Castellano   English

ACCC TV

05-05-2016

Nova edició del Taller de Visualització de Dades de Salut

Oberta la inscripció al segon Taller de Visualització de Dades dirigit a periodistes científics i especialistes sanitaris

 

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) organitzen un 2on taller conjunt amb l'objectiu de mostrar dades de la salut a Catalunya de forma entenedora i alhora difondre informació rellevant per al conjunt de la ciutadania.

30-03-2016

Resum de la llista de distribució

Els temes més comentats al març

El tema més comentat al març amb gairebé una trentena de correus enviats ha estat una entrevista que va publicar-se a "La contra" de La Vanguardia. L'entrevistat era Antonio Lozano, qui es defineix coma "monge i zen". «L'aigua ha d'estar viva», era la cita que titulava el text. Els llistaires han lamentat en general que es doni espai als mitjans de comunicació a informacions pseudocientífiques com les que afirmava el protagonista d'aquesta entrevista.

29-03-2016

Jornades de comunicació, traducció i interpretació

Cristina Ribas, presidenta de l'ACCC, hi participarà en una taula rodona sobre comunicació científica

L'Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC) organitza el I Congrés de l'APTIC: Jornades de comunicació, traducció i interpretació, que se celebrarà els dies 8 i 9 d'abril a la Residència d'Investigadors de Barcelona (C/Hospital, 64). La ciència, la traducció literària i la interpretació seran els eixos centrals d'un congrés que pretén ser una cita d'interès per als professionals de la traducció i la interpretació. Al llarg de dos dies es parlarà, debatrà i es formarà sobre qüestions d'interès per a la professió a partir de taules rodones, ponències i tallers que tractaran des de qüestions pràctiques i aspectes professionals relacionats amb la traducció i la interpretació fins a la comunicació científica. Unes jornades d'interès tant per a professionals en actiu com per a estudiants que vulguin iniciar-se en aquest món.

24-03-2016

Visita de membres de l'ACCC a la dessalinitzadora del Llobregat

Crònica de l'activitat

Claudi Mans (ACCC). Amb motiu del Dia Internacional de l'Aigua, 22 de març, diversos socis de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) vam visitar la dessalinitzadora del Llobregat, gestionada per Aigües Ter-Llobregat (ATLL), la més gran d'Europa dedicada a produir aigua de boca. Va ser inaugurada el 2009 després d'un període de sequera important a Catalunya, i pot complementar el subministrament d'aigua potable a 120 municipis de la xarxa d'ATLL, que representen més de quatre milions d'habitants. Forma part de la complexa xarxa de potabilització, magatzematge i distribució d'aigua potable de les conques del Ter i el Llobregat, que inclou, a més, dues plantes potabilitzadores (Cardedeu i Abrera), una altra dessalinitzadora (Tordera) i diverses plantes de distribució.

23-03-2016

Diàlegs Ambientals 2016: Medi ambient i política

A l'Institut d'Estudis Catalans

Del 6 al 27 d'abril, l'Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) organitzen, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), quatre sessions gratuïtes de diàlegs ambientals per fer visibles les múltiples relacions entre política i medi ambient, facilitar la presa de consciència sobre la diversitat d'actors i processos que influeixen en la manera de pensar sobre el medi ambient i proposar eines per poder incidir de forma crítica en els debats sobre qüestions ambiental.

14-03-2016

L'ACCC impulsa un projecte per recopilar bones pràctiques de periodisme científic

Lectors voluntaris seleccionaran articles publicats a mitjans digitals

Amb l'objectiu de fomentar i visibilitzar exemples de bones pràctiques de periodisme científic digital a Espanya, l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha engegat un projecte de recerca per tal de recopilar articles de periodisme d'investigació, de dades o noves narratives que en serveixin d'exemple. L'ACCC desenvoluparà una base de dades amb la col·laboració de lectors voluntaris "entrenats" per tal de seleccionar peces d'informació científica, mediambiental, de salut o tecnològica de qualitat.

