per l'Obra Social "la Caixa", a través de CosmoCaixa Barcelona.

Les ments creatives de la societat sempre han imaginat com seria el futur, creant obres literàries i artístiques per acostar-s'hi. Si t'agrada dibuixar i vols plasmar com serà l'entorn, la societat, les ciutats, la tecnologia o els mitjans de transport l'any 2100 pots participar en Il·lustraFuturs, Premi Internacional d'Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur.

18-11-2014

"Fan falta periodistes especialitzats en tecnologia"

L'ACCC va presentar la seva nova Comissió de Tecnologia amb un debat sobre la comunicació en aquest àmbit

Text: Lidia Montes. Vídeo: Rubén Permuy (ACCC). El passat dijous 13 de novembre el Col·legi de Periodistes de Catalunya va acollir la taula rodona Com comunicar la tecnologia, entre el màrqueting i la por dins d'una sessió que va moderar Cristina Ribas, presidenta de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), i a la que van posar veu i punts de vista Albert Cuesta, periodista i analista especialitzat en TIC i en electrònica de consum; Juan Insua, coordinador del CCCB Lab del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Alina Mierlus, col·laboradora de Mozilla a Catalunya i desenvolupament de projectes digitals en similis.cc; i Ramon Sangüesa, responsable de la Comissió de Tecnologia de l'ACCC, professor del Strategic Innovation Lab de l'Ontario College of Art and Design i del Centre on Organizational Innovation de la Universitat de Columbia i cofundador de La Mandarina de Newton SL.

12-11-2014

El Centre Cultural Sant Josep acull l'exposició de la segona edició d'"Il·lustraciència"

Des del 20 de novembre a L'Hospitalet de Llobregat

Il·lustraciència, premi internacional d'Il·lustració Científica i projecte de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), portarà el proper mes de novembre les obres guardonades de la seva segona edició al Centre Cultural Sant Josep (Av. Isabel la Catòlica, 32, L'Hospitalet de Llobregat) en una exposició que inclourà una mostra de 40 reproduccions de les obres finalistes del concurs. 

11-11-2014

Neix el nou portal "Buscaciència", l'agenda de la cultura científica

L'Associació Catalana de Comunicació Científica publica el nou portal Buscaciència, l'agenda de la cultura científica a Catalunya

Buscaciència és una exhaustiva agenda que recull les activitats de divulgació científica, tecnològica, ambiental i de salut que se celebren en territori català i que van dirigits sobretot al gran públic, amb la finalitat d'apropar la recerca a la societat.

06-11-2014

Tot enllestit per a una nova "Setmana de la Ciència"

La iniciativa s'inaugurarà al Parlament de Catalunya el 17 de novembre

Del 14 al 23 de novembre Catalunya s'omplirà d'activitats de divulgació científica gràcies a una nova Setmana de la Ciència (SC'14). La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) organitza una la 19a edició de la iniciativa, amb la Secretaria d'Universitats i Recerca del Departament d'Economia i Coneixement, la col·laboració de Gas Natural Fenosa, Esteve, Obra Social "la Caixa" i Movistar, i el suport de l'ACCC, entre d'altres entitats. Com en edicions anteriors, hi ha la possibilitat de registrar activitats al web de l'organització.

06-11-2014

Oferta per redactar una guia didàctica

Per a un videojoc impulsat per la Secretaria d'Universitats i Recerca i la Universitat Politècnica de Catalunya

La Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya cerquen un comunicador per a la redacció d'una guia didàctica per a un videojoc de la col·lecció Personatges en joc.

05-11-2014

Com comunicar la tecnologia, entre el màrqueting i la por

L'ACCC organitza un debat sobre qui  i com es difonen els avenços tecnològics

Plantejar-se com s'ha de comunicar i divulgar la tecnologia, aquesta és la idea de la qual parteix la taula rodona organitzada per l'ACCC: Com comunicar la tecnologia. El proper 13 de novembre, a les 18.30, tindrà lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, Barcelona) un debat que buscarà donar resposta a la manera en què s'ha de comunicar la tecnologia des d'una perspectiva de la divulgació científica i tecnològica. Aquelles persones interessades a assistir hauran de confirmar la seva assistència enviant un correu electrònic a comunicacio@accc.cat.

04-11-2014

L'ACCC organitza una mostra amb il·lustracions del litoral del Garraf i un taller de dibuix per a la canalla

A la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona

Les obres resultants del taller d'il·lustració científica Il·lustrem el litoral del Garraf, que es va realitzar en un taller al Centre d'Estudis del Mar (CEM) de Sitges, en el marc de la iniciativa de l'ACCC Il·lustraciència -el premi internacional d'il·lustració científica de l'ACCC-, s'exposaran a l'Espai Jove de la segona planta de la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona (Carrer Provença 480) del 5 de novembre al 30 de novembre de 2014.

04-11-2014

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats a l'octubre

Un dels temes més comentats a la llista durant el mes d'octubre ha estat la consulta llançada per un dels participants en la qual preguntava si, a més de la de la Universitat de Girona, hi havia a Catalunya algun centre que tingui una Càtedra de Cultura científica. Els participants van informar que la Universitat de València i la del País Basc en tenen una però que a Catalunya no n'hi ha cap més.

31-10-2014

Xavier Querol, investigador: «Per millorar l'aire de Barcelona s'hauria d'actuar a l'àrea metropolitana»

La qualitat de l'aire a Barcelona, a debat al Col·legi de Periodistes de Catalunya

Text: Raül Toran. Vídeo: Rubén Permuy (ACCC). El debat, celebrat el 28 d'octubre i organitzat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica, va ser moderat Antonio Cerrillo, periodista especialitzat en medi ambient a La Vanguardia, que va reflexionar sobre el retard del Pla de Qualitat de l'aire a causa de la pròrroga que va demanar la Generalitat de Catalunya, fet ha afectat el procés de millora de la qualitat de l'aire.

15-10-2014

Obert el termini de presentació de propostes per a la Conferència Mundial de Periodistes Científics 2015

Els interessats han d'enviar-les abans del 27 d'octubre

Del 8 al 12 de juny de 2015, Seül acollirà la Conferència Mundial de Periodistes Científics, que organitza la World Federation of Science Journalists (WFSJ), entitat de la qual forma part l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Segueix-nos a

    

Iniciativa

Recerca

Traducció

Agenda

Participa

Mètode

Vídeos escoles

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Amb el suport

 

Futureco Bioscience
Gas Natural
Novartis
logo ciment català

 

CERCA

DEC

ACCC@Twitter

Blogs socis

FeedWind