Castellano   English

ACCC TV

23-04-2015

Beques per assistir al 9è Congrés Europeu del Dolor a Viena

Del 2 al 5 de setembre

L'European Union of Science Journalists' Association (EUSJA) ofereix beques pels periodistes o freelancers que siguin socis o sòcies de les seves entitats membres, com ara l'ACCC, per assistir al 9è Congrés Europeu del Dolor que se celebrarà a Viena del 2 al 5 de setembre. Les persones interessades heu d'enviar un correu a secretaria-tecnica@accc.cat amb còpia a mercepiqueras@gmail.com amb nom i cognoms, mitjà de comunicació on treballeu o col·laboreu (en anglès i posant enllaços que ho evidenciïn), correu electrònic, telèfon mòbil i una breus línies de motivació en anglès per assistir-hi. El termini és el 27 de maig.

22-04-2015

Presentació d'un mapa de Poblenou amb un cens dels seus espais i aspectes fet per la ciutadania

Projecte "Km2 del Poblenou (CitizenSqKm)", un experiment educatiu, periodístic i de participació ciutadana al barri barceloní

"Creiem que en el kilòmetre quadrat que el rodeja, un infant pot aprendre el que li cal per ser feliç; i per ser-lo, un adult ha de poder incidir i canviar el kilòmetre quadrat que el rodeja", explica Narcís Vives, qui ha estat treballant en projectes educatius vinculats al territori des de fa molts anys. Partint d'aquesta idea, el 4 de maig, a les 18.30, el Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, 1r de Barcelona) acollirà la presentació de Km2 del Poblenou CitizenSqKm, un experiment educatiu, periodístic i de participació ciutadana que està en marxa en el barri barceloní del Poblenou, a càrrec del propi Vives, de l'empresa Itinerarium, especialitzada en el desenvolupament d'aplicacions de geolocalització, i Mònica Garriga, d'IGOPnet - l'àrea d'Internet, Política i Comuns de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)-, amb el suport de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

21-04-2015

Creada una secció d'il·lustració científica i naturalista permanent a Barcelona

La Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), a través de la iniciativa Il·lustraciència, han creat el centre d'interès d'il·lustració científica i naturalista a la tercera planta de la biblioteca de Barcelona especialitzada en ciència situada al Carrer de Provença 480.

20-04-2015

Ciència i llibres floreixen de nou per Sant Jordi

Recull de llibres dels membres de l'ACCC

Com cada any, l'ACCC us torna a convidar a fer un intercanvi de ciència i flors amb un recull d'obres de divulgació científica publicades per membres de l'associació.

20-04-2015

"Responsible Research and Innovation", determinant en ciència i innovació

La 2a Jornada del FCIS va estar marcada pel debat sobre la relació entre societat i ciència

Núria Closas (ACCC). El dijous 16 d'abril es va celebrar la 2a Jornada de Finançament de la Ciència i la Innovació Social (FCIS) a Cerdanyola, en la qual van participar Cristina Ribas, presidenta de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), i Octavi Planells, membre de la seva Junta.

15-04-2015

L'exposició de la segona edició d'«Il·lustraciència» a Salamanca

Una selecció d'il·lustracions del premi internacional de l'ACCC es mostraran a la degana de les universitats espanyoles

Fins al 17 de maig es podrà visitar a la Sala de Exposiciones del Patio de Escuelas Menores de la Universidad de Salamanca (USAL) (Plaza Mayor, 37002 Salamanca) l'exposició de la segona edició d'Il·lustraciència, produïda per l'Espacio de Cultura Científica de la mateixa universitat.

14-04-2015

Primera Jornada de "Concept art" a CosmoCaixa

Un activitat d'il·lustració

Raül Toran (ACCC). El passat 11 d'abril va tenir lloc a CosmoCaixa, en col·laboració amb Il·lustraciència, iniciativa de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), i l'Escola Joso, centre docent especialitzat en l'ensenyament del còmic i la il·lustració, la primera jornada sobre Concept art impartida pel professor Santi Casas, en el marc de l'exposició Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?.

