Castellano   English

ACCC TV

23-05-2016

"Aquí els nostres invents"

L'ACCC presenta una mostra sobre els invents recents catalans 

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha organitzat l'exposició Aquí, els nostres invents, per descobrir la recerca dels científics i científiques del nostre país. En la mostra, que es pot visitar fins el 31 de maig a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró,  es poden veure 16 invents d'universitats, centres de recerca i empreses de Catalunya 

22-05-2016

Pint of Science torna a Barcelona

El Festival Internacional Pint of Science torna a Barcelona amb la col·laboració de l'ACCC

Set bars acolliran, fins el 25 de maig, la 2a edició del Festival Pint of Science amb un seguit d'activitats que s'han organitzat per apropar la ciència al públic

21-05-2016

Beques EUSJA per assistir a l'European Health Forum Gastein 2016

L'EUSJA disposa de set beques per a periodistes per assistir al Fòrum de Gastein (EHFG) que tindrà lloc a Bad Hofgastein del 28 al 30 de setembre de 2016

L’European Union of Science Journalists' Associations (EUSJA) disposa de set beques per a periodistes científics per assistir a l’European Health Forum Gastein (EHFG) que tindrà lloc a Bad Hofgastein (Àustria) del 28 al 30 de setembre de 2016.

 

Les persones que estiguin interessades a demanar una beca han de ser membres d'associacions afiliades a l'EUSJA -com ara l'ACCC-  i han d'exercir de periodistes de plantilla o treballar com a freelancers per a algun mitjà de comunicació.

 

 

20-05-2016

Esmorzar al 7 Portes: "El cervell, la pròxima frontera: què en sabem de l'òrgan que ens fa humans?"

Joan Guàrdia, catedràtic de Psicologia a la Universitat de Barcelona, i Mara Dierssen, del Centre de Regulació Genòmica protagonitzaran la tertúlia de l'Esmorzar de Ciència al 7 Portes d'aquest diumenge dia 22 de maig

La propera tertúlia dels Esmorzars de Ciència al 7 Portes tindrà lloc diumenge vinent sota el títol “El cervell, la pròxima frontera: què en sabem de l’òrgan que ens fa humans?” i tindrà com a protagomistes Joan Guàrdia, catedràtic de Psicologia a la Universitat de Barcelona, i Mara Dierssen, del Centre de Regulació Genòmica. Moderarà l’acte el periodista Eduard Berraondo.

 

 

 

19-05-2016

L'ACCC organitza Ciutat Verda per apropar els espais verds als ciutadans

Xerrades i tallers de dibuix organitzats en col·laboració amb Il·lustraciència i l’Ajuntament de Barcelona mostraran la importància del verd urbà i el seus efectes sobre la salut i la contaminació

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) organitza a partir del 20 de maig en el marc de La setmana de la NaturaCiutat Verda, un cicle d’activitats relacionades amb la salut, la contaminació, o els espais verds.

 

17-05-2016

Jaime de la Torre guanya la 4a edició d'Il·lustraciència

La quarta edició del premi d'il·lustració Científica, Il·lustraciència, ha tancat enguany amb un total de 550 propostes

La quarta edició d'Il·lustraciència, premi internacional de la il·lustració científica organitzat per l'Associació Catalana de Comunicaciño Cientifica (ACCC) i patrocinada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO), ha tancat amb un total de 550 propostes. D'aquestes, el jurat professional n'ha seleccionat 40 per l'exposició itinerant que acolliran diverses ciutats espanyoles i al catàleg virtual. Les obres seleccionades es poden consultar en la galeria Google Open Gallery del projecte. 

