Castellano   English

ACCC TV

22-05-2015

Beques per al Heidelberg Laureate Forum a l'agost del 2015

L'ACCC disposa de beques que es poden sol·licitar fins al 18 de juny

Com en edicions anteriors, l'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA) ofereix beques als socis/es de les seves entitats membres, com ara l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), per tal d'assistir a la 3a edició del Heidelberg Laureate Forum, que tindrà lloc a Alemanya del 23 al 28 d'agost del 2015. Els ajuts estan adreçats a membres de l'ACCC que exerceixin com a periodistes, ja sigui de forma permanent o com freelancers.

22-05-2015

La contaminació atmosfèrica a 'Pint of Science'

Raül Toran (ACCC). Investigadors del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) van presentar la investigació més actual sobre contaminació atmosfèrica i els seus efectes sobre la salut al bar Cara B (C /Torrent de les Flors, 36) a Barcelona en el marc del festival internacional Pint of Science.

21-05-2015

Tècnics de la salut i periodistes científics intercanvien eines i recursos per una millor divulgació

Núria Closas (ACCC). Internet ha revolucionat el trànsit de dades i els professionals de la salut, tècnics i comunicòlegs, s'han d'adaptar a la immediatesa sense perdre la qualitat informativa ni la bona capacitat de síntesi. En el taller de visualització de dades celebrat el divendres 15 de maig, l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) pretenien donar a conèixer eines i aplicacions a tècnics del Departament de Salut i periodistes científics, per tal de facilitar la tria de dades de salut i fer-les més comprensibles per la ciutadania.

21-05-2015

La contaminació de l'aire de Barcelona: mateixa diagnosi, diferents solucions

Les candidatures a les municipals per Barcelona representades al Parlament participen en un debat veïnal per reclamar mesures per millorar l’aire de la ciutat

R. Permuy (ACCC). "No fan falta estudis científics per veure la pol·lució sobre Barcelona des de Collserola". Aquesta afirmació d'un dels assistents al debat, que amb motiu de les eleccions municipals ha organitzat la Plataforma per la Qualitat de l'Aire el passat 18 de maig, posa de manifest un problema ambiental amb greus efectes sobre la salut que experts, com ara Xavier Querol, investigador de l'Institut de Diagnòstics Ambientals i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC), vénen des de fa temps denunciant posant sobre la taula dades que avalen que l'aire de Barcelona supera els nivells marcats per l'OMS, tal i com denuncia el manifest que signen més d'una cinquantena d'entitats que conformen la Plataforma, la qual ha publicat un comunicat arran de l'esdeveniment.

 

14-05-2015

Ciència, música i poesia es retroben a la "Nit dels Museus"

Al CosmoCaixa es podran observar Júpiter i Venus o escoltar un recital de poesia llunàtic

Emmarcat en el Dia Internacional dels Museus, la Nit dels Museus és una jornada especial que un cop l'any dóna la possibilitat de visitar un bon grapat de museus de forma gratuïta fins ben entrada la nit, amb una programació especial d'exposicions, concerts o performances, entre d'altres activitats. L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) us convida a gaudir d'aquesta oportunitat visitant alguns dels espais relacionats amb la ciència d'entre els 80 museus que enguany formen part de la iniciativa a Catalunya, el 16 de maig des de les 19.00 fins la 1 de la matinada i també el diumenge 17 de maig.

13-05-2015

L'ACCC celebra la seva assemblea anual

L'Associació fa balanç del 2014 i marca els seus objectius per al present any

N. Closas i R. Permuy (ACCC). Quina és la situació actual del periodisme científic? Com podem trobar finançament per a projectes de divulgació científica? Quin és el paper d'entitats com l'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA)? Què és i com funciona el portal Buscaciència? L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) hauria de tenir un codi ètic específic per determinar amb quines entitats col·laborar? Aquestes són algunes de les qüestions debatudes a la XXII Assemblea General Ordinària de l'ACCC celebrada al Col·legi de Periodistes de Catalunya el passat 29 d'abril.

