Castellano   English

ACCC TV

28-01-2015

Beques per visitar el Reactor Experimental Termonuclear Internacional al sud de França

Adreçades només als membres de l'ACCC que treballin com a periodistes

Vols conèixer en primera persona una de les col·laboracions científiques del món que cerca establir la fusió com a font d'energia sostenible? L'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA) posa a l'abast de les seves entitats membres, com ara l'ACCC, beques per visitar les instal·lacions del Reactor Experimental Termonuclear Internacional (ITER), dedicat a l'estudi de l'energia atòmica. Les persones participants en aquest study trip, previst per al 18 i 19 de maig d'enguany, podran conèixer aquest indret situat al sud de França en el centre Cadarache a Saint-Paul-lès-Durance (a les Boques del Roine). En el següent enllaç podeu descarregar el programa preliminar.

28-01-2015

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron acull l'exposició «Menys rares»

L'exposició organitzada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER) i el Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG) sobre recerca en malalties minoritàries, Menys rares, estarà exposada del 2 al 19 de febrer al vestíbul de l'àrea maternoinfantil de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona (Passeig de la Vall d'Hebron, 119-129).

22-01-2015

Biocat cerca cap d'imatge corporativa, premsa i promoció

Oferta laboral

Biocat, entitat que coordina i promou el sector de les biociències a Catalunya, cerca cap d'imatge corporativa, premsa i promoció. El termini per presentar-hi sol·licituds és el 15 de febrer. A continuació presentem els detalls de l'oferta tal qual ha estat publicada.

21-01-2015

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals cerca responsable de comunicació

Oferta laboral

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona, cerca responsable de comunicació. El termini per presentar-hi sol·licituds és el 15 de febrer. A continuació detallem l'oferta tal qual ha estat publicada.

16-01-2015

Il·lustració científica al barri de Sagrada Família

L'ACCC exposarà obres de la 2a edició d'"Il·lustraciència" i durà a terme un taller sobre il·lustració científica

Del 17 de febrer fins al 20 de març, 40 obres de la segona edició del Premi Internacional d'Il·lustració Científica que organitza l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), Il·lustraciència, es podran contemplar a l'Aula ambiental del barri barceloní de la Sagrada Família (Carrer de Lepant, 281).

13-01-2015

Beques per assistir a la trobada amb científics guardonats amb premis Nobel a Lindau

Adreçades a membres de l'ACCC que treballen com a periodistes

Un any més, els organitzadors de les reunions de Lindau amb científics guardonats amb el premi Nobel col·laboren amb l'European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA) i ofereixen algunes beques d'allotjament per a periodistes membres de les associacions que pertanyen a l'EUSJA, com ara l'ACCC.

13-01-2015

L'Institut de Física d'Altes Energies cerca comunicador científic

Oferta laboral

El termini per presentar-hi candidatures és el 15 de febrer. A continuació detallem la informació de l'oferta tal qual ha estat publicada.

05-01-2015

L'exposició "Viatge al cristall" arriba a la Biblioteca Sagrada Família

Del 8 de gener fins al 2 de febrer

L'exposició itinerant Viatge al cristall endinsarà als visitants en una expedició cap al descobriment de la matèria, un viatge a través del temps cap als començaments de la cristal·lografia. A través de 16 panells, Viatge al cristall, inaugurada el passat novembre a la Universitat de Barcelona (UB) en commemoració a l'Any Internacional de la Cristal·lografia, declarat per a 2014 per l'Assemblea General de les Nacions Unides, busca difondre el coneixement d'aquesta ciència entre el públic no especialista. La mostra, que es podrà visitar a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona (C/Provença 480) fins al 2 de febrer, explica quina és la seva utilitat i la influència en la vida quotidiana sense oblidar el magnetisme que els cristalls han despertat sobre la humanitat des del seu descobriment inicial fa milers d'anys. Amb motiu de l'exposició el 8 de gener, a les 19.00, es farà una breu xerrada sota el títol Un món de cristallsa la sala d'actes de la Biblioteca a càrrec de Miquel Àngel Cuevas, professor emèrit de Cristal·lografia i Mineralogia de la facultat de Geologia de la UB.

02-01-2015

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats de desembre

Un dels temes comentats al desembre ha estat la conferència de TEDx Barcelona d'educació que tindrà lloc el vinent 22 de gener. Segons qui compartia la informació, l'esdeveniment «tractarà l'impuls del futur en dones que es dediquen a la ciència i a la tecnologia i el futur de les carreres professionals en aquest àmbit.»

15-12-2014

Saber què mengem, d'on prové i com ha estat tractat

L'IEC acull una jornada dedicada als aliments a Barcelona

R. Permuy (ACCC). Ser crítics amb els mites sobre l'alimentació, conèixer amb rigor el que comprem, quin ha estat el seu procés de producció i què pot aportar la ciència perquè els aliments que consumim tinguin unes condicions òptimes. Aquests són alguns dels eixos sobre els quals va girar la 9a jornada de Santa Llúcia que organitza la Secció de Biologia i Societat de la Societat Catalana de Biologia (SCB) -adscrita a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC)-, juntament amb la Fundació Ciència en Societat i l'Associació Catalana de Comunicació Científica. La presentació de l'esdeveniment, que va tenir lloc el passat 11 de desembre a l'IEC, va córrer a càrrec de Cristina Junyent, presidenta de la Fundació, i de Joan Duran, membre de l'SCB, societat que aquest any ha complert el seu 102 aniversari. Sota el títol El flux metabòlic dels aliments a Barcelona, la jornada suposa la continuació d'un esdeveniment de periodicitat anual que fa dos anys va tractar sobre l'aigua i el passat 2013 sobre la qualitat de l'aire.

02-12-2014

Resum de la llista de correu

Els temes més comentats de novembre

Un dels debats de la llista durant el mes de novembre va sorgir al voltant del tractament periodístic poc rigorós d'una investigació científica que el mateix investigador que la va realitzar va denunciar al seu blog. Es referia a l'article va ser publicat a La Vanguardia amb el titular Aprendre paraules produeix el mateix efecte que el sexe i al diari ABC, titulat Aprender un idioma, tan gratificante como el sexo. L'investigador es va mostrar sorprès de la manera com els mitjans van tractar les seves troballes i els membres de la llista de l'ACCC van coincidir que es tracta d'un ús sensacionalista que busca cridar l'atenció del lector i van considerar inapropiada la comparativa.

20-11-2014

El flux metabòlic dels aliments a Barcelona

L'ACCC participa en una jornada sobre el proveïment de recursos a la capital catalana

Dijous 11 de desembre se celebrarà una nova jornada de Santa Llúcia a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) -Carrer del Carme, 47, Barcelona- per endinsar-se en la ciutat vista com un ecosistema que requereix una gran aportació externa de recursos. Sota el títol Aliments per a la ciutat, l'esdeveniment se centrarà en temes com el flux metabòlic dels aliments a Barcelona, d'on procedeixen, mitjançant quins transports arriben o quin és el seu cost energètic i econòmic.

Segueix-nos a

    

Iniciativa

Recerca

Traducció

Agenda

Participa

Mètode

Vídeos escoles

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Amb el suport

 

Futureco Bioscience
Gas Natural
Novartis
logo ciment català

 

CERCA

DEC

ACCC@Twitter

Blogs socis

FeedWind