10-03-2016

Jordi Balaguer: "Gràcies a l'ACCC puc conèixer professionals amb altres experteses diferents a la meva"

Entrevista al soci responsable del Grup d'emprenedoria

Oriol Recasens (ACCC).  Aquest hivern no serà recordat justament per un marcat fred, però el vespre del passat 3 de març l'ambient era bastant fresc. Un ambient que propicia la cerca d'un bar on poder gaudir d'aquella ja recorrent trobada de divulgadors i comunicadors científics impulsada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), el Beer for science. En aquesta ocasió la trobada va tenir lloc al barceloní bar La Xalupada.

10-03-2016

Beques per participar a la trobada anual de Lindau amb científics premiats amb el Nobel

Poden presentar-s'hi periodistes en exercici de l'ACCC

Del 26 de juny a l'1 de juliol, Lindau acollirà la 66a trobada entre investigadors i científics guardonats amb el Nobel a la qual poden participar periodistes. L'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA) ofereixen beques que cobreixen el desplaçament i l'allotjament per a periodistes en exercici -siguin de plantilla d'un mitjà o freelancers- que pertanyin a associacions que formin part de l'EUSJA, com ara l'ACCC.

04-03-2016

El Centre de Recerca en Agrigenòmica cerca comunicador científic per a projectes de recerca

Oferta laboral

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRA) cerca comunicador científic per encarregar-se de la difusió de projectes de recerca. El CRA ofereix un contracte d'una durada de vuit mesos i termini per fer-hi arribar sol·licituds és el 17 de març.

26-02-2016

Resum de la llista de distribució

Els temés més comentats al febrer

El Niño i el canvi climàtic ha estat un dels temes comentats al febrer a la llista de distribució de l'ACCC per tal de trobar-ne suggeriment per fer un reportatge televisiu. Entre les aportacions figuren un article a la revista Investigación y Ciencia sobre què fer contra l'escalfament global i el fet que hi ha qui hi va opinar que cal no ser «tant estricte a l'hora de dictaminar que El Niño no te cap efecte sobre l'actual canvi climàtic sempre i quant es consideri que aquest canvi climàtic està fortament relacionat a les concentracions de CO2 atmosfèric.  Des de fa temps, està ben documentat [...] que durant [...] episodis com ara El Niño, les concentracions atmosfèriques de CO2 baixen perquè hi ha menys intercanvi entre el CO2 atmosfèric i l'oceànic.»

25-02-2016

Visita a la dessalinitzadora del Llobregat

Coneixeu la instal·lació amb l'ACCC

El 22 de març, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, la Instal·lació de Tractament d'Aigua Marina (ITAM) del Llobregat organitza, amb el suport de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), una visita a les instal·lacions d'aquesta dessalinitzadora situades a l'avinguda de l'Estany de Port, 4 d'El Prat de Llobregat. La visita es durà a terme de 10 a 12 del matí. En cas de voler assistir-hi cal escriure un correu electrònic a secretaria-tecnica797911854@16550999accc.cat abans del 21 de març indicant nom i cognoms i DNI. Per tal de facilitar la visita es posarà en contacte als socis que necessitin transport amb els que hi vagin en cotxe i comuniquin que tenen possibilitat de portar-hi algú.

25-02-2016

L'exposició "Menys rares", a València

Una mostra sobre la recerca en malalties rares

La Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València (Avinguda Blasco Ibáñez, 15, València) acull l'exposició Menys rares des del 25 de febrer. Impulsada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), el Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) i el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER), la mostra il·lustra la tasca investigadora que es duu a terme a l'Estat per poder posar remei a les malalties rares. L'exposició va ser inaugurada el 2014 a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona, després que el 2013 fos l'Any Internacional de les Malalties Rares.

Traducció

Cercador

Amb el suport

 

CERCA
logo ciment català

 

Futureco Bioscience
Gas Natural

DEC

Novartis

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

RSS Feed Widget