11-05-2015

Missatge de suport de la Junta de l'ACCC a José Miguel Mulet

Arran de les amenaces que ha rebut el professor de Biotecnologia de la Universitat Politècnica de València i divulgador científic

La Junta de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) s'ha assabentat de les amenaces que el professor José Miguel Mulet ha rebut durant la seva gira de conferències a l'Argentina, per part de grups d'activistes contraris als coneixements científics exposats pel Dr. Mulet.

08-05-2015

Madrid acull una nova edició de "Ciencia en redes"

Amb descompte en la inscripció per als membres de l'ACCC

L'Asociación Española de Comunicación Científica (AECC) organitza per quart any consecutiu Ciencia en Redes, un esdeveniment estinado a la formació 2.0 en ciència i tecnologia. Serà el dijous 28 de maig del 2015 a La Casa Encendida a Madrid (Ronda de Valencia, 2). La inscripció té un preu de 40 euros, però els socis i sòcies de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), com en edicions anteriors, gaudiran de 10 euros de descompte.

07-05-2015

La ciència surt de bars a Barcelona amb "Pint of Science"

- Els dies 18, 19 i 20 de Maig, científics de Barcelona sortiran del laboratori per portar la seva ciència als bars gràcies al Festival Internacional "Pint of Science".
- Aquest Festival, que es realitza des de 2012 al Regne Unit tindrà lloc per primer cop aquest any a Espanya.

(Font: Pint of science). Als investigadors també els hi agrada anar de bars però, ni tan sols amb una cervesa obliden la ciència. La demostració es portarà a terme els propers 18, 19 i 20 de maig, quan desenes de científics explicaran a què es dediquen a cinc bars de Barcelona.

05-05-2015

Debat electoral: "Barcelona per la qualitat de l'aire"

Abans, dissabte 16 de maig hi haurà una performance a Glòries per defensar un aire més net a la ciutat

La Plataforma per la Qualitat de l'Aire organitza un acte, amb el suport de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), per debatre les mesures necessàries per posar fi a la contaminació de l'aire amb les candidatures a l'Ajuntament de Barcelona. El debat, que serà moderat per Cristina Ribas, presidenta de l'ACCC, tindrà lloc el dilluns 18 de maig, a les 18.30, a la seu de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (C/Doctor Aiguader, 18). 

04-05-2015

Taller sobre visualització de dades

Dirigit a especialistes sanitaris i a periodistes científics

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) organitzen un taller conjunt amb l'objectiu de conèixer aplicacions i eines que mostren dades de salut de forma comprensible per al conjunt de la ciutadania. La sessió se celebrarà el 15 de maig a la seu de l'AQuAS (Roc Boronat 81-95, Barcelona) de 9 a 14.30.

29-04-2015

Neurociència i eleccions, protagonistes del primer "Esmorzar de Ciència al 7 Portes"

  • El diumenge 17 de maig tindrà lloc el primer Esmorzar de Ciència al restaurant 7 Portes de Barcelona, esmorzars de forquilla acompanyats d'una tertúlia científica
  • A les portes de les eleccions municipals, experts en neurociència i en politologia debatran les possibles bases neurològiques del comportament de polítics i votants i l'impacte de les campanyes electorals
  • Els Esmorzars de Ciència són la nova aposta del restaurant 7 Portes, la companyia The Big Van Theory i l'Associació Catalana de Comunicació Científica per acostar la cultura científica al gran públic

El diumenge 17 de maig arriben els Esmorzars de Ciència al restaurant 7 Portes de Barcelona amb la tertúlia Neurociència i política: com determinem el nostre vot?.

Segueix-nos a

    

Iniciativa

Recerca

Traducció

Agenda

Blog

Mètode

Participa

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Vídeos escoles

Amb el suport

 

Futureco Bioscience
Gas Natural
Novartis
logo ciment català

 

CERCA

DEC

ACCC@Twitter

Blogs socis

RSS Feed Widget