10-04-2015

2a Jornada de Finançament de la Ciència i la Innovació Social

L'ACCC disposa d'invitacions per als seus membres

Fins a 200 professionals relacionats amb diferents àmbits científics es donaran cita a l'Auditori Parc Tecnològic del Vallès de Cerdanyola del Vallès (Av. de la Universitat, 3, 08290 Cerdanyola del Vallès, Barcelona) el 16 d'abril, per celebrar la segona Jornada de Finançament de la Ciència i la Innovació Social. Enguany, l'esdeveniment porta per títol Millors pràctiques en el finançament de la ciència i el treball col·laboratiu i comptarà amb la participació de Cristina Ribas, presidenta de l'Associació Catalana de Comunica Científica (ACCC), i Octavi Planells, membre de la junta de l'ACCC. Les entrades per assistir-hi tenen un preu de 150€  però l'associació disposa d'invitacions per poder inscriure's de forma gratuïta. En cas de ser soci/a de l'associació i voler gaudir d'una de les entrades,  cal escriure a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 14 d'abril. L'ACCC lliurarà les seves entrades disponibles per estricte ordre en el que siguin demanades a través del contacte amb el correu electrònic esmentat.

08-04-2015

IX Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica

Adreçat a investigadors i periodistes científics

Ets un professional del periodisme o la comunicació? Et dediques a la recerca científica i voldries explicar què fas? Ara aquests dos perfils podeu participar plegats en una nova edició del premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica que l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) convoca per reconèixer la tasca d'explicar a la societat l'activitat investigadora. La que és la IX edició del guardó, atorgarà un únic premi de 1.000 € en qualsevol modalitat, escrita o multimèdia, adreçat al públic general.

01-04-2015

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats al març

Un dels primers temes comentats al març enllaça amb un tema de finals de febrer sobre una activitat de dansa al Mercat de les Flors. Un membre de la llista va recomanar l'espectacle Quantum «el resultat d'una residència artística al principal laboratori de física de partícules del món: el CERN de Ginebra, on el coreògraf suís Gilles Jobin va descobrir que només som pols d'estrelles flotant en l'espai i que la gravetat és la força més dèbil de l'univers -una autèntica sorpresa per a un ballarí contemporani l'obra del qual se centra sovint en el contacte amb la terra-, i va poder conèixer una figura emergent de les arts visuals, l'artista alemany Julius von Bismarck.». Aquest espectacle coreogràfic que va tenir lloc el passat 27 de febrer va despertar la simpatia d'alguns membres de la llista però també va inspirar alguna crítica.

26-03-2015

Pressió a les administracions públiques per a una millora en la gestió del medi ambient

La Plataforma per la Qualitat de l'Aire va presentar dimarts un full de ruta per abaixar els nivells de contaminació a Catalunya i millorar així el benestar de la ciutadania

Núria Closas (ACCC). Hi ha 7 milions de morts prematures l'any al món a causa de la contaminació mediambiental. L'any 2013, el 99,7% de la població catalana va estar exposada a uns nivells de contaminació que superen les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut. A Catalunya, anar amb transport privat sovint és més econòmic que utilitzar el transport públic.

25-03-2015

Lliurament dels premis "Il·lustraFuturs" a CosmoCaixa

El concurs d'il·lustrar com serà el món l'any 2100

Raül Toran (ACCC). El passat 21 de març va tenir lloc a CosmoCaixa el lliurament de premis de la primera edició d'Il·lustrafuturs, premi internacional d'il·lustracions sobre grans tendències del futur. Aquest acte va ser organitzat per les entitats responsables del premi: l'Àrea de Ciència i Medi Ambient de l'Obra Social "la Caixa" i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Segueix-nos a

    

Iniciativa

Recerca

Traducció

Agenda

Blog

Mètode

Participa

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Vídeos escoles

Amb el suport

 

Futureco Bioscience
Gas Natural
Novartis
logo ciment català

 

CERCA

DEC

ACCC@Twitter

Blogs socis

RSS Feed Widget