Castellano   English
08-10-2019

El Barcelona Supercomputing Center cerca tècnic de projectes de divulgació

El Barcelona Supercomputing Center (BSC) busca un parlant d’anglès natiu per treballar en la difusió de projectes de recerca europeus col·laboratius i altres activitats relacionades amb la comunicació. El candidat escollit treballarà amb altres persones dins de la unitat de difusió de projectes del BSC, amb els investigadors del centre i amb els socis externs en activitats per comunicar activitats i resultats rellevants de recerca a la comunitat científica, a la indústria i al públic en general. Aquesta posició consistiria a cobrir una excedència d’un any però amb possibilitat d’ampliació en funció de la càrrega de treball.

02-10-2019

Oberta la convocatòria de la setena edició de Illustraciencia


 • En abril s'inaugurarà al MNCN l'exposició Illustraciencia 7 i s'organitzarà la 2a trobada d'il·lustradors científics

 • En la Setmana de la Ciència, es posarà en marxa Illustraciencia Satèl·lits, una iniciativa que explicarà la importància del dibuix per a la ciència a estudiants de secundària i batxillerat

Illustraciencia, el certamen internacional d'il·lustració científica i de naturalesa organitzat per la Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) inicia la seva setena edició. els participants podran presentar les seves propostes a partir del 2 d'octubre de el 2019.

02-10-2019

Prop d'un miler d'estudiants secundaria se sumen a la I Olimpíada Científica Juvenil

La I Olimpíada Científica Juvenil Espanyola (I OCJE) arriba trepitjant fort. La primera edició d'aquesta olimpíada científica, adreçada a alumnes de l'ESO, ha comptat amb la participació de 861 alumnes de tot just 15 anys, repartits per diverses ciutats del territori espanyol: el dijous 26 de setembre, 200 participants van competir a Màlaga i Múrcia, i el divendres 27 de setembre, van ser 700 els estudiants que van participar a Madrid, Barcelona, ​​Saragossa, Santiago de Compostel·la, Oviedo, Bilbao i Conca.

Rere l’OCJE es troba QuinteScience, l'associació nacional —juvenil i sense ànim de lucre— d'antics participants en les olimpíades científiques. El grup de joves que la forma porta gairebé una dècada organitzant esdeveniments per a la promoció del paper de la ciència a la societat, tant des de la perspectiva de la divulgació com de l'educació. Aquest nou projecte sorgeix arran de l'Olimpíada Científica Juvenil Internacional (IJSO), un esdeveniment que compta amb una llarga trajectòria i la participació d'un centenar de països.

27-09-2019

Cap a una economia circular: reinventa, redissenya, repara, reutilitza i recicla

La Maker Faire se celebrarà els dies 5 i 6 d’Octubre a Nau Bostik, Barcelona

Aquesta sisena edició es celebra a la Nau Bostik, un centre ciutadà emblemàtic al barri de La Sagrera. Referent en la creació artística i la innovació social, congrega i aixopluga un sòlid, inquiet i vigorós teixit associatiu d’agents socio-culturals.

25-09-2019

Dos projectes de socis de l'ACCC guanyen els Premis Gutenberg

Nanoinventum va ser guardonada en la categoria de “grans èxits”, i Illustraciencia, en la de “grans lliçons apreses”

Els projectes Nanoinventum i Illustraciencia van ser els guanyadors de les categories “grans èxits” i “grans lliçons apreses”, respectivament, dels Premis Gutenberg que es van celebrar el 17 de setembre dins del marc del Campus Gutenberg, l’esdeveniment anual de comunicació científica de Barcelona impulsat per la Univesitat Pompeu Fabra – Barcelona School of Management al museu CosmoCaixa.

23-09-2019

150 activitats de divulgació formaran part del programa de la Nit Europea de la Recerca a Barcelona

Per segon any consecutiu, Barcelona s'uneix a aquesta iniciativa adreçada a apropar la ciència a la societat i, al seu torn, a trencar estereotips existents

Barcelona, ​​25 de setembre del 2019.- Aquest divendres, 27 de setembre, 300 ciutats celebraran la Nit Europea de la Recerca i Barcelona serà una d'elles. A la Ciutat Comtal, l'esdeveniment comptarà amb un extens programa de 150 activitats i estarà liderat per la Universitat de Barcelona (UB) i l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), un centre impulsat per "la Caixa".