07-05-2016

Crònica de la XXIII Assemblea de l'ACCC

L'ACCC anuncia la intenció de crear una agència de continguts

L’ACCC vol impulsar la creació i publicació d'informació científica de qualitat als mitjans de comunicació. Aquest és un dels objectius que s’ha marcat l’Associació Catalana de Comunicació Científica per al període 2016-2017. En la XXIII Assemblea General Ordinària, celebrada el passat 28 d’abril al Col·legi de Periodistes de Catalunya, es va anunciar la necessitat de crear una agència de continguts de qualitat que permeti a la ciutadania seguir l’actualitat científica mitjançant productes periodístics elaborats per equips multidisciplinars i contextualitzats en l’entorn social i econòmic. 


 

05-05-2016

Nova edició del Taller de Visualització de Dades de Salut

Oberta la inscripció al segon Taller de Visualització de Dades dirigit a periodistes científics i especialistes sanitaris

 

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) organitzen un 2on taller conjunt amb l'objectiu de mostrar dades de la salut a Catalunya de forma entenedora i alhora difondre informació rellevant per al conjunt de la ciutadania.

 

 

30-03-2016

Resum de la llista de distribució

Els temes més comentats al març

El tema més comentat al març amb gairebé una trentena de correus enviats ha estat una entrevista que va publicar-se a "La contra" de La Vanguardia. L'entrevistat era Antonio Lozano, qui es defineix coma "monge i zen". «L'aigua ha d'estar viva», era la cita que titulava el text. Els llistaires han lamentat en general que es doni espai als mitjans de comunicació a informacions pseudocientífiques com les que afirmava el protagonista d'aquesta entrevista.

29-03-2016

Jornades de comunicació, traducció i interpretació

Cristina Ribas, presidenta de l'ACCC, hi participarà en una taula rodona sobre comunicació científica

L'Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC) organitza el I Congrés de l'APTIC: Jornades de comunicació, traducció i interpretació, que se celebrarà els dies 8 i 9 d'abril a la Residència d'Investigadors de Barcelona (C/Hospital, 64). La ciència, la traducció literària i la interpretació seran els eixos centrals d'un congrés que pretén ser una cita d'interès per als professionals de la traducció i la interpretació. Al llarg de dos dies es parlarà, debatrà i es formarà sobre qüestions d'interès per a la professió a partir de taules rodones, ponències i tallers que tractaran des de qüestions pràctiques i aspectes professionals relacionats amb la traducció i la interpretació fins a la comunicació científica. Unes jornades d'interès tant per a professionals en actiu com per a estudiants que vulguin iniciar-se en aquest món.

24-03-2016

Visita de membres de l'ACCC a la dessalinitzadora del Llobregat

Crònica de l'activitat

Claudi Mans (ACCC). Amb motiu del Dia Internacional de l'Aigua, 22 de març, diversos socis de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) vam visitar la dessalinitzadora del Llobregat, gestionada per Aigües Ter-Llobregat (ATLL), la més gran d'Europa dedicada a produir aigua de boca. Va ser inaugurada el 2009 després d'un període de sequera important a Catalunya, i pot complementar el subministrament d'aigua potable a 120 municipis de la xarxa d'ATLL, que representen més de quatre milions d'habitants. Forma part de la complexa xarxa de potabilització, magatzematge i distribució d'aigua potable de les conques del Ter i el Llobregat, que inclou, a més, dues plantes potabilitzadores (Cardedeu i Abrera), una altra dessalinitzadora (Tordera) i diverses plantes de distribució.

23-03-2016

Diàlegs Ambientals 2016: Medi ambient i política

A l'Institut d'Estudis Catalans

Del 6 al 27 d'abril, l'Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) organitzen, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), quatre sessions gratuïtes de diàlegs ambientals per fer visibles les múltiples relacions entre política i medi ambient, facilitar la presa de consciència sobre la diversitat d'actors i processos que influeixen en la manera de pensar sobre el medi ambient i proposar eines per poder incidir de forma crítica en els debats sobre qüestions ambiental.

Traducció

Cercador

Amb el suport

 

CERCA
logo ciment català

 

Futureco Bioscience
Gas Natural

DEC

Novartis

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

RSS Feed Widget