23-09-2019

Últims dies per participar a BCNspiracy

 • L'esdeveniment de divulgació científica a Barcelona celebrarà la seva tercer edició a CosmoCaixa el 8 i 9 de novembre
 • Els participants amb menys experiència divulgativa poden comptar amb l'ajuda de l'equip de BCNspiracy per preparar-se
 • L'ACCC, coorganitzadora de l'esdeveniment, us anima a fer difusió de la convocatòria

BCNspiracy, l’esdeveniment de divulgació científica a Barcelona, celebrarà la seva tercera edició a CosmoCaixa Barcelona el 8 i 9 de novembre de 2019. En aquesta edició, que per primer cop obre la Setmana de la Ciència de Barcelona, BCNspiracy comptarà amb la col·laboració de l’ACCC i Pint of Science. A les edicions passades, BCNspiracy va fer arribar la ciència de manera propera a més de 500 persones, amb un programa complet de divulgació. BCNspiracy 2019 torna a buscar científics/es, divulgadors/es i apassionats de la ciència, que la facin arribar al públic de manera engrescadora.

19-09-2019

Il·lustració científica: de les pioneres a les natives digitals

Post de la sòcia: Henar Alonso-Marcos

La il·lustració científica uneix de forma visual un concepte científic de forma rigorosa i objectiva, de tal manera que allò representat es pugui comunicar amb exactitud i claredat. Així, la il·lustració esdevé un mitjà útil a través del qual expressar fins i tot els organismes i mecanismes més complexos, ja siguin partícules subatòmiques, cèl·lules microscòpiques, seccions geològiques, objectes inanimats, reconstruccions de formes extintes o procediments anatòmics i mèdics. 

18-09-2019

Torna la Setmana de la Ciència

L'objectiu és apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i promoure les vocacions científiques entre els més joves

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, organitza la 24a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre, arreu de Catalunya. La Setmana de la Ciència compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l'àmbit de la recerca i de la divulgació de la ciència i tecnologia. 

18-09-2019

Les Jornades D+i tornen al novembre a Saragossa

 • Les setenes Jornades de Divulgació Innovadora D+i trien aquest any per al seu programa la proximitat, la diversitat i el debat
 • L'escriptora Belén Gopegui, el Museu de la Ciència de Valladolid, l'humor de Big Van i l'espectacle Teatre Fòrum, es troben entre els seus continguts
 • Els socis de l'ACCC compten amb cinc beques per cobrir el cost de l'inscripció

Les Jornades de Divulgació Innovadora D+i se celebren aquest any els dies 29 i 30 de novembre, a Etopia Centre d'Art i Tecnologia (Saragossa). Aquest és el programa, centrat aquesta vegada en divulgació de proximitat, en la diversitat com a somni d'arribar a tots els públics i en el debat, en com activar l'opinió de la ciutadania. Les D + i fan també un gest de complicitat als 50 anys de la 'conquesta' lunar amb continguts específics. Ja està obert al web el termini d'inscripcions.

12-09-2019

Si et fas soci de l'ACCC l'últim quatrimestre de l'any, no pagues quota

 

 • L'ACCC fa 30 anys al 2020
 • Organitzem la trobada de socis a l'octubre
 • Busquem voluntaris per moderar les microxerrades de la Festa de la Ciència
 • Organitzem un curs d'estiu de comunicació i divulgació científica amb propostes dels nostres socis

 

 

El proper any l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) farà 30 anys. Per aquest motiu organitzarem esdeveniments i donarem suport a moltes iniciatives dels nostres associats. En les últimes juntes hem estat planificant diverses campanyes i activitats de cara a finals de 2019 i 2020 que et poden sortir molt a compte i ser del teu interès si et fas socio si ja ho ets.

12-09-2019

Una placa conmemorativa en honor a Dani Infante

El soci de l'ACCC va morir el 25 de juliol en la seva lluita contra el càncer

Dani Infante, soci de l’ACCC des del 2017, va morir el passat 25 de juliol a causa d’un sarcoma d’Ewing, una malaltia rara contra la que lluitava des de feia 3 anys. Des de l’ACCC, volem expressar les nostres condolències a la seva família, companys i amics.

Traducció

Cercador

 

logo ciment català

 

DEC

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

powered by Surfing Waves

Amb el suport